www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri projektu (RTD element, ARM razvojna plošča...)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jarane
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Dec 2014 21:32
Aktiv.: 0.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 9:59 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri projektu (RTD element, ARM razvojna plošča...) Odgovori s citatom

Hej Elektroniki,

na vas se obračam s prošnjo po pomoči. Verjetno bo to večini od vas to super easy, a osebno sem precej n00b na tem področju in bi mi vzelo dosti preveč časa, če bi poskusil iz nule sam osvojiti to.

PROJEKT: Sestaviti vezje, kjer bi s kovinskim uporovnim termometrom odčitaval temperaturo in jo preko mikrokontrolerja (razvojne ploščice) prikazoval na LCD zaslončku. Simple as that.

Čeprav so mi stvari v teoriji jasne (A/D pretvorba, tokovna zanka...), bi bilo res super, če bi si kdo vzel 2 urci časa in mi pomagal to narisati, sestaviti (tudi zlotati - nimam namreč niti osnovnih pripomočkov in ne vem kaj nabavit točno...) in z razlago, kaj kje in kako. Cilj mi je torej dobro razumeti stvar - da lahko še v bodočnosti kaj sam naredim Smile

Oglasite se mi na ZS, hvala vam!

P.S: Super bi bil kdo iz Maribora ali okolice in se lahko zmenima za "inštrukcije" v živo - seveda ne zastonj, pa še pivo prinesem Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na katero šolo pa to hodiš, da od tebe zahtevajo izvedbo takega projekta, ne veš pa niti kaj potrebuješ, da to uresničiš? Vas to učijo v kontra smeri ali kaj? Ni mišljeno kot provokacija, resno sprašujem. Mr. Green

Drugače pa rabiš en tokovni generator, PT100 tipalo in recimo Š-ARM razvojno ploščico (pod pogojem, da ni obvezno sestaviti tudi te). Bolj preprosto ne vem če gre.

Recimo kaj podobnega temu; http://www.seekic.com/circuit_diagram/Measuring_and_Test_Circuit/Temperature_measurement_circuit_composed_of_the_AD7714_and_Pt100.html

Matko5
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53
Aktiv.: 0.87
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti tale članek pride prav:

KLIK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2014 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ni definirano kakšno razvojno ploščo, bi ti jaz predlagal enega od arduinotov + lcd display. Za $15 dobiš oboje, programe maš pa za dotični primer že narejene in samo naložiš. To se mi zdi najbolj enostavno. Se boš pa moral malo spoznati z arduinom, ampak to najbrž z vsako stvarjo.
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.63
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlažje boš projekt izpelau z Arduino DUE (ARM Cortex M3) (ebay, dx, banggood po 15-20$), najcenejše pa mogoče z kakšno ST Nucleo (8-10€). Slednja je glede na Arduino DUE zahtevna za začetnika.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dejko1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21
Aktiv.: 1.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2014 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače če uporabiš npr. kakšen mbed.org z Nucleo ne bo bistvene razlike v programiranju med arduinotom in močnejšimi ARM kontrolerji. Edino mogoče v dokumentaciji, ki je je verjetno več za arduino.
Nazaj na vrh
jarane
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Dec 2014 21:32
Aktiv.: 0.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2015 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore!

Kar mi je najbolj pomagalo je to, da sem dobil občutek da se da narediti - sicer se pomikam po polžje amapak važno da se premikam Smile

Za razvojno ploščo sem dobil STM32F4 Discovery board in na tem mestu tudi zahvala userju tilz0R za njegov projekt s skoraj vsemi možnimi tutoriali. Nekaj časa sem se mučil in si poskušal razvojno okolje postaviti na Mac-u z GCC ARM + Eclipse, sem tudi uspel vzpostavit in naložit sample program, a si z večino primerov z inteneta nisem mogel pomagati (nisem znal nastavit toolchaina, da ne bi upošteval novih HAL driverjev).

Sedaj sem zaštartal Windowse nazaj in bom delal s Keilom. Večjih težav s te strani zaenkrat ne vidim.

Kar se tiče pa izvedbe vezja sem tudi že nagruntal nekaj možnih načinov kako zadevo izpeljati. Edino kar me še vedno bega je tokovni generator. Kaj bi izbral?

Nekaj sem bral o XTR 105 a ne vem točno kako mi to lahko pomaga (kako ga umestim v vezje, kakšno funkcijo ima...). Ima kdo kakšno idejo?

P.S: Še vedno častim pivo v MB-ju junaku, ki bi šel na pivo z mano da ga malo ena na ena povprašam o nekaterih osnovah, ki jih (očitno) ne razumem še najbolje Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japina
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30
Aktiv.: 0.52
Kraj: Šentrupert na Dolenjskem

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2015 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

STM32 discovery board in Mac z GCCjem sta precej preprosta povezava. Nekaj stvari na to temo sem spisal v blogu: http://blog.japina.eu
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni