www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Simobil: Težave z DTMF toni

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 7:56 pm    Naslov sporočila:  Simobil: Težave z DTMF toni Odgovori s citatom

Imam alarmno napravo, s katero komuniciram preko DTMF tonov. Do zdaj je vse delalo, zdaj pa DTMF kode "ne grejo več skozi zvezo". Namesto tonov, ki bi morali trajati toliko kot je pritisnjena tipka, toni trajajo le kako desetinko sekunde.

Sem probal na drugem telefonu, enako. Menjal sim kartico, najprej je delalo, nato pa ne več. Ni problem v alarmni napravi, ampak dejansko v tel. zvezi, kar sem sprobal z zvezo telefon - telefon in pritiskal tipke. Dejansko toni ne grejo skozi.

Sem že 5x klical na ta glup simobil, pa mi rečejo, da bojo vezal tehnično službo, pa prekinejo zvezo.

Kaka ideja?

Drug operater ne pride v poštev zaradi signala na lokaciji.

oobuco
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00
Aktiv.: 1.56
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim, zadeva deluje podobno na VoIP-u.

In utegne biti problem na drugi strani, ne na tvojem telefonu.

Telefon mislim, da privzeto uporablja način, kjer se DTMF toni spremenijo v ukaze in na drugi strani dekodirajo nazaj v DTMF. Je pa res, da so DTMF toni tako fiksne dolžine, ampak običajno dovolj dolgi, oziroma lepo slišni na drugi strani.

Če pa na drugi strani ni dekoderja, potem gre kot "inband", se pravi se DTMF toni prenašajo isto kot zvok, kar pa običajno deluje zelo slabo.

Aja, najlažje preizkusiš tako, da pritisneš ton in na drugi strani poslušaš ta ton. Če traja toliko časa kot tiščiš ampak ga prekinja in podobno, potem je inband.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni