www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problemi z LG LED TV - osvetlitev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 8:59 am    Naslov sporočila:  Problemi z LG LED TV - osvetlitev Odgovori s citatom

No, pa sem dan začel s hitrim segretjem na "stotko". Imam naslednji problem. 2 leti nazaj (sredi novembra 2012) je oče kupil 42" LG LED TV sprejemnik.
Po cca. 1 do 1.5 letu se je začelo dogajat to, da se je ekran med gledanjem "ugasnil". TV je delal normalno (zvok se je slišal), če si z baterijo svetil v ekran in od blizu gledal, je slika bila (torej "na hitro" sem diagnosticiral problem z osvetlitvijo ekrana). Če si TV nato ugasnil in čez nekaj časa spet prižgal, je slika spet bila.
TV sem odpeljal na servis, kjer so mi ga po 1 tednu vrnili z obrazložitvijo, da do napake ni prišlo... Seveda se je doma to spet dogajalo in vedno pogosteje.
Čez kak mesec sem TV spet peljal na ta servis (že drugič), kjer so ga po dveh tednih vrnili. Baje so menjali panel.
Vse je bilo ok nekaj mesecev, sedaj pa se je napaka spet začela ponavljati. Tokrat osvetlitev izostane včasih pri vklopu, potem se recimo vklopi 3/4 roba (zgornji levi kot ostane neosvetljen), potem pa se vklopi cel ekran. Čez čas se spet izklopi. Zadeva se pojavi enkrat na teden (v povprečju).

No in danes zjutraj sem bil na servisu (sicer brez TVja), ker sem se želel pozanimat, kaj sploh lahko naredim. Obrazložil sem, da ne bi rad TVja spet nosil tja, da bodo nekaj popravili za par mesecev, potem pa bo izven garancije in ga bom lahko vrgel proč, ker se paneal itak ne splača menjavat. Torej zanimale so me pravice kot kupca. - kako je s podaljšanjem garancije na panel (ki je bil menjan)
- kako je z vrnitvijo aparata prodajalcu iz naslova "stvarne napake"

Odpravljen sem bil z naslednjo obrazložitvijo (malce osorno):
- prinesem naj TV, da oni tak na pamet nič ne morejo in da so nazadnje TV poslali v LJ, kjer so menjali panel in da oni z menjavo nič nimajo.
- podaljšanje garancije na panel ni in da ne morem zahtevat, da bi moral že pri nakupu pri prodajalcu plačati dodatno garancijo, če bi to hotel
- da prodajalec z aparatom nič nima in da je brezveze, da tja sploh kličem, ker so oni servis in po nakupu se prodajalca več ne tiče.
- da če mi bo po garanciji (pa četudi 1 dan) spet crknil panel, lahko TV vržem proč, ker se panel ne popravlja/menjuje, ker preveč stane in da nimam nobene pravice več...

No, zdaj pa me zanima, kako je res s tem oz. kake možnosti imam, oz. ste imeli kakšne podobne izkušnje? TV je bil kupljen pri "velikem poku".

Stvar je še toliko bolj nerodna (zame), ker sem starša komaj prepričal, da sta 25 let stari Sony Trinitron dala stran (čeprav je delal "v nulo") in sta si z njunima penzijama komaj privoščila LED TV, zdaj pa to...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.66
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi lahko posnel še kakšen filmček s telefonom in jim ga ob dostavi tv-ja na servis pokažeš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da bo kaj koristilo. Že ko sem nesel na servis prvič, sem jim točno razložil v čem je problem, torej da zvok je, slika je, če z močno lučjo svetiš v ekran, jo vidiš - torej ne dela osvetlitev. Osvetlitev, ko "crkne", se to zgodi v trenutku, nič ne utripa ipd...

Gospa na sprejemu je po 5 minutah mojega razlaganja na list za servis napisala: "slike ni".

Lahko se na glavo postavim, če se takrat, ko bo tam na servisu, napaka ne bo pojavila, mi bodo TV dali nazaj in rekli, da nič ni narobe...
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.66
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem podobno izkušnjo kot ti. Sicer ne ravno pri servisu tv-jev, ampak službeno pri servisu malo večje "high tech" peči. Občasno se ji je malo odpeljalo, zato se je tudi gorilec ustavil. Po raznoraznih testiranjih, prebiranjih navodil za uporabo, sem prišel do ugotovitve, da nekaj ni vredu z samo elektroniko, katera skrbi za delovanje gorilca. Ko sem klical na servis in razložil kaj pravzaprav se dogaja in kaj vse sem poizkusil, sem dobil odgovor da z elektroniko ni nič narobe in da je napaka na naši strani, kjer se tudi izvaja regulacija gorilca. No serviser je seveda prišel, mi nekaj časa solil pamet, potem pa sem mu pokazal filmček, kaj se pravzaprav dogaja.Takoj je ostal brez besed, zamenjal elektroniko in stvar je bila zaključena.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bonus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2014 22:50
Aktiv.: 0.95
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2014 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam leto in pol star lg tv. Vsakič ko ga ugasnem, pozabi nastavitve postaj na antenskem tunerju. Na kabelskem pa se to ne dogaja. Ima kdo kaj izkušenj na to temo?
Nazaj na vrh
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2014 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni nagaja LG led tv star nekje 3 leta, kar na lepem se pojavi znak za glasnost, zmanjša glasnost na 0 in tam ostane in vse funkcije tako na pilotu kot tv so zamrznjene, pomaga samo izklop tv-ja z napajanja. Drugače pa sem zadovoljen z njim.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2014 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojan_z je napisal/a:
Tudi meni nagaja LG led tv star nekje 3 leta, kar na lepem se pojavi znak za glasnost, zmanjša glasnost na 0 in tam ostane in vse funkcije tako na pilotu kot tv so zamrznjene, pomaga samo izklop tv-ja z napajanja. Drugače pa sem zadovoljen z njim.

Tipka. Odlotat, razdret, spucat, zalotat.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni