|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zoranrataj2000 -1
Pridružen-a: Pet 28 Nov 2014 16:46 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2014 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.Nisem bil prepričan ali balast samo dvigne napetost ali pa nadzira tok.Nameravam jih uporabiti za nek experiment.
LP
P.s. Vsak vsekakor odgovarja sam zase. V mojem primeru pa takrat nihče ni niti posumil, da gre za xenon, ker so bile naravnane zelo nizko in bila je 4000K. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Dec 04, 2014 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namig: za tipa na tehničnem ali policaja je dovolj, da ti reče da ugasni in prižgi zasenčene luči (tako je bilo pri kolegu). Način, kako se vklopijo navadne in xenon je povsem dovolj, daugotovi tip luči in ti udari izredni tehnični. Jaz sem jih imel dve leti notri (tudi 4000k), ko pa je kolega na=bal, sem jih še isti dan vrgel ven. Nimam par jurjev viška za stran metat...potem sem dal notri Osram night breaker, - razlika med temi in xenonkami je majhna, so pa le legalne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2014 8:06 am Naslov sporočila: |
|
|
zoranrataj2000 je napisal/a: |
ali balast samo dvigne napetost ali pa nadzira tok. |
Oboje. Z 20-23 kV impulzom vzpostavi oblok, potem pa nadzira napetost (in s tem tok) tako, da je U * I = 35 W.
Se pa strinjam s protonckom - ce nimas projektorskega zarometa, upam da te na cesti nikoli ne srecam. Pa verjetno tudi ti upas, da me ne srecas - imam za take "hidovce" in "meglenkarje" pripravljeno eno hitro "spješl" presenecenje (beri: pol kilovata v fris).  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2014 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
In potem ga oslepiš on pa direkt čelno v tebe
Mene tudi motijo meglenke in ksenonke, ki niso pravilno nastavljene. Jaz v takem primeru obrnem kratke luči do konca navzgor, da vsaj malo vidim in nekako prilezem mimo, verjamem pa, da tudi nasproti vozečemu ni prav prijetno. Če to ne pomaga, pa so tam še vedno dolge luči  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi pop*zdevam, ker folk vozi z meglenkami brez veze, še posebej ko je cesta mokra  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojej, kaki hudi tipi...
Predlagam, da greste za kak teden ali dva vozit po Italiji.
Luči imajo prižgane če se jim zdi (tudi ponoči), ko jih imajo imajo prižgano vse kar je na avtu. Pa naj bo dež, megla, sonce, noč, dan. Smerokazi so nekaj kar je modni dodatek. Krožna križišča se vozi med pasi po sredini. Običajno gredo vsi po desni strani. Ni pa nujno! Vozi se 60-70km/h povsod. Naselje, magistralna cesta, hitra cesta. No dobi se nekaj ljudi ki vozi 130km/h prav tako povsod.
Po par letih postane človek čisto umirjen in se jim zdijo tipi z "xenonskimi lučmi", meglenkami, ... nekaj čisto vsakdanjega. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja,samo tukaj nastane ena težava: mi nismo v Italiji, ampak v Sloveniji. In zato pač ne rabimo vozit tako, kot tam. Zakaj je vedno treba primerjat s slabšimi in se potem hvalit, da smo boljši od njih? Primerjaj z boljšimi in se posuj s pepelom, ker ne voziš tako, kot bi moral! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoranrataj2000 -1
Pridružen-a: Pet 28 Nov 2014 16:46 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 12:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Dragi SimonS.Nisem dolgo na tem forumu, pa povsod sami sovražno nastrojeni tipi. Upan, da je še kdo bolj miren tukaj.Verjetno gre za samo mularijo.Sem očitno zašel. Je kje forum elektronike v Sloveniji, kjer so bolj umirjeni in nesovražno nastrojeni? Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.57 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ti kdo pove svoje mnenje in kaj določa zakon, še ni sovražno nastrojen. Če ti nekdo pove zakaj ne smeš tega narediti, še ni sovražno nastrojen. Če ti nekdo pove, da se svetloba pri ksenonkah drugače odbija in nima veze kako nizko imaš nastavljene luči, da vseeno slepiš druge, še ni sovražno nastrojen. Tudi sam bi najraje tistemu, ki me s kvazi ksenonkami zaslepi, lastnoročno z univerzalnim ključem (pajser) luči odmontiral in mu jih vgradil na zgornji del telesa, tja kjer bi moral imeti pamet. Podobno bi naredil s tistim, ki se pred mano vozi s prižgano zadnjo meglenko, kadar to ni potrebno. Pa nisem sovražno nastrojen. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 2:14 am Naslov sporočila: |
|
|
zoranrataj2000 je napisal/a: |
Dragi SimonS.Nisem dolgo na tem forumu, pa povsod sami sovražno nastrojeni tipi. Upan, da je še kdo bolj miren tukaj.Verjetno gre za samo mularijo.Sem očitno zašel. Je kje forum elektronike v Sloveniji, kjer so bolj umirjeni in nesovražno nastrojeni? Hvala. |
Dragi moj, prišel si na forum spraševat o mnenju, a si bil že od prej prepričan v svoj prav. In sedaj ko mnenja niso enaka tvoji odločitvi vidiš v tem okolju same sovražnike, ki jih je najbolje ošteti z mularijo.
Odrasti in začni razmišljati o tem, da je treba za svoja dejanja prevzeti odgovornost, še posebej, če so potem posledice neprijetne. Tako v resničnem življenju (luči), kot tudi v obnašanju na forumu. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kdrago Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2010 1:43 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.48 Kraj: Rudnik
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 3:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Zoran je lepo vprasal:
Citiram: |
Imam pa drugo vprašanje.Ali lahko na 55 waten balast obesim 35 watne xenon žarnice? |
Strokovnega elektrotehnicnega odgovora ali pojasnila na to ni dobil! Je pa dobil cel kup pametovanja o lecah, parabolah, slepljenju, zakonodaji in podobnem samo o električnih vzrokih in razlogih med 35 in 55w da/ne nobenega pojasnila? Tako kot ponavadi na tem forumu. Ce se ne ve odgovora se pa pametuje o vsem drugem samo o osnovnem vprasanju ne  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Evo odgovor: lahko.
Tako kot lahko tudi 24V žarnico priklopiš an 230V. Vprašanje je le, koliko časa bo delovala... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
KAKO GA NI DOBIL, Drago? Jaz sem mu lepo povedal, za njim pa še Zok!
Kar se ostalega tiče pa:dragi moj nazaj: če je kdo tukaj mulc, potem si to ti ( namreč, mulci vgrajujejo te xenon kite v svoja vozila, da izgledajo "IN"). In če se kdo obnaša sovražno, potem si to spet ti. Ti si tisti, ki si napisal da tebe ne moti, ostale pa očitno qrac briga. To je skrajni primer egoizma: samo da ti vidiš, za ostale te ne briga. Ne da in ne da se ti dopovedati, da je zadeva prepovedana, in to iz točno določenega razloga (ker slepi OSTALE, ne tebe!!!). Ampak neeee...vsi so neumni, samo ti si pameten.
Nisem škodoželjne narave, ampak v tem primeru bom naredil izjemo in upal, da te dobijo in ti vzamejo avto, tako kot kolegu. Potem te bo "mogoče" izučilo, zakaj smo vsi tukaj "sovražno nastrojeni". Žal bo prepozno, ko boš ugotovil, da ti hočemo dobro... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
El Barto Član

Pridružen-a: Sob 08 Avg 2009 21:28 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.17 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2015 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Auč, kakšne ideje ...
Tisti, ki bi metali aftermarket HID nekomu, bodo morali precej original HID-ov in tudi navadnih zmetet. Problem je malo morje avtov z lučmi ki svetijo nekam v tri krasne, ter malenkost (večinoma so izginili) HID v lučeh brez leče.
Ponavadi se vsi zatikajo za 6000K ali več ker svetijo modro in pametujejo - pa čeprav je original, le žarnice so druge ali pa kak pametnakovič. ki je šel montirat pobarvane navadne žarnice - ta si je pa itak samo zmanjšal svetilnost
Osebno že 7 let vozim aftermarket HID 4300K v lučeh z lečo in pranjem luči - tudi čez tehničnega in ga nameravam še v prihodnje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2015 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
ps
če je žarnica prav naravnana in pravi reflektor , bo vedno imela večji izkoristek kot luč s lečo . _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni