|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 12:45 pm Naslov sporočila: Obnova kontaktov činč konektorja |
|
|
Obnavljam starejši predojačevalec na katerem so činč konektorji iztrošeni. Predvidevam, da je izraba naležnega sloja (srebrna prevleka) posledica elektrokorozije. Spodaj je baker, ki pa je počrnel (oksidiral). Zvok zaradi slabega stika zunanjega kontakta občasno izgubi nizke tone, visoke pa precej oslabi.
Menjava činč ni mogoča, ker je več činčev fiksno vezanih na skupni nosilec. Predojačevalec bi želel tudi ohraniti v čimbolj originalnem stanju.
Na kakšen način naj obnovim kontakte oz. na koga naj se obrnem v primeru, da je potrebna galvanizacija? V originalu so bili srebrni (pokositreno?).
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
114.66 KB |
Pogledana: |
79 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
96.19 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pobrskaj po netu. Veliko vintage robe se dobi nove. Enkrat sem iskal te činče za en stari Marantz ojačevalec, ki je tudi imel svojevrstne činče in sem našel prav take nove na ebayu.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Druga varianta je, da prevrtaš alu nosilec in daš not nove konektoje (take na matico).
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se prav spomnim, se mora dobiti nek prašek za srebrenje tiskanin. Mogoče bi z njim lahko ponovno posrebil priključke.
_________________ Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem (že kar konkretno let nazaj!) dal galvansko srebrit v "Galvanizacija Štricelj Miha", Kajakaška cesta 11, 1133 Ljubljana (Tacen, blizu Tacenskega mostu), telefon 01/5110-455.
Ne vem, če še srebri, lahko pa preveriš. Telefonsko imaš.
_________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni