www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung Galaxy S3 - Problem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
johnny21
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2014 17:31
Aktiv.: 0.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:
ni mi pa jasno zakaj recimo če polnim na usb od računalnika deluje, na nekatere adapterje tudi, na nekatere pa nikakor noče. Tudi recimo na tistega ki sem ga dobil zraven telefona noče. Confused

Morda gre za zgoraj opisano težavo 4pin in 5pin micro USB konektor - preveri kabelčke, v kolikor polniš vsakič z drugim?!

A gre to tudi za Samsung telefon?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ne, kabel je zmeraj isti le USB adapterje menjujem. Polnilna ploščica je kitajska, ravno tako obliž kupljen skupaj v setu. Telefon pa je S5 kopija 8 jederna, ampak mislim da to nima pomena. Če malce špekuliram mislim da ima to nek pomen s samim delovanjem adpterja, najbrž nekateri takoj spustijo maksimalen tok v kabel, nekateri bolj "pametni" pa mogoče počakajo.

Iztok je napisal/a:

Mi je pa zanimivo pri brezžičnih polnilcih, da se telefon polne enako hitro, če je v skoraj 2mm gumi ovitku ali pa brez. Očitno indukciji tista 2mm večja razdalja ne predstavlja težav ... Think

Ja prenos energije je preko anten, ki so zelo usmerjene. Razdalja ne povzroča težav, če so antene lepo poravnane ena na drugo, ko pa so zamaknjene se pa ta drastično zmanjša, ravno tako izkoristek.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:
...
Ja prenos energije je preko anten, ki so zelo usmerjene. Razdalja ne povzroča težav, če so antene lepo poravnane ena na drugo, ko pa so zamaknjene se pa ta drastično zmanjša, ravno tako izkoristek.

Na podstavku je na sredini simbol, ki naj bi označeval točko postavitve. Na telefonu pa take oznake ni, zato me čudi zahteva po točni usmerjenosti? Imam pa original Samsung zadeve.

SGS5_Cover.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  121.7 KB
 Pogledana:  5 krat

SGS5_Cover.jpg

Nazaj na vrh
johnny21
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2014 17:31
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:
Polnilna ploščica je kitajska, ravno tako obliž kupljen skupaj v setu. Telefon pa je S5 kopija 8 jederna, ampak mislim da to nima pomena.

S tem imam jaz zelo slabe izkušnje. Sem kupil kopijo Iphona in eno tablico, oba sta imela težave z polnjenjem. Tablico sem potem nekako nahecal oz. predelal, da se polni po neki čudni varjanti z nekimi diodami in aftermarket polnilci, telefon je pa v smeteh pristal, ker je bil katastrofa.

Je pa res, da je že kar nekaj let nazaj to in sem zadnjič pri kolegu videl kopijo S5 in sem malo drezal v to smer, pa pravi da vse špila kot mora, vključno z polnjenjem.

A nima pri Samsungu baterija oznake oz. te induktivne nalepke na sebi za polnjenje?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

johnny21 je napisal/a:
A nima pri Samsungu baterija oznake oz. te induktivne nalepke na sebi za polnjenje?

Nalepka je samo, če kupiš od kitajčkov. Original je vse v zadnjem pokrovu, ki se cel zamenja in je za kakšen mm debelejši od standardnega.

Tiste kitajske nalepke pa telefon malo "napihnejo" zaradi česar je vprašljiva vodo-tesnost. Za nameček pa še zgubljajo kontakt. Če kontakte podložiš ga pa še bolj napihne ...
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja že pri kitajskih telefonih je itak vprašljiva vodotesnost tako da to ni problem, je pa res treba malo podložiti obliž da dela, kakorkoli jaz sem s tem zadovoljen. dobijo se pa tudi taki
, ki so kar v ovitku.
Kar se usmerjenosti tiče, ga probaj dat ne v center ampak kakšen cm levo ali desno pa štopaj koliko časa se bo polnil več, potem pa poročaj tule. Lahko so stvari pri originalih kaj drugačne.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni