|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 12:24 pm Naslov sporočila: Proces meter |
|
|
Pozdravljeni!
V podjetju imamo ogromno PT-100 sond, tlačnih pretvornikov, merilnikov z izhodom od 4mA – 20mA ali 0 – 10V.
Za potrebe vzdrževanja iščem proces meter. Ima kdo kaj izkušenj z Fluke 789/E?
Kaj vi uporabljate za te namene mogoče kak bolj cenovno dostopen proces meter?
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.14 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas imamo za preizkušanje mA zank (predvsem za injiciranje toka pri preizkusih) prav Fluke-ov Process Meter 789. Pravzaprav nimam kaj pripomniti - instrument ni prevelik, je enostaven, uporaben in zanesljiv. Za odpravljanje težav uporabljamo še Hallovo miliampersko sondo (Chauvin-Arnoux) v obliki ščipalke, s katero le objameš vodnik - ni potrebno prekinjanje zanke in vstavljanje mA-metra za meritev toka. Sonda ima napetostni izhod, premosorazmeren merjenemu toku, in se preprosto natakne na vhodni sponki univerzalnega merilnega instrumenta, zato potrebuje tudi lastno baterijsko napajanje.
Veliko osnovnih napak (napake na ožičenju, manjkajoče napajanje, okvare tipal oz. pretvornikov itd.) na mA zankah je moč odkriti kar z voltmetrom in enostavnimi meritvami padcev napetosti ...  _________________ Življenje je spolno prenosljiva bolezen s stoodstotno smrtnostjo.
Rodimo se goli, mokri in lačni. Nato gre na slabše.
Ko sem začel, nisem imel ničesar. Večino tega imam še danes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2014 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še en glas za sedemstodevetinosemdesetko, kar se tiče mA zank. Morda drobna zanimivost: tudi "simulate" način pride kdaj prav. Da ugotoviš, da z dajalnikom (pretvornikom) pravzaprav ni nič narobe, ga pa napajalnik . In je potem meritev "kar neki", ne pa pričakovana vrednost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2014 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Tudi sam sem nekaj malega delal z Fluke Process Meter 789. Sem mislil, da obstaja kak podoben in bolj cenovno dostopen proces meter vendar sem se odločil za nabavo 789 (slišim same pohvale).
Hvala in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.64 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2014 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem veliko uporabljal tole. . Tudi fluke, mi je pa italian bil bolj všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni