|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s55o Član

Pridružen-a: Tor 17 Okt 2006 0:29 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2014 3:04 pm Naslov sporočila: USB izolator |
|
|
Pozdravljeni!
Iščem poceni rešitev za USB izolacijo. Mogoče ni ravno prav podsklop foruma, a pri meni prihaja do preobremenitve USB kabla zaradi RF in bi to poskusil rešiti z USB izolatorjem. Če ima kdo kako idejo oziroma če se dobi kje kak že narejen izdelek za male denarje, bom zelo vesel vsake pomoči.
Feritne obročke smo že poskušali, vendar še vedno prihaja do tega problema.
Lepo bi bilo, da je napajanje izvedeno direktno z input Usb, da se ne rabi dodatnega usb kabla za samo napajanje izolatorja.
Hvala, lahko tudi kak link na ZS, da ne bo reklame tu
lp _________________ All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.78 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2014 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
PoUSBiso
Verjetno tole iščeš.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2014 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jz bi prej poskušal z USB kablom domače izdelave. Narediš ga lahko z kakim f*t*p mrežnim kablom z dodatnim gostim opletom. Lahko ti odstopim par metrov pa poskusiš. Teden dni nazaj sem rešil podoben problem. _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2014 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
@s55o:tukaj se je debatiralo o tem. Imaš kar nekaj napotkov, ki jih lahko preizkusiš pred kakršnim koli USB izolatorjem, za katerega dvomim, da ti bo rešil problem, prej obratno.
Pa še nekaj, kaj pa prilagoditve TXa na anteno?
PS. šele sedaj sem videl, da si to že spraševal v zgoraj omenjeni temi.
Torej je zgoraj napisano brez pomena, prispevka pa ne morem pobrisati, kljub temu, da za menoj še ni nihče pisal. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55o Član

Pridružen-a: Tor 17 Okt 2006 0:29 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2014 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore!
Torej včasih imam probleme z usb...
antene so relativno dobro prilagojene, in imajo vsaka svoj feritni obroček navit kot dušilko 1:1 glede na band, s tem, da imajo antene na 7 mhz še dodaten choke (dušilko) preden pridejo kabli na stackmatche. Torej naj bi to bilo v redu.
S tem ko sem premaknil vse filtre in preklope izven sobe, sem uspel zmanjšati RF v okoli PC in postaje, vendar vseeno se dogaja, da pride včasih do izpada USB zaradi RF. Bom zgleda prvo moral naviti dovolj toroidov na vse kable, ki gredo iz pc in na napajalni kabel 230V, nato pa videti, ali kaj pomaga.
Izkušnje ljudi, ki so uporabljali tele izolatorje so predvidoma enake...(beri daj dovoljno št. toroidov z primernim številom ovojev).
Tudi prav, bomo pa tako uredili
Bom videl, če bom tako uspel tole zagato rešiti.
Aja.... Kabli ki jih uporabljam imajo dvojni oplet in kovinske konektorje, tako da sem to domačo nalogo že izpeljal.
lp _________________ All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni