|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Dec 10, 2006 4:48 pm Naslov sporočila: Kako izvedeti kdo je ta lump? |
|
|
Tole sem danes dobil na mail.
Citiram: |
Registriral si si nov uporabniški racun na .::FiRxxxxx.CoM::. in ta email naslov (iztok.xxx@xxx.com) je bil izbran kot uporabnikov kontakt.
Ce tega nisi storil ti, se opravicujemo in prosimo ce ignorirate to sporocilo. Oseba ki je vpisala tvoj email naslov je imela ip
193.77.225.173. Prosim ce ne odgovarjaš.
Za potrditev te registracije sledi tej povezavi:
http://www.firxxxxx.com/confirm.php?id=1040&secret=d3xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ko to narediš, ti bomo omogocilo tvoj racun na naši strani. Ce tega ne narediš, bo tvoj
racun onemogocen v nekaj dneh. Pricakujemo da preberete naš FAQ in pravila za pravilno uporabo strani. HVALA. |
Seveda ne bom klikal na potrditev, ampak me kar malo zanima kdo bi bil rad jaz ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70647.15
|
Objavljeno: Ned Dec 10, 2006 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Ned Dec 10, 2006 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa "Veliki brat"?
Ponudniki dostopa morajo imeti dve leti shranjene podatke, kdo se je v danem trenutku preko svojega ponudnika prijavil v omrežje, in mu je bila dodeljena zgoraj napisana IP številka.
Če bi tisti lump napravil kakšno kaznivo lumparijo, bi te podatke pridobile pristojne službe. Kako jih boš pridobil ti, , nebeška skrivnost .
Upaj le, da tega ni storil iz javno dostopnega računalnika.
LP, Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Ned Dec 10, 2006 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Približno vem kako te stvari gredo in kot sem napisal me to zanima bolj iz firbca. Morda pa bom res kliknil na tisto potrditev in počakal na nadaljne podatke, ki se bodo verjetno pojavili od ...
Mogoče sem se pa komu zameril in pripravlja teren za internetno maščevanje ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 10, 2006 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
IP je SiOL-ov in ni dial up ! Je ADSL priključek 1M !
IP se na našem strežniku (forumu) ni pojavil, prav tako ga v tem času ni bilo na IRC-net slovenskih strežnikih. Predvidevam torej, da ni bil najstnik. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 11, 2006 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, koliko dolgo si mislil z "v tem času", ampak mladina že par let ne irca več niti približno tako intenzivno kot včasih, saj je IRC zamenjal MSN Messenger.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Dec 11, 2006 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
matijap je napisal/a: |
Ne vem, koliko dolgo si mislil z "v tem času", ampak mladina že par let ne irca več niti približno tako intenzivno kot včasih, saj je IRC zamenjal MSN Messenger.  |
Mogoče. Mislim, da je msn bolj za uporabo med znanci. Vsaj jaz ga uporabljam izključno za kolege in znance in ga ne objavljam javno, medtem, ko je pa irc za chat bolj z neznanci. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2006 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
matijap je napisal/a: |
Ne vem, koliko dolgo si mislil z "v tem času" ... |
To je mišljeno kot "danes" 10. 12. 2006 ker SIOL običajno spreminja dinamične IPje okrog polnoči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2006 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
IP je SiOL-ov in ni dial up ! Je ADSL priključek 1M !
IP se na našem strežniku (forumu) ni pojavil, prav tako ga v tem času ni bilo na IRC-net slovenskih strežnikih. Predvidevam torej, da ni bil najstnik. |
Amm..
Je IP statični ali dinamični???
LP -GJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2006 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Jah... za to informacijo bi moral pa za gajbo pira dat... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2006 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Jah... za to informacijo bi moral pa za gajbo pira dat... |
In če bi ti poleg tega povedal še malo več ... bi te potem moral
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2006 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
To je relativno nedolžen internetni prekršek. Nima smisla trošit resursev na to.
Ko so stvari bolj zaostrene, grem pa precej dlje.
Ob zadnjem DDOS napadu na naš strežnik sem se spustil daleč - dobil sem podpisan papir ( z imenom in priimkom seveda), da storilec tega ne bo več počel. Osebno srečanje je bilo torej nujno in za nekatere seveda šokantno. Ker se tovrstna tovarišija med seboj dovolj dobro pozna, je to kar dobra garancija. Vsaj za nekaj časa.
Drugače pa pridobitev IP številke v realnem času - torej pred zamenjavo ip-jev pomeni, da veš za napadalca. Zanimivo je, da so vsi tako "dobri" v vdiranju, sami pa neverjetno nezaščiteni. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni