|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lude Član

Pridružen-a: Sob 23 Nov 2013 23:27 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.44 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2015 3:14 pm Naslov sporočila: Projekti za začetnike |
|
|
Ker opažam, da vsake toliko na forum pride nekdo ki ima željo nekaj narediti, pa ne ve kje bi začel, odpiram temo ˝Projekti za začetnike˝ kjer se objavljajo projekti, ki so primerni da jih razume in naredi nekdo z začetniškim znanjem elektronike. Zaželjeno je, da so načrti preizkušeni ter delujejo. Tako se bomo izognili slabi volji
Za začetek prilagam youtube video, v katerem je izredno lepo obrazloženo delovanje lm386 audio ojačevalnika in celotnega vezja. Vezje preverjeno deluje.
https://www.youtube.com/watch?v=XHkKIEAo1vc
Veselo sestavljanje.
Lp, Lude |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, jaz pa iščem kakšno enostavno elektroniko za počasno prižiganje in ugašanje navadnih novoletnih lučk, pa mi je zmanjkalo idej kako bi googla še vprašal, da bi mi dal čimbol točen zadetek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lude Član

Pridružen-a: Sob 23 Nov 2013 23:27 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.44 Kraj: Brežice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Jan 29, 2015 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej vezje na podlagi ne555 časovnika bi moral spoiti z vezjem dimmerja in bi novoletne lučke že „žmigale” po pričakovanjih?
Edino posebej bi moral napajati še ne555, ker direkt na 230V bi ga scmarlo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni