|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2014 2:12 am Naslov sporočila: AV receiver ONKYO TX-NR509 se takoj izklopi (rešeno) |
|
|
Imam težavo z AV receiverjem Onkyo, namreč, ko ga vklopim pokaže na displayu volume in nastavljeno vrednost, nato pa se takoj izklopi. Nanj nimam priključeno nič. Izhodne stopnje STK so ok. Meril sem tudi standby napetosti 3,3V in 5,6V, ki so tudi ok. Ni mi najbolj jasno, kako deluje standby. Razumem, da je tukaj stanby trafo in iz njega dobim napetost 10V, ki je potem pretvorjena v 3,3V SB in 5,6v SB. Iz njega pa še dobim napetost za vklop releja, ki vklopi močnostni trafo, kadar pride na pin 1 (POWERD) minus. Ta rele oz. moč sem tudi ročno vklopil, ampak se zadeva vseeno ugasne, saj ima še kar nekaj relejev. Zanima me, čemu je namenjen POFF signal na 5. pinu in kaj bi še lahko preveril, da odkrijem napako?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
240 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
onkyo_tx-nr509.pdf |
Velikost datoteke: |
10.23 MB |
Downloadano: |
5 krat |
_________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni.
Nazadnje urejal/a elpollo Tor Dec 02, 2014 11:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2014 4:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se vklaplja zaščita.
Pogooglaj , naj bi bila napaka na MCU enoti, naj bi se dalo izključiti zasčito vendar ostaneš brez zaščite.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2014 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, vklopi se zaščita, ker je na desnem sprednjem (Front Right) izhodu napajalna napetost 53V.
_________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni