www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Electrolux steklokeramična izklop varovalke

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bieffe
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Aktiv.: 0.14
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2014 5:12 pm    Naslov sporočila:  Electrolux steklokeramična izklop varovalke Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Kombinirana steklokeramična kuhalna plošča 2 indukcijska + 2 navadna, ob vklopu kuhalnih plošč "vrže varovalko ven". Prvič je varovalka izklopila samo ob vklopu indukcijske, nato ob vklopu bilokatere plošče, numerični del in ura so še delovali, sedaj pa ob vklopu ne deluje nič, ob pritisku na senzor za vklop ni reakcije, je imel že kdo podoben primer. A ja plošča je electrolux EHD 60100 P.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nima
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03
Aktiv.: 1.39
Kraj: Bakovnik

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2014 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Velika verjetnost, da je prebilo mos-fet tranzistor, ali več njih.
Nazaj na vrh
matej22
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 16:31
Aktiv.: 0.54
Kraj: blade

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2014 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem zelo podoben primer z Elektroluxom - 2x indukcija + 2x grelna plošča. . Dvakrat se je zgodilo da je zaradi kratkega stika prišlo do izpada varovalke, obakrat sem zadevo uredil brez večjih težav. Pri meni je šlo za čisto šlamparijo proizvajalca, kajti žice igbt so po spajkanju na vezje ostale predolge , posledično se je zgodil preboj na ohišje -na dveh mestih v razdobju 1 leta. Snemi ploščo,in odstrani pločevinasti pokrov kajti narejen je iz zelo tanke pločevine. Če bo šlo za enako težavo kot so jo imel in rešil jaz boš kaj hitro videl kje je problem - ožgano mesto na pločevini na notranji strani ter predolge žice na vezju. Jaz sem posekal predolge pine ter med vezje in pločevinasti pokrov dal 0,5mm debelo ploščo vitroplasta. Jaz bi vsekakor najprej preveril izdelavo, razdalje, izolacije itd , kajti oprema je kljub temu da noai ime Elektrolux ki ni poceni , izdelana izredno slabo. Če pa ne boš naletel na enak problem pa gre verjetno za preboj močnostnega polprevodnika.
Nazaj na vrh
bieffe
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Aktiv.: 0.14
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2014 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razstavil, pregledal vezje, našel okvaro kot je videti na posnetkih, zasilno saniral prežgano vezje, steklokeramični plošči delujeta, tudi ura deluje, vendar ob vklopu indukcijske še vedno varovalko "vrže ven".

IMG_20141211_210000.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.2 MB
 Pogledana:  18 krat

IMG_20141211_210000.jpg

IMG_20141211_211258.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.37 MB
 Pogledana:  15 krat

IMG_20141211_211258.jpg

IMG_20141211_211649.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.34 MB
 Pogledana:  14 krat

IMG_20141211_211649.jpg

Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.99
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2014 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tam na dovodu iz elektrike mora bit tudi en paralelno zaščitni varistor, lahko, da je že malo zdrman pa prej prevede ; odlotaj ga na eni strani in probaj, če bo spet metalo ven varovalko ...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni