www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WiFi antena in 100 m doseg?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.32
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:03 pm    Naslov sporočila:  WiFi antena in 100 m doseg? Odgovori s citatom

Kolega jutri dobi internet (o tem sem že enkrat pisal pa ne vem v kateri temi) in to naj bi šlo iz stare hiše brezžično do nove hiše. Slabih 100m razdalje. V novi hiši pa je samo prenosnik. Ovira je le neka slabokrvna sliva. Kaj pravite na to http://shop.wlan-antene.net/wi-fi-wlan-access-points-routers/389-tp-link-tl-wa7210n-oddajna-klient-repetitor-enota.html
Mnenja, predlogi?

L.p
Aleš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
S52U
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Jan 2014 21:18
Aktiv.: 0.26
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno zelo zadovoljen. Pri prijateljo imam na okenski polici kar navaden access point in v garaži to anteno za sprejem. Mislim, da je razdalja tudi okoli 100m.

lp Urban
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:10 pm    Naslov sporočila:  Re: WiFi Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
Ovira je le neka slabokrvna sliva.
Mnenja, predlogi?

L.p
Aleš

Sliva je počasi začela odmetavati listje in sedaj bo ob montaži vse OK.
Ko bo spomladi dobila zrasla kakšen centimeter in sveže listje, ki ga bo zmočila poletna ploha se bo pričela "črna maša" vseh živih kletvic (izkušnje.press) Wink
Če je le mogoče premakni anteno ali vsaj pusti kakšen meter UTPja, da boš lahko storil to kasneje, če bo hecalo.

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za hiter odgovor. Kakšna bi bila pa povezava nazaj (prenosnik-stara hiša)?
A mora še prenosnik imet kakšno dodatno anteno?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa strela udari v slivo.
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:

Dobra, misliš tista "moja", da tam pali? . Mislim, da mu bom na drugem koncu podaljšal drog od TV (če bo potrebno) Sprva sem mislil, da bi bilo to znotraj ob oknu.
Bomo videli.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer ne vem o čem pišete in tudi nimam namena brati, toda, nasdlov teme naj bi bil opisno, torej, kaj pomeni začetek teme WiFi?
Na žalost je tega toliko, da res boli glava!

flomaster
Član
Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49
Aktiv.: 0.96

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2014 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aleš, tole dela dobro in zanesljivo, imam že več kot pol leta in sem zelo zadovoljen. Z nasveti so mi pomagali na elektronu: http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=1586
Naprave sem kupil v trgovini enaa ker je bilo precej ceneje kot na wlanshop.

Predlagam Jako za moderatorja, da bo popravljal naslove tem Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2014 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:

V "mojo" lipo noče Think

Pra zaradi svojega primera sem opisal črn scenarij.
Link sem postavljal okrog božiča in takrat se je Mikrotik sinhroniziral 240/180Mb.
Spomladi je ob deževju začel internet izpadati, IPTV je postala negledljiva,...
Sinhronizacija linka je na trenutke padla na 12/6Mb.
"Moja" lipa pa je na žalost med stavbama UE in Občine in vsak "vandalizem" ali odkup debla odpade.
Seveda bi lahko prešel na nižje frekvence ampak bom raje dobil drugo lokacijo za anteno.

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2014 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za nasvete. Sporočim kako bo to delovalo.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem komaj danes to zmontiral. Stvar deluje b.p tudi čez zid v novi hiši. Signal do konca na prenosniku. Z kablom(UTP do antene) vred je pa prišlo okoli 60€. Žal sem pozabil kateri tip antene je, če pa koga zanima se pa naj javi.

In pa vsem hvala za nasvete.
Aleš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni