|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 8:15 pm Naslov sporočila: Eno MSP vprašanje |
|
|
Naredil sem eno testno ploščo z MSP430F147 in me vedno bolj heca. Delam z J-TAGom preko LPTja. IAR mi vstrajno javlja "security fuse blown", čeprav na plošči niti nimam zadostnih pogojev za "kurjenje" varovalke (7V/100mA). Če poskušam večkrat, začne delovati in potem deluje do naslednjega restarta. Lahko ga sprogramiram neštetokrat, kukam v registre, skratka, deluje perfektno.
Naslednji dan pa spet od začetka
Je imel kdo podoben problem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, mrzel lot na J-TAGu
Čudno, da ploščice z malo manjšo verzijo istega MCUja delajo brez problemov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo_v Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.62 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Izpis "security fuse blown" pomeni, da je bila v MSP -ju izvedena operacija, ki onemogoča branje programa iz MSP-ja. Pri MSP-jih se lahko ta operacije izvede samo enkrat, ko "security fuse" uničimo, programa v MSP-ju ne moremo več spreminjati.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2006 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, problem je bil v tem, da nisem "skuril" te varovalke, niti je ne morem z mojim J-TAGom. Napako je IAR javljal zaradi hladnega lota v JTAG-u - en buffer je ostal brez napajanja. Zdaj vse spet dela normalno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni