|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
totimato Član

Pridružen-a: Tor 05 Jul 2005 20:07 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2014 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Pri androidu je bilo treba vsaj 1x na teden vzet baterijo ven pa ponovno zagnat,... |
To ni res, nehaj širit laži. Tukaj ti je kar nekaj ljudi na vljuden način povedalo to, kar bom zdaj direktno: kupil si za en drek telefon od proizvajalca, ki o telefonih nima pojma. Vsak proizvajalec predeluje osnovni Android, zato so na vsakem drugačne nijanse. V mojih očeh je isto, kot da ga je naredila Perutnina Ptuj. Če misliš, da so tehnične specifikacije dovolj za pošteno delovanje, si kupi nov računalnik z i7 procesorjem in nanj naloži Windows 3.11. Pa da te vidimo. ...ker potem imaš računalnik z Windowsi in ker ne dela lepo, gremo raje na Linux...
Ali pa: kupil si Zaporožca in ker si stalno imel težave z njim in se ti je konstantno kvaril, ne boš več kupil avtomobila z bencinskim motorjem. _________________ Počasi, sem na delu in ne na begu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2014 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha...nekdo je nekomu stopil na žulj...še en zagrizen pristaš androida  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
totimato Član

Pridružen-a: Tor 05 Jul 2005 20:07 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2014 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Aha...nekdo je nekomu stopil na žulj...še en zagrizen pristaš androida  |
Ma sploh ne, v resnici v tem trenutku tudi sam kolebam o nakupu Nokie 925. Sem ga 14 dni nazaj imel 4 dni v uporabi in je super. Še vedno uporabljam Desire Z, ker mi je fizična tipkovnica res velik plus. Ampak se že čuti obrabljenost telefona... _________________ Počasi, sem na delu in ne na begu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2014 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
@totimato: odloči se; ali boš sebi v faco pljuval, ali meni v obraz, slednje se ti verjetno ne bo izšlo.
in še nekaj, najdi telefon, ki ima w8 gor in je slab do te mere, da postane čez noč sam od sebe neuporabna škatla, potem se lahko pogovarjamo dalje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
totimato Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem še enkrat prebral svoj prispevek in še vedno se mi ne zdi, da bi ga napisal z namenom pljuvanja. Mogoče bi lahko besedo "laži" zamenjal z "neresnic".
Daleč od tega, da bi se želel s komerkoli kregat, še najmanj z moderatorjem. Tukaj sem zaradi debate in izobraževanja.
Če napisano ni bilo v pravem okviru, se ti iskreno opravičujem in v prihodnje se bom trudil pisati bolj taktno.
Operacijski sistem telefona je tako kot oblika, teža in funkcije, ki jih ima, popolnoma subjektivna stvar. Za nekoga je idealen gsm tisti, ki ima najmočnejši procesor in obilico eyecandy animacij, za drugega pa preprost robusten telefon, ki bo služil namenu in delal kvalitetne slike. iOS je popolnoma zaprt sistem Android je popolnoma odprt, W8 pa je nekje vmes. Ker je tukaj večina obiskovalcev tehnično naravnana, se mi zdi napačno s posploševanjem črniti sistem, ki bi lahko nekomu nudil enako uporabno platformo, kot jo mikrokrmilniki in osebni računalniki. Če bi bili na ringaraja forumu, bi moja debata bila drugačna.
Če malo pogooglamo, lahko vidimo kakšen procent ima kateri os med gsmji. In Android ne vodi zato, ker je zanič. Tudi to, da praviš "sam od sebe", ne bo držalo, ker upam stavit, da si na telefon naložil takšno ali drugačno programsko opremo (zanimivo bi bilo vedeti, če si poleg tistega čudesa za sinhronizacijo datotek, mogoče naložil tudi Viber?). Jaz v rokah še nisem imel neuporaben telefon, ker z vsakim se da kaj početi (tudi s tvojim starim). Je pa res težje najti slab W8 telefon; v mojih očeh sta to Huavei Ascent in Nokia 520. To ni zaradi tega, ker bi W8 bil tako dobra stvar za gsmje, ampak ker je W8 telefonov izjemno malo, če jih je 30. Medtem ko je različnih Androidnih telefonov na tisoče. In seveda je v veliki množici lažje najti slab telefon, sploh zato, ker je operacijski sistem zastonj in se izdelave lotijo podjetja, ki nimajo izkušenj.
Torej, Nokia 925 je odličen telefon in je po mojem vreden tudi 250€. Če je komu pomemben fotoaparat, pa naj pogleda Lumio 1020 (ena mojih najboljših fotografskih izkušenj), ki pa je res malo dražja.
...evo, malo daljši. Upam, da je bilo dovolj vljudno  _________________ Počasi, sem na delu in ne na begu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da smo si na jasnem okoli tvojega stavka okoli tega, kdo vodi...android ne vodi zato, ker je najboljši, oh in sploh itd... Ampak zato, ker je bil ob pravem času na pravem mestu. In zato, ker je zastonj. Zadeva je povsem preprosta: symbian je umiral, ker je nokia zaspala na lovorikah, windows se je kot pijanec plota držal svojega W6.x, google pa je to izkoristil in dal ven android. In vsi proizvajalci so ga pograbili kot pijanec flašo. Če malo pogooglaš boš tudi videl, kako hroščast in neuporaben je bil na začetku...
Android je super za razvijalce in take, ki "čarajo" okoli tega (krmiljenje itd...). Za nekoga, ki rabi popolno zanesljivost pa ne preveč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
totimato Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Android je super za razvijalce in take, ki "čarajo" okoli tega (krmiljenje itd...). Za nekoga, ki rabi popolno zanesljivost pa ne preveč. |
Točno tako, se popolnoma strinjam. In ker je ta forum poln (bi vsaj naj bil) takšnih ljudi, se mi zdi slabo imeti napačno mnenje o Androidu.
Glede vodstva: Android je poštena stvar od verzije 4 dalje. Pred tem ni vodil. In po mojem skromnem mnenju se je hroščatost od 4 dalje nehala - ampak spet; vsak proizvajalec daje nanj svoje preobleke, ki jih naredi eni bolje drugi slabše. Če primerjamo Sense in pa TouchWiz vidimo očitne razlike v učinkovitosti delovanja (hitrosti). Pa gre za dva večja izdelovalca pametnih telefonov. Da ne omenjamo čudakov kot je tale: http://www.monitor.si/clanek/telefona-z-dnevno-sobo/153279/ (preobleka v obliki dnevne sobe!) _________________ Počasi, sem na delu in ne na begu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
totimato Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še nekaj, Google ni izkoristil in v pravem času dal ven svoj os. To s pametnimi telefoni je njihov načrt od samega začetka. Zato je tudi kupil Motorolo, zaradi patentov. Googlova strategija vpleta čim večjo nabiranje informacij o uporabniku in ukalupljenju le tega. In gsm je idealno orodje za to, saj ga uporabnik ima vedno s seboj. Google bi se trudil tudi, če bi Symbian še veno bil najmočnejši.
Iz istega razloga je izdelal brskalnik Chrome. Ne zato, ker bi bil IE slab ali Firefox izgubljal moč, ampak, da lažje dosega svoj cilj. _________________ Počasi, sem na delu in ne na begu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
totimato Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za nekoga, ki rabi popolno zanesljivost pa ne preveč. |
pa še nekaj sem se spomnil (+ da si povečam aktivnost )
Po mojem mnenju in izkušnjah gre lestvica zanesljivosti za mobilne OSe takole, od najboljšega do manj boljšega:
1. iOS
2. W8
3. Android 4 ->
4. Symbian
5. Android 2 ->
ostali
Lestvica uporabnosti, pa bi bila popolnoma drugačna. _________________ Počasi, sem na delu in ne na begu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na prvem mestu so po moje operacijski sistemi starih "dumb" telefonov (GA628,...) in potem daleč zadaj vsi ti novejši, ki tečejo na pametnih telefonih.
Če kdo rabi "popolno zanesljivost" potem si lahko z seznama briše kar vse pametne telefone  _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, današnji pametni telefoni so lahko čisto zanesljivi. Seveda je predpogoj da ne čaraš z njim in ne nalagaš vse po vrsti, kar recimo omogoča android...
Ios je v tej smeri zaščiten, včasih kar preveč...
Načrt...načrt je že lahko bil, ampak dejstvo je pa, da je google izkoristil gužwo in dal v pravem času zadevo ven. Saj vedno lahko rečeš "da si to že dolgo načrtoval...".
Pa še to... Tukaj gor je zagotovo veliko teh, ki se ukvarjajo z androidom in podobnimi komunikacijami, težko pa bi rekel da je forum "poln takih ljudi". Obstaja še kaj drugega kot samo pogovarjanje preko GSM.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oobuco Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00 Prispevkov: 206 Aktiv.: 1.57 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jaz imam doma en kup androidnih tablic, večjih, manjših, v glavnem poceni, kakšna pa je tudi draga - slabih 10 se jih je že nabralo.
Ni kaj, krasna zadeva, še posebej, če hočeš kaj narediti po svoje.
Ampak ne, telefoniram pa kar na Samsung E2100B, že sebe komaj nosim naokoli, kaj šele kakšen večji "telefon".
Sem bil prav zadovoljen, ko sem se znebil Benefon-a, kaj šele Carryphone-a in nočem nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je že naslov te teme?  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni