www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Reciever S-video

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nejc2007
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 17:03
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 5:22 pm    Naslov sporočila:  Reciever S-video Odgovori s citatom

Sem nov na forumu, zato lep pozdrav vsem.

Imam Lastovko od Ljubljanskega kabla in sem z njo dobil Kaon sprejmnik. Problem je v tem, ker zadeva nima optičnega ali vsaj S-video izhoda. SCART v tej škatli S-video ne podpira.

Tipec, ki mi je zadevo zmontiral ni imel veze in je rekel, da bo malo povprašal, pa seveda ni.

Neka angleška firma sicer prodaja SCART to S-video konverter, vendar sem na enem forumu prebral, da pači sliko, tako da bi se temu rajši izognil.

Rešitev je seveda v novem sprejemniku. Ima kdo kakšno idejo?

LP, nejc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje SCART to S-video konverter ni nič drugega, kot redukcija med SCART in S-video konektorjem. Vzame Y/C pine z SCARTA in jih veže na S-video.

Zakaj pa rabiš ravno S-video, a ni kompozitni dovolj dober?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nejc2007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.

Žal niso vsi SCARTi enaki. Če podpira RGB ne podpira Y/C:

Pin 15: Red ali Chroma

Pin 19: Composite ali Luminance

(več na Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/SCART)

S- video signal ima skoraj dvakrat večjo pasovo širino od Composite signala (ker ima pač dve 75ohmski liniji namesto samo ene). Razlika v kvaliteti slike je kar opazna (http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video)

Doma imam vse povezano z S-video kabli (televizor, računalnik, projektor).

Projektor seveda nima SCART vhoda, ima pa Composite in S-video. Ravno pri projetorju se razlika v kvaliteti zelo vidi.

LP, nejc[url][/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.62
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povprašaj pri dobavitelju opreme (tisemu, ki ti jo je prinesel v hišo) - Lj kabel, če imajo na voljo drug tip sprejemnika in naj ti ga zamenjajo...
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nejc2007 je napisal/a:

Žal niso vsi SCARTi enaki. Če podpira RGB ne podpira Y/C:

Pin 15: Red ali Chroma

Pin 19: Composite ali Luminance

ne vem kako je s kombinacijo RGB/S-video, ampak S-video/Composite dela na istem SCART-u. Odvisno kaj imaš priklopljeno.
Je pa razlika res očitna med S-video in pa Composite signalom. Se že več let ukvarjam z videom (ljubiteljsko) in vse kar je analognega signala, imam povezano preko S-video kabla.

Zakaj pa ne greš na projektor z RGB signalom? Če ga ima SCART.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nejc2007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmja. Projektor nima SCART vhoda, ima pa VGA (D-15). RGB iz SCARTa ni v istem formatu kot RGB za VGA (horizontala, vertikala etc).

Obstaja konverter (http://www.cyberselect.co.uk/product/61 za cca 100GBP.

Dobavitelj opreme nič ne ve. Seveda sem precej pregooglal in sem tudi našel kar nekaj Conax kompatibilnih recieverjev (made in China, v glavnem), mene pa zanima če kdo v SI prodaja kakšno tako reč.

Any ideas?

LP, nejc
Nazaj na vrh
nejc2007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

ne vem kako je s kombinacijo RGB/S-video, ampak S-video/Composite dela na istem SCART-u. Odvisno kaj imaš priklopljeno.
Je pa razlika res očitna med S-video in pa Composite signalom. Se že več let ukvarjam z videom (ljubiteljsko) in vse kar je analognega signala, imam povezano preko S-video kabla.

Zakaj pa ne greš na projektor z RGB signalom? Če ga ima SCART.

Ja. Composite/S-video na istem SCARTu dela (če je tak SCART), to sem tudi sam opazil. RGB/Composite tudi, RGB/S-video pa ne.

SCART podpira ali RGB ali S-video, Composite vedno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni