www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Debugiranje BQ24650 polnilec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2014 11:01 pm    Naslov sporočila:  Debugiranje BQ24650 polnilec Odgovori s citatom

Razvijam open-source polnilec za LiFePO4 baterije in solarnjo napajanje za WiFi naprave. Cilj je omogočiti čimhitrejši polnilni čas, da se baterije napolnijo ko/če je sonce za krajši čas in imajo dovolj kapacitete za nekaj dni delovanja.

Sistem sem stestiral z Texas Instruments BQ24650 razvojno plato, ki deluje brez problema. Nikakor pa mi ne uspe pripraviti polnilnega dela do pravilnega delovanja zaradi problema, da se BQ24650 čip močno greje v odvisnosti od polnilnega toka, že pri dobrih 100mA se toliko segreje da hitro pade v thermal shutdown. Glede na to, da o uporabljeni eksterni mosfeti, ni močnostnega prehoda skozi sam čip. Izdelal sem dve verziji PCBjev in jih nekaj zlotal, pa ni to rešilo problema.

Shemo mojega dizajna so preverili tudi TI inženerji in ni videti neke očitne napake, meni pa je tudi že zmanjkalo izdej. Prosim za kakšen predlog in idejo, kje bi lahko ležal problem.

Kompletna dokumentacija se nahaja na: https://github.com/IRNAS/ServalRuggedBatteryPack/tree/master/electronics/V3
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2014 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko daš oscilograme dogajanja na gate MOSFETov? Imaš kakšen hujši ringing (glede na to, da iz BQja nimaš nobenih uporov ranga par 10 ohm proti gate)?
Predvidevam, da na razvojni plati TIja zadeva špila bp?

LP, g

Musty
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva na TI razvojni plati špila, ni nobenega ringinga na gate od mosfetov ipd. Bom dal gor osciloskop capture, vendar so povsem enaki kot v datasheetih.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 1:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš vie pod čipom (na top se jih ne vidi, na bottom pa so)?
Smo na firmi imeli podobne težave, ki smo jih rešili z dodatnim odvajanjem toplote preko skoznjikov na spodnjo plast kjer je bil večji plane.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Musty
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 1:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja imam ja. Sem pomeril temperaturo čipa na demo plati in se sploh ne greje opazno, medtem ko moj kar hitro pride na 100stopinj.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni