|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
michobx Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 20:57 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 9:25 pm Naslov sporočila: Katero digit. sat. kupiti? |
|
|
V mislih imam pač satelitsko kot komponento(ojačevalec), katero priklopim direktno na TV, kompletno s krožnikom (ne kot komponenta za PC).
Torej kupujem novo Digitalno satelitsko, kaj priporočate - nisem ravno nov na tem področju, vendar me zanima kakšne izkušnje imate s pozameznimi proizvajalci.
Kupiti imam namen iz cenovnega ranga 20-40k SIT, s fiksnim krožnikom, mogoče celo s premikajočim vzhod-zahod, samo so le te dražje (okoli 50k in več)!
Prav bi prišel kakšen link do trgovin, katere se splača obiskati(cenovno ugodne, a hkrati kvalitetne).
Trenutno imamo doma analogno, verjetno je kabel koriščen še celo od bivšega antenskega sistma(50ohm), katerega smo opustili zaradi slabega signala (ja res je - ne lovimo SLO1, 2 ....) - bo treba kabel zamenjati s 75ohmskim?
Že v naprej hvala za koristne informacije!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
O digitalni satelitski je na forumu že kar nekaj napisanega. Uporabi iskanje. Če imaš v mislih FTA sprejemnik potem je konec koncev vseeno katere firme je. Kakih motorčkov za premikanje ti ne priporočam. Vzami dvojni LNB, ki pokriva Astro ter Hotbirt istočasno. Na obeh satelitih je okrog 1000 free (FTA) programov. Spisek programov lahko vidiš tukaj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ice Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Nov 2006 17:25 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti je dovolj satelit Astra in Hotbird, vzemi lnb monoblok (v enem kosu imaš dva lnb-ja in preklopnik pa še dodaten nosilec za dva lnb-ja odpade).
Pri sprejemnikih ti ne priporočam SL55 (gotovo ga boš kje zasledil) zaradi problemov z napajalnikom (elektroliti), drugače je sprejemnik zelo spodoben. V tem razredu mu z boljšim napajalnikom dam 5. Najbolj všeč na njem mi je enostavno programiranje, razvrščanje in brisanje programov po satelitu. V rl zelo uporabno.
Med FTAji je zelo zanesljiv in uporabniku prijazen Humax, npr F2-1002, F2-7002, in še kakšna druga novejša oznaka. Pri nas boš Humax-a FTA žal težko dobil.
No o fta-jih zaenkrat toliko.
Čak, a si omenu, da ne vidiš SLO1 in 2, potem imaš možnost subvencioniranja digit. sat. sistema s strani rtv slo v višini slabih 38ksit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
michobx Član

|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Čak, a si omenu, da ne vidiš SLO1 in 2, potem imaš možnost subvencioniranja digit. sat. sistema s strani rtv slo v višini slabih 38ksit. |
Ah nisem mislu da bi rad slo1 in 2 gledu - ker ni nč pametnega, pa doma se tudi noben ne pritožuje, saj smo že več kot 15 let brez teh dveh programov...
Tista subvencija, pa kolikor sem jaz zbral informacij, je samo krinka pred nevšečnostim katere imaš s kodirno kartico, tak da ne hvala...
Za humaxa sem pa gledal v laharnarju - uvoznik za humax (idrija,cerkno), tam omogočajo nabavo prek subvencije tak da bomo še videli kako bo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ice Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Nov 2006 17:25 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
michobx je napisal/a: |
Za humaxa sem pa gledal v laharnarju - uvoznik za humax (idrija,cerkno), tam omogočajo nabavo prek subvencije tak da bomo še videli kako bo... |
Ta ki ga omenjaš ni uvoznik za Humax. Je samo prodajalec. Tako mimogrede.
Kakšne nevšečnosti z rtv slo kartico . Zamenjaj informatorje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Iz moje prakse ti priporočam FTA sprejemnik KSF230 od Kaon-a. Da se ga kupiti tudi v Mer*urju, BigB*ng-u. Cene so tam okoli 27ksit. Dnevno delam z njim, zato ti lahko povem, da gre za enega najboljših sprejemnikov, podpira pa tudi emulacijo dekoderjev. Lahko si pogledaš podatke tukaj.
Glede antene: kabel boš moral zamenjati, še posebno če imaš sedaj 50 ohmskega. Gre le za dokaj visoke frekvence. Če ti je dovolj en ali dva satelita bo res najboljši monoblock za Astro in Hotbird.
LP, Spy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
michobx Član

|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem še malo povprašal "informatorja" zakaj, kako, kakšne probleme je imel z rtv slo kartico, in na vse zadnje izvedel, da ni legalno dostopal do slo programov - je sam sprogramiral kartico....
Vseeno se bo najverjetneje nabavil navaden digitalni sistem, in dva satelita (astra in hotbird - sprejem preko lnb monoblok)
Kolikor se še pobrskal po netu, sem prebral, da se vidijo slovenski programi tudi brez kartice in le kadar je na sporedu tuja oddaja ali film je program kodiran. Seveda je treba sprejemati s satelita hotbird.
Bom videl - odločamo se  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ervinja Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti priporočam Edision2600 ugodna cena in veliko nudi prizkušeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
michobx Član

|
Objavljeno: Čet Nov 30, 2006 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na siolu sem bral na forumu, da bodo naslednje leto zakodirali vse programe na satelitu astra - ve kdo kaj več o tem? Če se bo to res zgodilo, potem je brezveze kaj vlagat v satelitsko in je bolje počakat na si*l tv al kaj podobnega. Sploh, ker najraje gledam nemške programe, angleških sedaj tako ali tako ne lovim (analogna sat. - astra), do kakšnih al arabia mi pa tudi ni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
michobx Član

|
Objavljeno: Sob Dec 02, 2006 2:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Odločili smo se, in do nadaljnega bomo uporabljali nov digitalni satelitski reciver - SL 55, ki je ugoden, ima nekaj več programov kot starejaša - analogna satelitska. Danes sem jo tudi priklopil in krožnik usmeril proti astri in hotbirdu (dual lnb - monoblock) - vidi se lepo slo1, 2, pol nekaj južnih televizij, pa veliko arabskih, azijskih, italjanskih, francoskih, nemških, angleških...
Pograšam pa še vedno kakšen National Ge*graphic ali pa Animal pl*anet - za to bi pa vrejetno potreboval že kakšno sceno z viaaccses kartico itd, vendar postane taka zadeva s tem tudi precej dražja in hkrati bolj komplicirana. Za zdaj smo zadovoljni s tem, pa naj dela naslednjih 16 let (kolikor dolgo smo imeli analogno, ki pa še vedno dela, samo malo programov je še ostalo)
LP
Matija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ve kdo, koliko je na satelitih slovenskih oz bivših yu kanalov ter na katerih satelitih so? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bo koga zanimalo. Menjal sem svoj FTA sprejemik z drugim, ki omogoča sprejem tudi kodiranih programov. Gre za sprejemnik CDTV410.
Še nekaj podatkov:
Kodirni sistemi: Viaccess+Seca+Conax / Viaccess+Irdeto /Nagravision/Allcam/Emulator
Avtomatsko in ročno nastavljanje paketov MCPC in SCPC.
Posodabljanje softvera preko satelita ali sprejemnik-PC, PC-sprejemnik .
Kopiranje programskih tabel sprejemnik -PC,PC-sprejemnik ,sprejemnik-sprejemnik.
Elektronski vodič, Diseqc 1,0 - 1,2 , timer, teletekst VBI
3600 programskih mest v dvajsetih priljubljenih tabelah.(7200 pri modelu 2ee)
Nastavitev tona in podnapisov pri filmih v različnih jezikih.
Velika hitrost preklopa kanalov.
Pri dveh eepromih sta v sprejemnik lahko naložena dva različna softvera in dvojni komplet
programskih tabel (naprimer softver V+M+C in emulator
Stal je 208€ Menjal sem tudi enojni LNB z monoblockom za sprejem Astre ter Hotbirta.
PS
Fotografija je s spletne strani kjer sem aparat kupil (da ne bo kdo mislil, da sem sam "oborožen" s takim številom kartic)  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene je ta teden vprašala sodelavka za odkodiranje kanalov. Sama si je kupila Victory digital reciver in me povprašala kako je kaj z zakodiranimi ekrani in moram reči da je ogromno podprt sam ima emulator in se mora sam sprejemnik flashat ter nato samo naložit ključe in zadeva dela tako da sam razmišljam da bi mogoče si nabavil satelitsko neglede na to da imam kabelsko televiziji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drcine Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 13:22 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.45 Kraj: Moravče
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Nameravam kupiti en satelistki komplet in me zanima kako je danes z dostopnjostjo programov. Zanimajo me predvsem brezplačni programi, seveda.
Najbolj pa me zanima glede program TV3..kajti menda naj bi se ga dalo loviti tudi preko stalita. Je to res ? Kajti sedaj tega programa ne lovim in sem zelo jezen, ker ne morem gledati Lige prvakov
Se da preko satelita loviti tudi POPTV, kajti tudi ta program je čisto na psu...
Hvala za odgovore
Lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni