|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ssdzkrez Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13 Prispevkov: 401 Aktiv.: 2.27 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2014 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Andrej64 je napisal/a: |
ssdzkrez: Skoraj prepričan sem, da so žarnice. Oziroma ena izmed njih. |
Nekako sem pričakoval takšen odgovor. Bom poizkusil priklopiti še na drug napajalnik (ko najdem ustreznega), drugače pa gre v smeti. Pa tak lep monitor je!
@Andrej64: Hvala za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2014 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
se da tudi cevi menjat ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1975 Aktiv.: 12.85 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2014 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
ali pa poglej, če obstaja led trak namesto ccf lampe. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssdzkrez Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13 Prispevkov: 401 Aktiv.: 2.27 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Jep ... žarnice, tudi z drugim napajalnikom deluje enako. Bom pogledal kako je kaj z dobavo teh žarnic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.60 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ravno pred kratkim kot eksperiment zamenjal CCFL žarnice z LED "trakom" na enem 22" LCD-ju. Potrebna je bila minimalna predelava elektronike in razstavljanje panela na prafaktorje. Zadeva zdaj deluje tako kot mora.
Ampak... Barva teh LED trakov je, v primerjavi s prej, ko so bile še žarnice, zelo hladna tako, da vse skupaj že kar dobro vleče na modro. Poleg tega se, predvsem na kakšnem belem ozadju, rahlo vidijo žarki (nekaterih) led diod. Rezultat tega je rahlo marogasta osvetlitev pri robovih. Se pa tega ne opazi pri gledanju slik oz. filmov. Sicer pa je LED osvetlitev čisto zadosti močna.
Vprašanje pa je kako bi bilo, če bi spet uporabil žarnice. Dvomim, da bi bila temperatura barve identična originalnim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
ssdzkrez je napisal/a: |
Bom pogledal kako je kaj z dobavo teh žarnic. |
Kakšen počen panel (Bol*a) je dober vir. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni