www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Offtopic

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.38
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da si malo sposodim temo.

Obstaja kakšna aplikacija na androidu, ki bi omogočala vizualizacijo (izdelavo vizualizacije).
Se pravi arduino za izvržbo (kao PLC), android tablica za nadzor, vnos parametrov, .... - vizualizacija.

L.P.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstoječe za uporabit --in ne ravno poceni-- je http://zwave.si/

Če pa imaš problem z napajanjem pa pride v poštev https://www.enocean.com/en/home/

David92
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22
Aktiv.: 1.80
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmouse: hvala za povezave, sem resda na hitro odprl, vendar se mi zdi, kakor da tu ponujajo ze koncne izdelke ?

Jaz bi se nekako ob tem rad kaj naucil, torej bi rad sam sprojektiral to kar sem si domislil. Vsekakor pride prav kakrsnakoli pomoc / nasvet.

EDIT:
Nasel sem sledece stvari, ki bi jih narocil za moj primer z eBay-a, pa bi prosil za nasvet / mnenje :

1x Arduino Mega (kopija)
1x Bluetooth module Arduino compatible - na to se ne spoznam, kakrsenkoli nasvet, prav pride
40x Male to Female jumper for Arduino

tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

David, kaj pa esp8266 wifi modul za 5eur?
Super stvar glede na ceno.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R: Popravi me ce se motim, ampak a ni pogojeno, da moram imeti potem tudi nek Web Streznik, da se lahko povezem preko WiFi modula? Oprosti, nisem najbolj seznanjen s temi Wireless moduli.
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Modul ti lahko sluzi kot wifi server, potem se pa z telefonom povežeš na njegov wifi.
V modul pa pišeš/bereš direkt iz arduina.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sliši se kot res dobra rešitev za moj problem!
Bom malo natančneje pobrskal o tem modulu!

Hvala

MAY2000
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Feb 2008 21:53
Aktiv.: 0.53
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 4:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
David, kaj pa esp8266 wifi modul za 5eur?
Super stvar glede na ceno.

Tilen, a si ti že kje uspešno uporabljal ESP8266 wifi modul?

Lp, Janez
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni