|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bosko91 Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39 Prispevkov: 407 Aktiv.: 2.54 Kraj: Brezovica pri Lj.
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2014 11:55 am Naslov sporočila: Jeklenka za kisik |
|
|
Dobil sem tole jeklenko za kisik, pa nisem ziher kako je z a-testi. Če prav vem, je jeklenka dobra za menjavo 10 let po opravljenem a-testu. Zanima me kaj je tukaj oznaka a-testa, ali je 7. 95, kaj je potem BKZ 06?
Poleg tega, kaj se mi najbolj splača če je a-test potekel? Nova jeklenka ali to poslati na a-test?
Naredil bi si kisik-propan gorilnik, ter bi rad uporabil to jeklenko (če je možno) ter navadno kuhinjsko za propan
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.01 MB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
3.21 MB |
2 krat |

|
|
3.03 MB |
0 krat |

|
_________________ Mi iz prazne generacije!
Nazadnje urejal/a bosko91 Pon Nov 10, 2014 12:31 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: širša okolica ormoža
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2014 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem imel podoben problem, dobil sem avstrijsko jeklenko za CO2, 3kg, a-test je potekel leta 91.
Obiskal sem Messer v Mariboru, tam mi nihče ni znal povedati, če je možno zadevo atestirat pri njih. Komaj šef izpostave je raztolmačil oznake na jeklenki, ter mi zagotovil, da je ne morejo atestirat, ker je bila prej a-testirana še po starih standardih, ter da je a-test potekel leta 91.
Nato sem klical na TPJ, razložil situacijo, dobil številko od inženirja, odgovornega za a-teste na TPV Jesenice. Po pogovoru z njim sem pustil jeklenko na TPV v Mariboru, oni so jo poslali v Jesenice, kjer bi naj a-testirali jeklenke. Po mescu dni sem jeklenko dobil a-testirano, ter napolnjeno. Za ceno a-testa pa poglej na njihovo stran, naj bi bil nekaj čez 40€, točne cene se ne spomnim.
Mene bi nova jeklenka stala preko 150€ po besedah zaposlenih na Messerju, tako da je pomoje ceneje a-testirat.
Skratka, najbolje da pokličeš na kako izpostavo TPJ, ter povprašaš.
Lp, Janko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.91 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2014 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je meni znano se prazne jeklenke od kisika samo zamenja na polne, seveda z doplačlom za kisik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.13 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Nov 10, 2014 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih informacijah in izkušnjah se prazne jeklenke za tehnične pline (uporabljam argon in mešanico argon + CO2) zamenjajo za polne s plačilom za plin pod pogoji:
- vrnjena jeklenka mora imeti še veljaven atest
- enaka velikost vrnjene in nove jeklenke
- nekateri dobavitelji tehničnih plinov ne sprejemajo praznih jeklenk drugih dobaviteljev
Lahko seveda tudi napolnijo prinešeno jeklenko, vendar je treba v tem primeru vsakih deset let plačati novo testiranje. V primeru menjave praznih jeklenk za polne strošek obnavljanja atesta nosi dobavitelj plina.
_________________ Življenje je spolno prenosljiva bolezen s stoodstotno smrtnostjo.
Rodimo se goli, mokri in lačni. Nato gre na slabše.
Ko sem začel, nisem imel ničesar. Večino tega imam še danes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko91 Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39 Prispevkov: 407 Aktiv.: 2.54 Kraj: Brezovica pri Lj.
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2014 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo še zaključek, dobil sem novo jeklenko za 70€ (polno) na bolhi, s tem da sem dal mojo staro v zameno.
Drugače pa je cena A-testa 50€ + polnitev (cca 30€).
_________________ Mi iz prazne generacije! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni