www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Internet
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2014 3:04 pm    Naslov sporočila:  Internet Odgovori s citatom

Mogoče nisem v pravi temi pa vseeno.

Sosed, ki si je pred časom izgradil novo hišo sedaj namerava imeti samo internet.
Nima še priključka, omarica je pa od njegove hiše stran cca. 7 metrov. Smo dali preveritev na telekom in parica je prosta, a omenjenega operaterja ne želimo imeti. Na drugem ponudniku a... pravijo, da mora telekom potegnit kabel. Ok. a telekom ga noče, ker moramo imeti eno izmed njihovih ponudb(sio. internet, tel.št.) To mi trobi nonstop.

Ima kdo kakšne izkušnje s tem, kako naprej?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.64
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2014 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enostavno. Naroči pri Telekomu paket. Čez čas ga pa zamenjaš za katerega koli če ti Siol ne odgovarja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2014 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klasika. Teoretično imaš pravico izbirati operaterja, praktično ga pa nimaš....
Kot pravi Tomaž: naroči siol paket, najcenejši, brez vezave, čez mesec, dva pa jih brcni v rit...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2014 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema za odgovor. Ta opcija mi je je znana pa vseeno me moti, a druge ni.
Jutri malo pokličem inšpektora pa da vidimo kaj bo rekel.
L.p
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Inšpektorica pravi, da priključek mora naredit telekom, pa če vzameš kakšno storitev od njih ali ne. Je pa svetovala za začetek en paket brez vezave pri njih, potem pa stran, in tako bo. Baje najhitrejša varijanta, čeprav..
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, inšpektor pravi tako, enako pravi zakon. Ampak telekom pa pravi drugače, in tako žal je. Ostane ti, kot pravi inšpektor (in jaz) ali tožba. Pa izračunaj, kaj je ceneje in kaj bo rešeno prej...

Tako je pač v naši "demokraciji".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi inšpektorica bila inšpektor z jajci, ne bi dajala nasvetov, ampak bi obiskala Telekom.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pobožne želje. Zakaj? Imajo premalo pristojnosti in lahko naredijo natanko nič. In to natanko vedo pri Telekomu, zato pa delajo tako, kot delajo. Noben jim prav nič ne more.
Ona je že pravilno povedala - pač v skladu s tem, kar lahko naredijo glede na "pristojnosti"...
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah Sad Bom poročal, kaj se bo dogajalo...
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pa sploh imaš kakšen neobvezujoč paket na voljo, v tem primeru internet? Ali zadostuje ISDN telefonski priključek in potem skleneš pogodbo z nekim drugim ponudnikom za ADSL?
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je brez vezave en paket za 1 MB, vsaj tako pravi.
-Je izjavil, da je možen tudi trojček (siol ampak tega sosed noče)
-Je izjavil, da je možno imet samo tel.št, vendar ne garantira, če bo takrat Amisova storitev delala! Siolova bi pa brez problema, Shocked
Ženska na Telekomu mi je povedala, da je vse odvisno koliko paric zakupijo operaterji.
Zdaj se pa je*b.
Poročam kaj bo...
Nazaj na vrh
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobna zgodba je bila pri nas, samo za optiko. Če nisi hotel naročiti pri telekomu, ti enostavno niso potegnili optičnega kabla. No, jaz sem zadevo rešil tako, da sem se "delal", da bom pri njih vzel paket trio, potem vmes so prišli potegnit kabel, ko pa je po pošti prišla pogodba, sem jo vrgel v smeti in naročil pri drugem ponudniku.
Pa niti ne gre zato, da nikakor ne bi hotel imeti siola, samo njihov način, da te prisilijo me zelo odvrača.
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.57
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
-Je izjavil, da je možno imet samo tel.št, vendar ne garantira, če bo takrat Amisova storitev delala! Siolova bi pa brez problema, Shocked

Ko premostiš kondenzatorja v razdelilcu proti amis modemu, potem dela - Whistle
Je pa vprašanje, če se to izplača: naročnina tel. 11.58 + 23 € amis net 2M, proti TopTrio osnovni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naročnina pri Amisu za 2M bi bila 16€, tako sem zrihtal drugemu sosedu in sem mu zbil račun iz nekih 40 na 16€. Razmišljam, če mu ponudil Wi-Fi a problem je, če bi kdo iz njegovega rač. pisal kaj "čudnega" komu. On vem, da nebi, ima pa mladoletnico doma.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem, ker IP je moj in ne želim si kakšnih problemov.
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.57
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2014 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postaviš tole točko pa ima točka svoj IP, sam ruter je nekje 15 € in preverjeno dobro deluje. Je pa odprto omrežje, lahko pa določiš koliko podatkov želiš delit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni