|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2014 10:27 am Naslov sporočila: K: Ploščice FR4 |
|
|
Pozdravljni,
Kupil bi ploščice FR4 z bakrom na eni strani, dimenzij 300x150 mm . Potreboval bi vsaj tri takšne komade. Nekaj sem tudi gledal pri ic-elektronki in Hte. Sicer bi pri Hte bi imeli prave mere ampak je ploščica kaširana. Kar ne vem kaj bi to naj bilo. Mislim pa da je FR4 bolj obstojen če ga slučajno dobi vlaga. Vse informacije so dobrodošle.
Lp, Danilo _________________ Drži vodu dok majstori odu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2014 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je pojem kaširana označeval ploščico z bakrom. Enostransko ali obojestransko kaširan vitroplast na primer. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2014 3:17 pm Naslov sporočila: Re: K: Ploščice FR4 |
|
|
sonyx je napisal/a: |
Kupil bi ploščice FR4 z bakrom na eni strani, dimenzij 300x150 mm . |
Zakaj pa na piknike ne hodiš?
Tam se vedno kaj takega dobi.
Sicer pa mislim, da ima društvo nekaj tega,.... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2014 3:45 pm Naslov sporočila: Re: K: Ploščice FR4 |
|
|
sonyx je napisal/a: |
Pozdravljni,
Sicer bi pri Hte bi imeli prave mere ampak je ploščica kaširana. Kar ne vem kaj bi to naj bilo. Mislim pa da je FR4 bolj obstojen če ga slučajno dobi vlaga.
Lp, Danilo |
1.kašírati -am nedov. in dov. (ȋ) teh. 1. prekrivati kaj s tanjšo plastjo papirja ali s folijo z lepljenjem; oblepljati, prelepljati: kaširati lepenko, platnice / kaširati z okrasnim papirjem //
z lepilom pritrjevati na močnejšo podlago: kaširati lepak na lepenko; kaširati sliko, zemljevid
2. izdelovati, oblikovati kaj z lepljenjem plasti papirja na model: kaširati glavice lutk / kaširati rekvizite kašíran -a -o: kaširana lepenka; kaširana pločevina _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2014 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obelix in milan62: Hvala ker sta mi obelodanila kaj naj bi beseda kaširano pomenilo. Jaz sem si to predstavljal, da je osnova narejena iz nekih materialov, ki so potem stisnjeni skupaj . Slabše kvalitete kot so sestavine v FR4. Pa da ne bom kompliciral ker se bom hitro zakompliciral. Sedaj mi je jasno.
VolkD: Tako kot si rekel, sam sem si kriv ker vas so forumaše ne pridem pogledat na kakšen piknik. Ampak tudi to se bo moglo zgoditi kmalu (ko bo planiran piknik) . Velikokrat sem že bral, da se da na piknikih dobiti tudi ploščice in še marsi kaj. Tako pa jih moram vedno kupiti . Kar se pa tiče društva pa verjetno jih jaz ne morem dobiti ali pa kupiti ker letos nisem član društva. Se bom pa potrudil da se bom naslednje leto včlanil nazaj .
Odločil sem se, da jih bom kar kupil pri že prej omenjenem trgovcu pa naj bo kvalitete kakršne že pač je. Sem pa videl, da se da na Ebay-ju tudi nekaj tega dobiti. Cene so pa enake kot tu. _________________ Drži vodu dok majstori odu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2014 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
...:::: Oglas ni več aktualen. Ploščice sem dobil in se še enkrat prav lepo zahvaljujem vsem še posebaj pa Bizgec65-u, ki mi je odstopil 4 kose ploščic. ::::... _________________ Drži vodu dok majstori odu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni