|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 5:39 pm Naslov sporočila: [3Dp] Slic3r |
|
|
Ravnokar sem odkril omenjeni program, ki je povečini veliko boljši od Cure.
Ali še kdo to uporablja? Meni se zdi zanimiv.
http://slic3r.org/
Meni se dopade, ker ko odpreš "Expert" nastavitve, lahko nastavljaš milijon nastavitev.
Nisem še veliko testiral, vendar zanimive funkcije ki sem jih do sedaj našel so:
- lahko izključiš top layer, tako da iz polnega objekta nastane vaza
- lahko določiš kje je "šiv" layerjev - ali je poravnan, ali naključen
-ločena nastavitev hitrosti printanja zunanjega roba, infilla in majhnih območij, mostičev, podpor...
-več opcij za podporo, infill
- lahko nastaviš avtomatski vklop ventilatorja, ko postane printani layer dovolj majhen ali tudi samo za mostičenje(print po zraku)
In še kaj se bi našlo.
Slabost pa je ta, da nekako nima pametnega 3d pogleda kot Cura in zaenkrat še ne najdem kje bi pisalo približni čas printanja. Mogoče še kaj.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galjotj Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2012 15:08 Prispevkov: 231 Aktiv.: 1.50 Kraj: Zgornji Brnik
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Slic3r sem najprej naletel pri Pronterface-u in ga "ignoriral".
Zadnjič sem se pa namenil sprintati matico s foto navojem (1/4'' /20) (ki ni ravno velik, prav majhen pa tudi ne).
Zrisal sem ga v FreeCAD-u in je potem iz njega Cura naredila "brezzvezen zmazek" , medtem ko pa je bila zadnja verzija Slic3r nadvse uspešna in tudi print je bil kar uporaben.
Je pa gkoda iz Slic3r na trenutke nekoliko "čudaška" ali pa bi bilo treba bolj obvladati nastavitve.
Na primer, pri skokih brez retracta gre kar iz območja objekta in tudi običajni printi se mi zdijo narejeni s Curo lepši.
Janez
_________________ Pa sam programirat sem hotu!
Nazadnje urejal/a galjotj Sre Dec 31, 2014 12:41 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 6:20 pm Naslov sporočila: Re: Slic3r |
|
|
Jule je napisal/a: |
......Meni se dopade, ker ko odpreš "Expert" nastavitve, lahko nastavljaš milijon nastavitev........ |
Običajno je ravno v teh milijon stvareh (beri nastavitvah) problem, dovolj je, da pozabiš samo na eno in ta ena bo po Murphy-u najbolj pomembna za določen print .
Sam sem ga inštaliral, preizkusil in z njim hitro zaključil.
In seveda verjamem temu, kar je napisal @Kroko.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Ne vem zakaj se ti zdi boljši od Cure.
Ko sem pred časom analiziral generirano g-kodo sem našel kar nekaj napak. |
Saj pravim, da nisem še veliko testiral, boljši sem mislil v smislu, da imaš na voljo več nastavitev, ki bi mogoče prišle prav pri kakšnem zahtevnejšem printu.
Recimo ko tiskaš neko recimo kar večjo kocko in ima na vrhu le en majhen štrcelj, bi prišlo prav da se takrat vklopi ventilator, ker drugače nastane zmazek.
Pri tej kocki imaš recimo veliko infilla in prav pride tudi, ker lahko infill printaš hitreje od zunanjega roba, da lahko ohraniš lepšo površino. (kocka je malo slab primer)
Na G-kodo se pa še ne dosti spoznam. Kakšne napake si našel Kroko?
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Carko Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.61 Kraj: KP
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cura nudi zelo dobro razmerje med številom nastavitev in kvaliteto.
Slic3r ima neprimerno več nastavitev in lahko delaš neverjetne stvari, je pa precej težje ujeti pravo kombinacijo vseh parametrov. Rabiš precej več eksperimentiranja, pa ga že pri Curi ni malo...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rafaellsi Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54 Prispevkov: 479 Aktiv.: 2.86 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Dec 30, 2014 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je skoraj bolj všeč kot Cura. Najvčja hiba, ali pa neznam nastaviti, se mi zdi preveč premikov med otoki, kar pri bovden printerjih kljub retraktu precej vpiva na kvaliteto izdelka ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.12 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2014 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Saj pravim, da nisem še veliko testiral, boljši sem mislil v smislu, da imaš na voljo več nastavitev, ki bi mogoče prišle prav pri kakšnem zahtevnejšem printu.
Recimo ko tiskaš neko recimo kar večjo kocko in ima na vrhu le en majhen štrcelj, bi prišlo prav da se takrat vklopi ventilator, ker drugače nastane zmazek.
Pri tej kocki imaš recimo veliko infilla in prav pride tudi, ker lahko infill printaš hitreje od zunanjega roba, da lahko ohraniš lepšo površino. (kocka je malo slab primer)
Na G-kodo se pa še ne dosti spoznam. Kakšne napake si našel Kroko? |
V Curi nastaviš minimal layer time, in če imaš nastavljeno v ekspert nastavitvah različne minin max hitrosti ventilatorja, bo delal ravno tako kot ti hočeš. Dokler bo layer time nad nastavljenim bo ventilator laufal z min (ki je lahko 0), ko pa pride na manjše layerje pa bo hitrost zvezno povečeval.
Zadnja Cura (za prej sem pozabil) ima tudi nastavitve za različlne hitrosti infila. V drugem zavihku imaš nastavitev za hitrost infila, po defoultu je isti kot skin, lahko pa spremeniš po želji. Jaz imam skoraj vedno infil za 50% hitrejši, kar prišpara kar nekaj časa, zunanjost objekta pa je še vedno lepa.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2014 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
30.81 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni