|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cusco112 Neznanec

Pridružen-a: Pon 27 Okt 2014 12:39 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2014 12:51 pm Naslov sporočila: Vse o Siemens Tia Portal V13 - butalska reklama |
|
|
Pozdravljeni,
sem programer pri podjetju Siemens Bregenz v Avstriji ukvarjam se izkljucno s Tia Portal in krmilniki S7-1500,S7-1200. Zadolzen sem za programske resitve na podrocju "Gebaudetechnik" in " General Automatiozation solutions".
Dobil sem dokaj zanimiv projekt, poizvesti koliko ljudi, podjetij ima v Sloveniji ze v uporabi TiaPortal ali pa vsaj razmislja o nadgradnji. Mogoce bo v bliznji prihodnosti izvedeno eno kratko solanje o prednostih TiaPortal seveda v slovenskem jeziku.
Obrnil sem se na par forumov in razposlal nekaj emailov po podjetjih pa bomo videli
Ce imaste kakrsnakoli vprasanja kr vprasajate ali pisite na zasebno.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2014 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kam so v TIA skrili funkcijo archive/retrieve? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cusco112 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2014 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
poule je napisal/a: |
Kam so v TIA skrili funkcijo archive/retrieve? |
Verjetno si mislil to!?
Nevem ce se bo slika videla ali ne... Zato Zavihek Projekt=>> Archivieren / Dearchivieren
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2014 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam TIA11 in tega nimam... Nasploh se mi zdi, da so prve verzije TIA portala polne enih pomanjkljivosti. Npr TIA10 ni imela funkcije "UNDO". Update hroščev pa izgleda nekako takole: kupi novo (višjo) verzijo, ki jih lansirajo kot po tekočem traku.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cusco112 Neznanec

|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2014 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
poule je napisal/a: |
Sam imam TIA11 in tega nimam... Nasploh se mi zdi, da so prve verzije TIA portala polne enih pomanjkljivosti. Npr TIA10 ni imela funkcije "UNDO". Update hroščev pa izgleda nekako takole: kupi novo (višjo) verzijo, ki jih lansirajo kot po tekočem traku.
 |
Cisto mozno.
Tudi sam sem bil mnenja da so nekoliko prehitro lansirali Tia Portal na trg, taprava je postala komaj z V12, sedaj z V13 pa je "bugov" res malo ( vedno in povsod pa bojo obstajali...).
Glede "UNDO" funkcije januarja pride ven tudi brezplacni dodatek V13 SP1 kjer bo mozen "UNDO" v Online modusu..., OFFlINE pa sigurno dela na V12,V13, za starejse razlicice nevem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni