www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led luči brlijo ko je stikalo ugasnjeno
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem na mestu, kjer je bil reflektor namestil novo luč, da imam vse v prostoru enake. V vseh so nameščene led žarnice, ki so bile priložene in nobena ne brli. Tudi tam ne, kjer je bil prej reflektor. Inštalacije nisem spreminjal. Kot kaže je bil problem res v kitajskih ledicah. Bom videl kako bo v ponedeljek, ko bom reflektor namestil drugam in bom za test dal noter kitajske ledice.
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.92
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je LED z kondenzatorskim napajanjem je hitro dovolj toka, da se začnejo ledke prižigat.
Še ena slika kako izgleda ko gre slab kondenzator v franže.

LED 02.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  275.38 KB
 Pogledana:  7 krat

LED 02.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s56vha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33
Aktiv.: 0.78
Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sebastjan, ali si rešil zadevo?

Tole utripanje se je pojavljalo tudi pri meni, ker se je inducirana napetost očitno ustvarila v določeni kombinaciji prižganih luči - imam namreč dvojno izmenično stikalo, to pomeni 5-6 žic peljanih vzporedno iz enega stikala na drugega in očitno je bilo dovolj.
Nazaj na vrh
bajdec
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56
Aktiv.: 1.51
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivjo, imam podoben problem, samo da v avtu, clio 2003. S kitajske sem kupil 35mm led luci, ker pa ena sveti premalo, sem jih vec vzporedno spajkal skupaj. Ko se luc ugasne, ko zaprem vrata, se ugasne pocasi - dimmanje, nato pa ena od luci rahlo brli.

Kaksna ideja? Ce popolnoma izklopim s stikalom tega problema ni.

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s56vha je napisal/a:
Sebastjan, ali si rešil zadevo?

Tole utripanje se je pojavljalo tudi pri meni, ker se je inducirana napetost očitno ustvarila v določeni kombinaciji prižganih luči - imam namreč dvojno izmenično stikalo, to pomeni 5-6 žic peljanih vzporedno iz enega stikala na drugega in očitno je bilo dovolj.

Zdravo,

Trenutno še ne, oziroma bi lahko rekel delno. Rešil sem tako, da sem na priklop luči vezal tuljavo releja (imel pri roki) tako luči niso več brlele. Čakam na far*el da mi dostavijo upore.... Nekaj kvačkajo z naročilom...

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bajdec je napisal/a:
Zivjo, imam podoben problem, samo da v avtu, clio 2003. S kitajske sem kupil 35mm led luci, ker pa ena sveti premalo, sem jih vec vzporedno spajkal skupaj. Ko se luc ugasne, ko zaprem vrata, se ugasne pocasi - dimmanje, nato pa ena od luci rahlo brli.

Kaksna ideja? Ce popolnoma izklopim s stikalom tega problema ni.

Lp

Predpostavljam da ti dimmer "pušča". Pri navadni luči z žarilno nitko je bilo premalo da bi svetila, pri led pa je zadosti že zelo majhen tok in luči brlijo. Rešitev je podobna moji. vzporedno k lučem veži nek porabnik (upor, tuljavo releja...) ki po poskrbela, da se bo tok porabil na njem ne pa na ledicah. Sicer si s tem dvigneš porabo na teh veji vendar poizkusi z kakšnim večjim uporom da imaš čim manjši tok takrat ko ledice svetijo (oz. želiš da svetijo). Pazit je potrebno tudi na moč upora, ker drugače bo lahko .

l.p.
Nazaj na vrh
bajdec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem vezal 100k vzporedno, pa ni nic bolje.

Aja, kolega ima led parkirne, pa mu rahlo brlijo, ko je avto izklopljen. Kaksna ideja kaj je tu tezava?
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko montiraš staro luč? Če ja, jo montiraj in pomeri tok na njej pri ugasnjeni luči (ko luč ne sveti), da dobiš vsaj občutek.

Z 100k teče tok 0,12 mA (upoštevana napetost 12 V DC). Če ti "curlja" recimo 1 mA še vedno ostane 0,88 mA, kateri se troši na led.

Poizkusi z 5k recimo.

l.p.
Nazaj na vrh
bajdec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

810 ohm upor vzporedno je pomagal Smile
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tudi moja kalvarija se je končala z montažo 68k 2W uporov vzporedno k žarnicam, sedaj ne brlijo čisto nič.

Hvala vsem za pomoč.
Nazaj na vrh
hvon
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 9:55
Aktiv.: 0.93
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2015 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2015 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
hvon
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 9:55
Aktiv.: 0.93
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2015 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cloudy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2014 20:33
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2015 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.85
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 2:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni