www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Slovenska carina - praktične izkušnje
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70606.52

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 11:01 am    Naslov sporočila:  Slovenska carina - praktične izkušnje Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.55
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

..obenem pa jim lahko kaksen odvetnik poslje dopis z zahtevkom poplacila izgube dohodka zaradi casovne zamude del. Smile

Tisto naj podajo kazensko prijavo zaradi ponarejanja listin in o trznicnem sistemu dela si zelo dobro napisal. Applause
Nazaj na vrh
vpeter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Aktiv.: 2.32
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako oceniti vrednost nekega izdelka (končnega ali polizdelka brez ohišja), ki ga pošlje direktno proizvajalec? In ni namenjeno prodaji. Tudi mene namreč čaka nekaj podobnega v naslednjih dneh.

S tem, da me niti niso kontaktirali iz carine o pošiljki Sad 5 dni je trajala pot iz Kitajske, 5 dni med LJ in Nemčijo, zdaj pa že 5 dni čaka v LJ na carini.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@borisz
Oddaj prijavo za ponarejanje uradnih listin z strani davčne!

Pa jih z istim orodjem udari.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slovenska carina je tema. Kot da smo sredi neke afriške savane in ne v EU (ok, tudi o tem bi se dalo razpravljat).

Tudi sam sem imel z njimi ultra slabe izkušnje. Ker pa nisem niti pošteno razmislil kaj hočejo od mene, sem plačal kar so hoteli, da sem sploh zadevo lahko dobil. Podoben princip kot v primeru od Borisa. Sem naknadno potem od prijatelja (odvetnik), ko sem mu pokazal dopise, izvedel da je bilo to kar so naredili skregano z logiko in pravnim (ne)redom pri nas.

Tema. Samo tema.

Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na lastne izkušnje iz naročanja v več evropskih držav:

Slovenija: Carinjena vsaka malenkost, od vzorcev do manjših kuvert, z dostavnimi službami vsaj kak dan zamude in pregovarjanjem o izpolnjevanju dispozicij.

Anglija: Kljub obilici pošiljk, od vzorcev do stvari iz kitajskega ebaya v rangu do 100EUR še nisem naletel na carinski postopek, tako da niti ne vem kako poteka/traja.

Avstrija: Redko katera pošiljka ocarinjena, v kolikor se to zgodi vse uredijo sami in ocenijo vrednost, plačaš ob dostavi poštarju, zamude zaradi postopka skoraj ni opaziti.

Bi pričakoval nekako enotne evropske prakse vsaj pri uvozu/izvozu, pa očitno temu ni tako.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.55
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pred nekaj leti sem narocil bixenon projektorje za avto, cena je bila 74 eur, free shipping. Na prifu od poste je seveda pisalo postnina 35 eur, in ti idioti so mi kasirali vrednost posiljke 109 eur, kljub temu da sem jim poslal racun in screenshot iz paypal-a. Ker se mi je mudilo, nisem hotel posiljke posiljati nazaj v Ljubljano, ampak sem zadevo placal, potem pa jim poslal mail da imajo malo predebele palce za ocenjevanje vrednosti takole cez palec. Njihov odgovor je bil naj podam zahtevek za povrnitev blah blah blah. Sem mislil, da bom pac 7 eur pozrl.

Ne dolgo za tem sem narocil masko z lucjo za motocikel, cena dobrih 30 eur, free shipping. Poleg racuna za masko sem jim poslal se racun za bixenon projektorja, njihovo poloznico za bixenon in oba dopisa. Spodaj sem napisal, da ce bo ta paket prisel skupaj s poloznico, ga enostavno ne bom prevzel. Odgovora nisem dobil, paket pa je prisel naslednji dan, brez poloznice. Mr. Green

Ja, je res tako kot na trznici tole. Smile
Nazaj na vrh
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.79
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Država rabi denar, vzame pa ga zmeraj tam kjer je najlažje in pri delavcih (zakaj bi sebi če lahko drugemu) Sad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SiByte je napisal/a:
Država rabi denar, vzame pa ga zmeraj tam kjer je najlažje in pri delavcih (zakaj bi sebi če lahko drugemu) Sad

Emm, mislim da ta denar ne gre direkt državi. Nisi prebral carinska pošta to pa izvaja Pošta Slovenije. Prej je vsaj šlo nekaj v njihovo blagajno, ko je to dejansko opravljala carina. Zato sem napisal že zgoraj, da mi sedaj gredo pošteno na kozlanje, prej je bilo stanje dosti boljše se mi zdi da so delo opravljali tako kot se spodobi in ne tako kot ste že napisali(na tržnici).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jure94
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Maj 2010 17:11
Aktiv.: 2.34
Kraj: Jesenice / Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
SiByte je napisal/a:

Emm, mislim da ta denar ne gre direkt državi. Nisi prebral carinska pošta to pa izvaja Pošta Slovenije. Prej je vsaj šlo nekaj v njihovo blagajno, ko je to dejansko opravljala carina. Zato sem napisal že zgoraj, da mi sedaj gredo pošteno na kozlanje, prej je bilo stanje dosti boljše se mi zdi da so delo opravljali tako kot se spodobi in ne tako kot ste že napisali(na tržnici).

Nekaj gre sigurno, drugače pa Pošta Slovenije to opravlja za carinsko pošto, ker naj bi to skrajševalo čas in stroške za prejemnika (kaj bi bilo šele,če bi to opravljala carinska pošta Rolling Eyes ).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boris
Sem imel enake težave pred leti, ko sem direkt iz firme kupil osciloskop. Takrat za 200€, prodajali pa so se za 1000€+
Jih nisem in jih nisem mogel prepričati, pa sem jim poslal kopijo računa, kopijo bančne transakcije, iz firme, kjer sem kupil so poslali kopijo računa, pa ne in ne. Da to ni prava cena in naj napišem resnično ceno.
Na koncu, ko sem zahteval nadrejenega (po telefonu) je pa stvar hitro stekla in drug dan je bil osciloskop pri meni ocenjen po realni (moji) ceni.

Skratka ali ljudje tako zelo goljufajo, da ne zaupajo nikomur, ali pa so oni tako trdi.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2014 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Ponavadi zahtevajo še plačilni nalog ali izpisek Paypal-a. Ali to lahko zahtevajo?

Najbolj me zakuri, ko hočejo slovenske nazive vseh artiklov. Kot da vem, kako se čemu reče.

Meni so še vedno zahtevali link z ebaya in kopijo računa. Če lahko, pa ne vem...

Glede slovenskih izrazov; ta je pa res cvetka. Kaj pa če slovenski izraz ne obstaja sploh?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni