www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PCAD: Sheme -> PCB

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lagrange
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07
Aktiv.: 0.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2004 8:15 pm    Naslov sporočila: icon_question PCAD: Sheme -> PCB Odgovori s citatom

A mogoce kdo ve kako se v P-CAD 2002 shemo pretvori v PCB (Tako kot v EAGLE).

Nikjer ne najdem in skoraj ne morem verjeti, da se to ne da.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2004 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo moraš v Shematicu generirat netlisto, potem pa to netlisto naložiš v PCB-ju.
To je vsa umetnost. Seveda morajo biti pri obeh programih knjižnice iste in naložene.

lp,
Leon

Lagrange
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2004 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepsa hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tedi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jan 2006 0:59
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko hočem loadat net list v PCB-ju mi napiše tole, kaj bi bilo lahko narobe?

P-CAD Net List Load Errors

======================================================================

Netlist filename: C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\pcb.net
Error: line 503
* Component EDG26F not loaded. Component is not in library.
Error: line 515
* Component SWITCH7DIPISOL not loaded. Attached pattern SW-DIP7T is not in library.
Error: Net NET00000: Refdes P1 of P1-1 not found.
Error: Net NET00001: Refdes P1 of P1-6 not found.
Error: Net NET00001: Refdes P1 of P1-3 not found.
Error: Net NET00002: Refdes P1 of P1-5 not found.
Error: Net NET00002: Refdes P1 of P1-13 not found.
Error: Net NET00002: Refdes P1 of P1-22 not found.
Error: Net NET00003: Refdes P1 of P1-15 not found.
Error: Net NET00003: Refdes S1 of S1-1 not found.
Error: Net NET00003: Refdes P1 of P1-19 not found.
Error: Net NET00004: Refdes P1 of P1-21 not found.
Error: Net NET00004: Refdes S1 of S1-14 not found.
Error: Net NET00005: Refdes P1 of P1-25 not found.
Error: Net NET00005: Refdes P1 of P1-23 not found.

Net List Errors: 15
Net List Warnings: 0
Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno nimaš nastavljenih istih knjižnic pri obeh programih.

In še to - v knjižnici mora imeti dotični element Symbol IN Pattern in mora biti kreiran Component s povezavami pinov med seboj - glej sliko.

Pa še nekaj - ko shranjuješ Netlisto v SCHju, obvezno vključi kljukico Include Library elements ali nekaj takega...

LP

tedi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naprimer da v schematicu naredim shemo 3eh elementov iz knjižnice connect. Vse lepo shranim, v PCB-ju pa dodam knjižnico connect, se pravi da imam pri obeh enake knjižnice, vendar v PCB-ju ne pokaže simbola ko kliknem na element, če ga hočem namestiti mi napiše: No pattern has been attached. Cannot place component, mislim da je v tem problem, vendar ga neznam odpraviti.

lp
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno to je problem. Nimaš patterna!

kaj moraš narediti:
V PCBju narišeš element in ga shraniš v isto knjižnico kjer je simbol. NE kreiraš še elementa (ena kljukica je zraven)!

Potem odpreš Library executive in tam daš New component, izbereš simbol, pattern in potem v tabeli povežeš oba med seboj (na moji sliki levo spodaj) in shraniš pod novim imenom - to bo sedaj nova komponenta z obema deloma.

LP

tedi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, malo se lovim, vendar bi šlo, če bi se malo bolj posvetil zadevi, kar se bom verjetno moral, samo je pa to zamudno delo, če je treba za usakega posebaj to narediti? Se da kje downloadat že tako narejeno knjižnico?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nekatere čipe dobiš že narejeno, jaz pa si rajši delam sproti za vsak element, ker element fizično pomerim in takega narišem. Tako mi 100% paše v vezje.
tedi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Maš prav, no nekaj razumem , samo ni mi še jasno okol tistih tabel kjer povežeš element..

Nazadnje urejal/a tedi Tor Dec 05, 2006 5:58 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz ti priporočam, da si ustvarjaš svojo knjižnico. Tistim, ki so že narejene, lahko tudi kaj manjka in potem ti javlja napake. Ti pa te knjižnice prihranijo precej časa z risanjem, saj iz njih lahko marsikaj kopiraš.
Čeprav je P-CAD odlično orodje za risanje, ima urejevalnik knjižnice malce štorašto rešen. Vsaj verzija 2002.

LP, Aleš
Nazaj na vrh
Iztok S.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 10 Jan 2007 23:03
Aktiv.: 0.02
Kraj: Lj.- Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 10, 2007 11:53 pm    Naslov sporočila:  PCAD Knjižnice Knjižnice Knjižnice Odgovori s citatom

Pozdrav
Moj odgovor ni povsem povezan z to temo vendar upam, da mi ne bo nihče tega vzel za zlo. PCAD sem pričel uporabljati še na Štefanu v DOS verziji in je bil za tiste čase odličen. Verzija 5.5 je bila tako hitra, da sem na novejših mašinah dobesedno letel z miško po ekranu in v vsega nekaj urah narisal Europa format dvostransko vezje, ki ni več nikoli potrebovala večjih popravkov. Seveda je bila priprava knjižnice IZREDNO težavna, vendar če si bil dosleden pri kreiranju in vse naredil sproti je delovalo odlično.

Od novejših različic sem pričakoval več prijaznosti še predvsem pri kreiranju komponent, ker tega ni in ni bilo sem raje ostal na dosu, dokler me čas ni dokončno povozil. Logično je temu sledila več letna pavza.

Trenutno se pospešeno uvajam v projektiranje z novejšimi različicami, vendar sem opazil, da v podjetju kljub temu, da so kupili novo različico še vedno po letu dni uporabljajo PCAD 2002. Mislim, da so temu zopet vzrok samo knjižnice.

Program je v osnovi odličen, knjižnice pa bi bile lahko kompatibilne vsaj z novejšimi verzijami. Torej dejstvo je da moraš knjižnice postaviti sam s tem da ti je v veliko pomoč pri kreiranju komponent (symbol+patern) že skreiran patern za večje procesorje itd katere je moč najti na straneh proizvajalcev čipov. Ponavadi jih tudi pošljejo brez težav če jih prosiš zanj.

Moj nasvet. Napiši si kratko navodilo po katerem boš vedno na isti način kreiral komponente. Ponavadi lahko med kreiranjem komponent mine nekaj časa in pozabiš kakšno pisavo si uporabil, kakšno debelino, katere pine itd. Če boš dosleden in natančen NI TEŽAV. PCAD boš nato uporabljal z veseljem ker se ne boš vsakič po nepotrebnem lovil. Wink

Lep pozdrav
Iztok

PS: Dela za projektiranje in razvoj naprav se je nabralo toliko, da iščem dodatno pomoč za projektiranje z možnostjo partnerskega sodelovanja po projektih, pogodbenega dela ali zaposlitve. Pošlji "ZS" za več informacij.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni