|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Rado Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 12:52 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2014 12:57 pm Naslov sporočila: MANJŠI ELEKTRO MOTOR |
|
|
Pozdravljeni
Naredil sem si dodatno napravo za vrtanje na stružnici . . Potrebujem elektro motor . Ali mi lahko svetujete pri tem . Potrebujem cca 2000 obrtov z regulacijo obratov .
Imam pa problem in sicer fi motorja naj nebi bil večji od fi 80 ( zaradi centra ) in pa naj nebi bil predolg . Probal sem z 12v vrtalnikom v aluminij gre v jeklo pa ne se prepočasi vrti in se upogne, ker je iz plastike . Pa še to , ker uporabljam emulzijo ni zaželjeno , da me strese 220 V / 380 V raje bi videl 12 V, 24V ali pa 48V če je mogoče .
Hvala za odgovore .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2014 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
In zato je treba kričati ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rado Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 12:52 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen admin
Ne vem kaj sem narobe povedal . Vprašal sem samo za nasvet v zvezi z elektromotorjem , če smatraš , da je bilo neprimerno vprašanje mi je žal .
Lahko pa rečem , če nekdo napiše tak odgovor bi .......... !
Sem kovinar po izobrazbi in sem si naredil zelo dobro pripravo , katera bi tudi elektronikom prišla prav .
Vilko ti pa če že kaj pišeš lahko napišeš bolje retorično - nismo vsi titova šola, tako , da ne razumemo vsi tega jezika .
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Rado je napisal/a: |
Sem kovinar po izobrazbi in sem si naredil zelo dobro pripravo , katera bi tudi elektronikom prišla prav . |
Zelo lepo, odpri novo temo in pri tem uporabi male črke, ne rabiš kričati. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni