www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

laser CD Blaupunkt
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
multiscan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 23:45
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 11:31 am    Naslov sporočila:  laser CD Blaupunkt Odgovori s citatom

zdravo,

Probleme imam z cd/mp3 predvajalnikom v avtoradiu. Gre za Blaupunkt Seattle MP74. Glede na njegov EMŠO predivdevam, da je laser počasi slabi, kar se odraža pri igranju mp3 posnetkov.
Kje in kako poiskati pravi kos laserja oz. komplet leč? Ebay sicer ponuja malo morje laserjev, a kateri paše v mojo kišto ne vem.
Nebi razdiral dokler ne dobim kosa za zamenjavo. Prosim nasvet oz. usmeritev
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očistil si ga že?
multiscan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Očistil si ga že?

Že, vendar efekta ni bilo, oz. je bil izredno kratkočasen. Ne pomaga niti peka z minimalno hitrostjo. Na začetku bolezni je bilo bolje, zdaj ne pomaga nič.

Kot sem že prej rekel, očitno je laser oslabel....
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne najdeš manuala oz. kosovnice, bo najbolje, da zadevo razdreš in pogledaš kaj gor piše.
Nazaj na vrh
multiscan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

shmandi je napisal/a:
Če ne najdeš manuala oz. kosovnice, bo najbolje, da zadevo razdreš in pogledaš kaj gor piše.

Tega sem se bal Sad
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razdrt ga boš moral tako ali tako, če se ne motim je pa CD del samostojna enota in jo lahko vzameš ven in bi moral radijski del vseeno delovati, če ti gre za to.
V prilogi je kosovnica, vendar v njej ni eksplicitno omenjen pickup ampak celotna enota.

7644810310001_ET.pdf
 Opis:
Kosovnica za SEATTLE MP74

Download
 Ime datoteke:  7644810310001_ET.pdf
 Velikost datoteke:  563.6 KB
 Downloadano:  27 krat

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2014 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CD pogon 8 638 812 606 na ASWO ni več dobaljiv.

Lahko poizkusiš s trimerjem povečati moč laserja. Za dolgo pa to ni.
Nazaj na vrh
multiscan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2014 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
CD pogon 8 638 812 606 na ASWO ni več dobaljiv.

Lahko poizkusiš s trimerjem povečati moč laserja. Za dolgo pa to ni.

He, vedno lepše d'oh!

No poizkusil sem odpret pdf priložen zgoraj, vendar ne morem dostopati do fajla ?!?, sem kontaktiral admina

Trimer ki ga najdem kje? In potem, ko tudi ta zadeva ne bo več pila vode? Ne bo več Boo hoo! ?
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2014 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trimer je ponavadi na leaserju. Ko boš pa enkrat zadevo razstavil, pa boš verjetno tudi na samem laserju našel oznako po kateri lahko naročiš novega.
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2014 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče trajnejša rešitev. Nekje v omrežju so navodila kako iz RPi-ja narediti "CD Changer Emulator". Odpadejo težave z laserjem.
Nazaj na vrh
multiscan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Mogoče trajnejša rešitev. Nekje v omrežju so navodila kako iz RPi-ja narediti "CD Changer Emulator". Odpadejo težave z laserjem.

Verjetno si imel v mislih tole:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=38086

Ne vem, verjetno je uporabna zadeva, vendar precej komplicirana. Vsaj za mojo podlago znanja Think

Bom raje razmišljal o sanaciji (zamenjavi) laserja, istočasno pa bi bilo smotrno, ko bo zadeva že enkrat razdrta, da oživim AUX priključek in ga koristim z mp3 playerjem, telefonom, tablico......
Nazaj na vrh
multiscan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2016 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pred časom sem zamenjal laser pickup, zadeva pa še vedno ne špila Boo hoo! tako, kot bi si želel. Kje so časi, ko sem vrgel vanj plošček in

Imel sem starejši CD-RW, ki je delal
Vsi novejši DC, ki sem jih spekel so malček štekali, slišati je bilo kratke prekinitve( ampak res kratke, komaj zaznanve), med posameznimi komadi pa je bilo slišat občasen ampak zelo moteč SSSIIIIK.

Zmanjšal sem bitno hitrost iz 320 kbps na 256 kbps, kratkih prekinitev ni več slišati, SSSSIIIKi pa ostajajo Sad

Aja, CD-RW sem ponovno zapekel z 10x brzino, vsebine ni mogoče poslušati, CD ERROR
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.01
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2016 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zapeci testni navadni CD-R na min brzini, ki jo CDR in pekač podpirata, pa probaj še enkrat ...
Nazaj na vrh
borc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Apr 2007 12:22
Aktiv.: 0.52

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2016 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam. Tudi sam imam podobne težave. Stari mp3 cd-ji (posneti dolgo nazaj) delujejo bp. Z novejšimi snemanji pa ne nujno. Cd error.

Trenutno delujejo le, če jih posnamem z nerom 10, kateri je originalno na prenosniku. Seveda najnižja hitrost, ki jo še lahko izberem. Mislim, da je deset. S cd-ji z istega paketa (poizkusil dve različni firmi) na treh drugih računalnikih z win7 in xp burner ali win explorer ne delujejo.

Računalnik jih sicer bere, samo kaj, ko jih avtoradio ne. Poizkusil tudi dva različna avtoradia.
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.01
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 2:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marsikdaj se pozabi zaključit CD (finalize) ... pol pa ne dela nikjer razen na domačem kompu Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni