www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Excel pomoč
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2014 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal to mi ne bo nič v pomoč,

očitno to ne bo možno, ampak če se bo komu porodila ideja nad mojo zasnovo kako rešiti .. se priporočam :

kajti, jaz sem si nekako tako zamisli, da bi z eno celico uporablal za vnos števil...
da bolje razložim mojo zahtevo..

V eni celici imam skupek 20enot, .. v drugi celici pa bi pisal število porabe teh enot ob tem pa bi se očtela porabljena enota od skupne, ampak pri tem bi se morala številka porabljene enote zapisati v to celico(nekam v ozadje naraje dab mel ob celici gumb in videl stanje), naraje bi videl tako: da ko v celico_1 napišeš številko 1 se v skupni celici_2 odčteje torej 19 ter v tisti celici_1 kjer si vpisal nekje v ozadju shrani ta številka 1.. ter ko bo drugič prišlo do odvzema 3 enot.. se znova shrani v ozadje celice_1 da imaš lahko pogled kolikorat je bila vpisana poraba in količina ter se spremeni skupek iz 19 na 16...

upam, da se razume kaj želim doseči..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.89

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2014 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi s tem, narejeno v excelu 2003. Posnemi makro. Če rabiš izvorni stolpec (recimo A), ustvari njegovo kopijo v stolpec B (izbereš celotni stolpec A in copy paste v stolpec B) . Nato stolpec B izbereš in uporabiš ukaz Najdi in zamenjaj. V polje Najdi vpišeš vejico, v polje Zamnejaj z vnesi podpičje. Potrdiš, da ti naj zamenja vse. Nato nad istim izbranim stolpcem v meniju izbereš Podatki in nato Besedilo v stolpce. Odpre se ti novo okno v katerem izbereš najprej možnost Razmejeno in klikneš Naprej. V naslednjem oknu izbereš podpičje-vejico (komaj sedaj sem opazil, da lahko prvi korak spreminjanja vejice v podpičje preskočiš) in klikneš Naprej, oziroma Dokončaj. Stolpec B ti sedaj spremeni v več stolpcev, ki jih lahko v prvem praznem stolpcu na koncu sešteješ. Ker vmesnih stolpcev med A in zadnjim,, kjer je seštevek, ne želiš videti, jih označiš in skriješ. Prekineš s snemanjem makroja. Makroju pa prirediš tipko na tipkovnici, da zadevo lažje poženeš. Zadeva je podobna v 2010, ampak ne vprašaj me, kje so določeni ukazi, ker nimam 2010.
elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 31, 2014 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za obrazložitev,
ampak nekako, nisem mogel priti do rešitve problema sem pa probal na primitiven način reševat, ampak glavni problem še vedno ni rešen.
Prilagam excel za lažje predstavo kaj delam.

Težava:
pri vpisu količine odvzema, bi rad vpisaval števila, ob tem pa se trenutno stanje zaloge spreminja (potrebno mi je tudi rešiti, ampak še ne vem kako da ko vpišem večjo število odvzema kot je količine nabave mi gre v minus, rabil bi da mi gre avtomatsko na 0)

Jaz lahko pri vpisu količine odvzema komot pišem v stilu =2+3+2 itd.. ampak želja mi je da v celico pišeš števila in ko potrdiš se trenutna zaloga zmanjša in celica znova prazna in pripravljena za nov vpis. Npr po zgornjem kopitu imam pogled da je bil opravljen 3x odvzem od prvega naročila ampak se mi zdi to klikanje v celico in dodajanje plusov ne dopade

pomembno mi je to da je stvar pregledana in minimalna, opcija bi bilo ta da vsak datum odvzema in količino odvzema vpišem v svoje celice , ampak ko pogledam da je tega veliko postane to nepregledano ker nabav imam veliko ...kot sem že napisal, ob strani bi imel pri datumu odvzema in količini odvzema še dodaten gumb kjer bi kliknal in pogledal kdaj in koliko je bilo odvzema ne da imam zato čez celoten excel to tabelo.
Nazaj na vrh
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 31, 2014 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priponko prosim pretvori v xls. Imam office 2003. Glede na kompleksnost tvojega problema, zna biti, da ti bo excel tukaj, zaradi preglednosti odpovedal.

sestevek.xls
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  sestevek.xls
 Velikost datoteke:  27 KB
 Downloadano:  1 krat

Nazadnje urejal/a pajo Ned Avg 31, 2014 10:11 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.62
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 31, 2014 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za to kar želiš, je excel malo okoren..lažje rešiš z Accessom. V bistvu je to že aplikacija za skladišče..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 31, 2014 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako se naredi časovni žig določenega dogodka v excelu, ne vem. Prav tako ne vem za access. Imajo pa to rešitev googlove ankete. Za neprofesionalno rabo bi izdelal spletno anketo. V polje (polja) , ki bi jih določil v spletni anketi bi vnesel ID izdelka, in številko kosov. Ko spletno anketo oddaš se zadeva prenese v oblak. Rezultat je "anketa" v obliki tabele. Nato pa še samo povežeš excel-access z googlovimi tabelami. recepte najdeš tukaj.
Kako zadevo spremljaš v excelu-accessu, je potem odvisno od tebe (mogoče vrtilne tabele). Imaš pa do neke mere zagotovljen "backup" in zgodovino podatkov. Paziti moraš mogoče edino, da z excelom ne povoziš googlovih tabel.

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj imam pa jaz vprašanje:

Kako je v priloženi datoteki narejen tisti "scroll drsnik", s katerim hitro spreminjaš vrednost v celici? V tej datoteki z njim spreminjaš vhodno/izhodno napetost... Upam, da to nima veze z makroji....

MC34063 CALCS.zip
 Opis:
Preimenuj v XLS

Download
 Ime datoteke:  MC34063 CALCS.zip
 Velikost datoteke:  260 KB
 Downloadano:  19 krat

Nazaj na vrh
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne morem odpreti datoteke..
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ZIP je potrebno preimenovat v XLS...
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.98
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek, odvisno od verzije Excela. Načeloma gre tako: izbereš "Pogled/Orodne vrstice/Obrazci", klikneš "Drsni trak", povlečeš na listu, kjer naj bi trak bil, desni klik nanj, "Oblikuj kontrolnik" (zavihek "Nadzor")... je to to?
EDIT: če pritisneš tipko "Alt" na tipkovnici, preden klikneš na list in vlečeš, pomaga. Se potem ni treba truditi s poravnavo traku na robove celic...
Nazaj na vrh
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lojzek, lahko zaupaš password zaščite lista?

Za scroll-anje ne vem. Vem pa za spustni seznam.

Ustvariš stolpec izbora vrednosti.
Celico (skupino celic) , kjer želiš iz spustnega seznama izbrati določeno vrednost, označiš.
V meniju izbereš Podatki/Veljavnost. V zavihku nastavitve, v polju Dovoli izbereš namesto "Poljubne vrednosti" "Seznam".
V polju Vir, klikneš in na listu označiš prej določene vrednosti v stolpcu G od začetne do končne vrstice. Klikneš V redu in spustni seznam je ustvarjen. V izbrani celici A2 sedaj lahko izbiraš med prej določenimi vrednostmi.

spustni.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  spustni.zip
 Velikost datoteke:  1.91 KB
 Downloadano:  1 krat

Nazadnje urejal/a pajo Pet Sep 12, 2014 3:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@pajo, ne morem. Eh?

Namreč, če bi password poznal (še gledal nisem, kako je zaklenjen), bi to pomenilo, da sem preglednico sam naredil --> torej znam in nebi bilo potrebno spraševat..

To preglednico sem dal kot primer, kaj bi iz nje rad uporabil v svoji Excelovi datoteki. Vzorčno so naredili v firmi, kjer MOCe delajo.

@6dan8: bom poskusil.

PS: 6dan8: Dancing thx
Nazaj na vrh
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni druge. V tej tabeli žal ne moreš urejati, prilagajati, čisto nič.
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš excel 2007 kot jaz, moraš klikniti gumb Office/excelove možnosti in odkljukati "v traku prikaži jeziček 'razvijalec'".
Nato imaš nov jeziček razvijalec in v njem odpreš vstavi/kontrolniki obrazca/drsni trak.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni