www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave s prenosnikom HP Compaq 6710s

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kennman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Nov 2006 18:36
Aktiv.: 0.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 8:10 pm    Naslov sporočila:  Težave s prenosnikom HP Compaq 6710s Odgovori s citatom

Pozdravljeni, imam težave z omenjenim prenosnikom. Vem, da je že star, ampak deluje (do sedaj) odlično, relativno hitro in pa predvsem navajen sem nanj.

Da opišem težavo: ventilator se ob večjih obremenitvah (več odprtih oken, procesiranje itd...) precej sliši. Zadnjič pa je ob več odprtih oknih v Google Chrome ventilator nenadoma utihnil (ne ugasnil, ampak šel na min. jakost/glasnost, kot ob zgolj prižganem laptopu, brez da kaj počnem), miška je bila normalno premična, vendar se ni dalo klikniti na nič, prav tako je bila neodzivna tipkovnica. Tudi Ctrl-Alt-Del ni deloval, zato sem vklop gumb držal, da je ugasnil.
Ponovno sem ga prižgal, zagnal se je normalno (razen Do you want to start Windows normally?), in ko sem ponovno kliknil na Google Chrome, mi je javilo "last session ended unexpectedly, restore open tabs?", dal sem yes, in ponovno isto - ventilator utihne, neodziven računalnik. Opazil sem pa tudi, da mi ne prepozna baterije (kupljena pred kakšnim dobrim letom, Birotehna)

Spet resetiram in deinštaliram Chrome in izberem IE. V IE sedaj deluje ok, a se občasno ponovno zgodi, da "zmrzne" - torej ventilator utihne, miško lahko normalno premikam, vendar se ne da klikniti nikamor, tipkovnica mrtva. Baterije nimam več v laptopu.

Ima kdo vsaj najmanjšo idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Disk? Baterija? Google Chrome? kaj drugega?

Najlepša hvala vsem za ev. pomoč,
LP
Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej eno konkretno čiščenje hladilnika in testiranje diska. Če tega še nisi počel, daj nekomu ki je to že delal, ker je največkrat za konkretno čiščenje (in ponoven nanos sveže termalne paste) potrebno razdreti prenosnik v celoti. Disk pa lahko najlažje testiraš s kakim orodjem s Hirens boot cd-ja, pa tudi stabilnost sistema (Prime95).
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je podobno dogajalo (tudi HP), ko je bila sredinska žica od napajalnika, prekinjena in je občasno dobila stik.
Na sredi je okrog 5v ali nekaj in tam comp spozna, da je napajalnik pravi. Brez te žice se pa dogaja vse živo.
Na ebayu sem kupil nov napajalnik (neoriginal) , za par dolarjev in sedaj je mir.

kennman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se pravi disk lahko ščistim sam, potem pa, v kolikor bodo še problemi, še hladilnik sčistit? Al dam raje kar na servis, pa da tam poštimajo?

Ne razumem pa glede žice v napajalniku, ro-bi? Kaj bi bil razlog, da mi baterije ne prepozna?
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni baterije ni polnilo, ko je bila tista žica prekinjena. Sposodi si napajalnik in sprobaj, če je tam težava.
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti računalnik med delom "zmrzuje", istočasno pa miška dela in je to edino kar se odziva, gre v največ primerih ravno za okvaro diska. Danes mi je sosed pritresel eno kišto s takim simptomom, disk poln slabih sektorjev kot parlament pijavk.

Za vsak primer si naredi varnostno kopijo podatkov (če ne drugače, poskusi z zagonom s HirensBootCD v Mini WindowsXP in potem kopiraj na kak zunanji disk).

kennman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem klical na Birotehno, pa pravijo, naj na novo inštaliram Windowse. BI mi svetovali omenjeno čiščenmje diska ali dejansko reinstall Windowsov?
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej kopiranje podatkov na zunanji disk/USB ključek, nato diagnostiko diska, šele nato reinstalacija, če diagnostika potrdi brezhibno stanje diska. Če je disk v okvari oz. ima slabe sektorje, nobena reinstalacija OS-a ne bo pomagala in bo vse delo zastonj, ker bo menjava diska mandatorna.

Testiranje diska vzame (odvisno od velikosti) od nekaj minut do nekaj ur (pregled celotne površine diska), instalacija OS-a z vsemi gonilniki, posodobitvami in aplikacijami pa tudi cel dan. Izbira je tvoja Mr. Green

kennman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2014 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem si naredil Hirens boot cd, gor je en kup toolsov, katerega naj uporabim za diagnostiko diska? Ali mogoce kaksen drug diag tool, ne s Hirensa?
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2014 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če poznaš znamko diska je najbolje poiskati proizvajalčev testni program.
Nazaj na vrh
kennman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2014 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk je seagate, pognal sem seatools s Horens boot cdja, naslo nek error, popravilo- sedaj baterijo prepozna, in ne zmrzne več.
Hvala vsem, legendarni ste!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni