|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.14 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2014 8:39 am Naslov sporočila: Tračna žaga za les EMCO BS-2 |
|
|
Obnavljam modelarsko tračno žago EMCO BS-2, namenjeno žaganju lesa, umetnih materialov in barvnih kovin. Odkupil sem jo razmeroma poceni, ker je v klavrnem stanju. Sodeč po dokumentaciji z interneta mi manjka pločevinasti ščit žage (rezila). Ščit je zgoraj vpet v vzmetno držalo na šasiji žage, skozi katerega prosto drsi, spodaj pa naj bi bil nataknjen na enega od drsnih vodil rezila.
Če ima kdo ta model žage, se priporočam za fotografije ščita ali morda celo osebni ogled, da bi lahko manjkajoči del izdelal sam. Sodeč po slikah nadomestnih delov v dokumentaciji ta kos ne izgleda zahteven za izdelavo, je pa slika majhna in slaba. Iskal sem tudi primerne fotografije stroja na internetu, vendar jih je zelo malo, pa še ločljivost je nizka.
_________________ Življenje je spolno prenosljiva bolezen s stoodstotno smrtnostjo.
Rodimo se goli, mokri in lačni. Nato gre na slabše.
Ko sem začel, nisem imel ničesar. Večino tega imam še danes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki Član

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02 Prispevkov: 319 Aktiv.: 1.50 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2014 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
uporabljam emco bs-3, če ti to kaj pomaga...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2014 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, ima BS-3 drugačno zgornje vodilo rezila in posledično tudi drugačen ščit. Bi bil pa vesel kake fotografije zgornjega vodila, kjer sta oba drsnika in kroglični ležaj, ki služi kot opora rezila. Hvala.
_________________ Življenje je spolno prenosljiva bolezen s stoodstotno smrtnostjo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki Član

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02 Prispevkov: 319 Aktiv.: 1.50 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2014 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
malce sem pregledal slike, pa mislim da sta preveč različna modela, 3-ka ima vse zelo enostavno za "nataknit". Vsak ščit se posamično sname in natakne...
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2014 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bo to dovolj dobro? Na strani 34, deli številka 31, 32, 33 in 34.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Emco_BS_2-Betriebsanl.pdf |
Velikost datoteke: |
2.08 MB |
Downloadano: |
18 krat |
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2014 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly, hvala, natanko to dokumentacijo imam. Zanima me kos št. 31 na strani 34, ostale navedene kose (32 - 34) imam. Če je mogoče, bi rad kos št. 31 videl v živo, sicer ga bom pač izdelal po svoje, verjetno iz nerjavne jeklene pločevine. V dvomih sem pravzaprav le glede vpetja na spodnjem delu ščita. Kot je videti iz dokumentacije, ima na spodnjem delu ščit le štirioglato luknjo in je nataknjen na vodoravni drsnik rezila. Možno je tudi, da ima dve takšni "ušesi" in je nataknjen tudi na poševno drsno vodilo na drugi strani.
Sicer pa moram najprej naročiti nove poliuretanske obloge za žagina kolesa ter pogonski jermen - gre za nekoliko večji O-ring. Navedene obrabne dele se dobi kar skupaj v kompletu. Nekateri (originalno črni) strojni deli žage so površinsko zarjaveli, tako da jih imam namen očistiti in kemično obdelati s tekočino za hladno bruniranje orožja. Bom naredil še kako fotografijo in jo objavil tule.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni