|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2014 7:14 pm Naslov sporočila: Blokada sms |
|
|
Pozdravljeni.
Zanima me kaj storit, ko se nekdo odloči da bo nadlegoval nekoga preko sms-ov.
To se dogaja že kakšno leto moji znanki. Pred pol leta sem ji na Samsunga namestil eno aplikacijo in je bil nekaj časa mir. Sedaj je pa tip začel menjat tuš sim kartice in se je zadeva ponovila. Ker si sama ne zna takoj blokirat številke mora pač nekoga prosit da ji to blokira, potem pa spet znova. Znanka je bila že večkrat na mobitelu, tam pa pravijo da so nemočni, ker sporočila ne vsebujejo nekih konkretnih groženj in jih je kao premalo na mesec. Pravijo da po njihovih izkušnjah lociranje in obisk takih tipov ne pomaga kaj dosti.
Če bi uporabniku povedali lokacijo tipa bi zaleglo
Bo spet menjala številko, kar pa verjetno ne bo pomagalo, saj sedanjo poznajo samo prijatelji (očitno eden ni ravno prijatelj in jo je dal naprej).
Opažam da ji vse skupaj načenja živce, pa še meni zraven, ker mi je zmanjkalo idej kaj storit v takem primeru.
Če je imel kdo tak primer me zanima kako ga je uspel rešit.
LP
carli |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2014 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nisem poznavalec androida, ampak gotovo ima podobno funkcijo kot iphone: "block this caller", oziroma "blokiraj klicatelja" ali podobno. Na seznamu zadnjih številk daš uredi in ga blokiraš. Ko on zamenja številko, storiš enako. Vmes se ne sekiraš preveč in zagotovo se bo on naveličal.
Če ne, se pa ugotovi, kdo to je in kje stanuje, najame "gorile", vrečo čez glavo in gasa. Po tem zagotovo ne bo več pošiljal SMS-jev... Žal se sliši kruto, a je za nekatere to edino zdravilo. Po uradni poti zagotovo ne bo šlo, to verjamem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2014 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
To se dogaja že kakšno leto moji znanki.... ....Sedaj je pa tip začel menjat tuš sim kartice in se je zadeva ponovila.... ....Znanka je bila že večkrat na mobitelu... |
jaz bi v zadevo vključil policijo, najprej lokalno. Ko bi od njih dobil šablonski odgovor da "niso pristojni", pa po verigi poveljevanja navzgor, do ministrstva za notranje zadeve ali kjer pač je generalštab slovenske policije. Ker drugače lahko v primeru stopnjevanja nadlegovanja (npr. poškodovanje avtomobila, fizični napad, ...) rečejo, da do sedaj niso prejeli nobene prijave ali zaznali kršitve. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2014 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
tistih nekaj ukazov oz. skokov po menu-ju si pa naj le zapiše na listek ali pa zapomni!
Menda se bo že naveličal kupovati SIM-ke!
Uradno je problem oz. mora biti vsaj 5 dogodkov iz iste številke! Vse te dogodke je treba zapisati (datum, ura), nato se pošlje operaterju v varnostno službo.... _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2014 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
@siljo: ta spisek je že zdavnaj šel na mobitel, ker ne vsebuje groženj in ker število sms-ov na mesec ne presega določenega števila dogodkov ne ukrepajo.
Bomo naslednjič naredili plonk listek kako se ga doda na blok listo. Sem že pozabil katero aplikacijo sem ji takrat naložil, je bilo pa dokaj enostavno odkljukal si klice in sms, danes v trgatvi pa ni imela telefona s sabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2014 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko gre po drugi poti.
Vsakemu prijatelju posebej potoži, da jo nadlegujejo, in da bo menjala številko ter sedanjo zavrgla.
Ob naslednjem srečanju s tem prijateljem pa mu zaupa številko - seveda napačno. Naj vsakemu reče, naj jo obvezno pokliče.
Dosti vladnih številk se najde na internetu ...
ali pa od uslužbencev Prenosnega Telekoma.
Obstoječo številko naj obdrži.
Če bo kdo rekel, da jo je klical in dobil neznanca, se bo ob srečanju v živo že izgovorila. Kdor ji bo pa direkt sms poslal, bo pa naletel na mino. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hribo Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.90 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2014 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Andorid ima aplikacijo skoraj za vsako zadevo. Mogoče ta reši njeno težavo. _________________ Failing to plan is planning to fail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hamm Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.46 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2014 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nimam nobene aplikacije za blokado klicev ali sms-ov, samo obstaja (predvidevam) še ena možnost. Namesto da vsakič posebej blokira novo številko vsiljivca, lahko določi nek seznam številk (ali kar cel imenik na telefonu) na katere sprejema klice in sms-e. Vse ostale ki niso s seznama pač blokira. Mogoče malo sitno, če te kliče nekdo službeno z neke številke, ki je nimaš v imeniku, samo po enem mesecu ali dveh, bo tip itak najbrž odnehal. Ne trdim, da taka aplikacija obstaja, je pa vredno pobrskati in preizkusiti par teh aplikacij, pa potem vidiš katera je v redu in katera ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni