|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ler Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.08 Kraj: NM
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2014 12:22 am Naslov sporočila: Vmesnik za baze podatkov |
|
|
Zanima me če obstaja kakšen enostaven program s katerimi bi lahko naredil vmesnik za bazo podatkov. Rad bi naredil nekaj podobnega kot Darko samo, da bi jaz imel elektromaterial (doze, kable, stikal ...). Še najbolj pa bi mi prišlo prav če bi bil ta vmesnik ali baza dostopno preko spleta oziroma na različnih lokacija – delavnica, hiša in dostopno preko računalnika, tablice ali telefona. Lahko je baza tudi na dropbox-u, vmesnik pa na vsaki napravi. Je to sploh izvedljivo oziroma, če ima kdo kakšno ideje ki bi mi prišlo prav.
Hvala, S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2014 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
No ravno grozno enostavno tole ni. Je treba kar nekaj sprogramirat,....
Trenutno se ukvarjam tudi s tem, da zadovoljim tvojo potrebo, pa še potrebo koga drugega,...
Vnašati bo mogoče preko weba. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2014 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Relativno enostavno narediš nekaj od daaaleeeč podobnega v MS SharePoint (rabiš samo licenčni Win server)
Ali pa naklikaj vmesnik in bazo v MS Office Access ali pa v LibreOffice Base. Za privat dostop od daleč pa na si uredi RDP oz VNC
(mogoče celo imata web export saj oba bolj bežno poznam)
Zagotovo pa obe poti ne bosta nikoli tako spolirani in optimalno funkcionalni kot prilagojena sprogramirana rešitev.
Ps: mogoče ti bo še zanimiv tale članek, kodo boš našel tukaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ler Član

|
Objavljeno: Pon Dec 29, 2014 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
No ravno grozno enostavno tole ni. Je treba kar nekaj sprogramirat,.... |
Darko ravno tega sem se bal, ker mi kronično primankuje časa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KrEn Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55 Prispevkov: 180 Aktiv.: 0.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 29, 2014 12:06 pm Naslov sporočila: Re: Vmesnik za baze podatkov |
|
|
Ler je napisal/a: |
Zanima me če obstaja kakšen enostaven program s katerimi bi lahko naredil vmesnik za bazo podatkov. Rad bi naredil nekaj podobnega kot Darko samo, da bi jaz imel elektromaterial (doze, kable, stikal ...). Še najbolj pa bi mi prišlo prav če bi bil ta vmesnik ali baza dostopno preko spleta oziroma na različnih lokacija – delavnica, hiša in dostopno preko računalnika, tablice ali telefona. Lahko je baza tudi na dropbox-u, vmesnik pa na vsaki napravi. Je to sploh izvedljivo oziroma, če ima kdo kakšno ideje ki bi mi prišlo prav.
Hvala, S. |
Jaz bi predlagal ms Acess. Če za osnovo vzames primer WINE LIST, kot neko vinoteko si zmagal.
Osebno se ne nagibam web aplikacijam za enostavne zadeve...
Z acessom imam zelo veliko izkušenj in naredil sem veliko aplikacij.
Prednost je v tem, da ima se skupaj v eni datoteki. Slabost pa, da moras imeti povsod instaliram program, ki je del M$ offica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ler Član

|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2015 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Jaz bi predlagal ms Acess |
Nimam nič izkušenj z Acess-om, pa me zanima če lahko seštevaš, odštevaš, množiš preko polja za vnašanje. Rad bi kasneje naredil, da bi mi izpisalo tudi kak račun, za stranko, vodil evidenco porabljenega materiala na objektih, vodil zaloge v skladišč (delavnice) itd.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.64 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2015 7:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z Accesom lahko delaš skoraj vse. Tudi tvoje želje se dajo realizirati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni