www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ghost boot CD

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.38
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2006 10:48 am    Naslov sporočila:  Ghost boot CD Odgovori s citatom

Zanima me, ali ima kdo izkušnje, kako nastaviti Ghost-a, da bo startal iz boot CD-ja enako, kot je to v primeru boot diskete? Ali takšna varianta sploh dela? Boot cd sicer lahko naredim, vendar Ghost ob zagonu škripne.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2006 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namesto ghosta jaz priporočam ACRONIS za backupiranje. Meni je bolj všeč od ghosta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2006 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Hiren's boot CD za bootanje sistema in zagon ghosta. Preizkušeno delujoča kombinacija, poleg tega pa je na tem CD-ju par močno uporabnih orodji za oživljanje sistemov Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57
Aktiv.: 0.45
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2006 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

ima kdo "boot verzijo", ki deluje iz USb ključka?

LP Matej

California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 0.99
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2006 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ghost uporabljam že nekaj časa in sem zadovoljen. V biosu nastavi boot iz cd-roma, po zagonu računalnika se naloži Ghost iz cd-ja in potem pač narediš karkoli pač potrebuješ. Varnostno kopijo lahko narediš iz windowsov.

Lp Vlado

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2006 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tudi jaz uporabljam Ghosta. Finta je samo v tem, da si ga najprej zapečeš na nek CD, potem pa res greš v bios, nastaviš da ti najprej zazna CD/DVD pogon, disk..... Ko to nastaviš, se bi moral Ghost samodejno zagnati in lahko narediš kopijo sistema.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
jat2406
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jun 2006 9:50
Aktiv.: 0.08
Kraj: Podlipoglav

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2006 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče malo pozno ali pa tudi ne. Delo v tujini pač naredi svoje.

Nekoč sem si naredil boot CD z Ghostom, pa nikakor ne najdem več kako.
Razlog je bil seveda kopija diska na računalniku brez disketnika.
Zadeva deluje na enak način kot z disketnika samo hitreje in prav tako naredi bootable prvi CD ali DVD kopije diska
Torej kako narediti zadevo ne vem več, imam pa še zmeraj ISO datoteko, ki je ni problem zapeči na CD.
Če komu koristi ne bi smel biti problem preko E-pošte, ker je vsega skupaj samo 3MB
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam gost verzijo, ki dela na dos-u, mislim da 2003. Za zagon imam boot cd od windows 98 na katerem imam zapečenega tudi gosta, partition magic in še nekaj drugih orodji. Dela BP. Dovolj je da ti naloži dos in ti spozna cd-rom in disk za sistem, nato preprosto zaženeš gost in prepišeš image.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 3 dni