|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
union Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:11 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 8:47 pm Naslov sporočila: Zamenjava in priklop avtoradia |
|
|
Imam vprasanje glede priklopa avtoradija.
Iz Opel astre letnik 98 sem vzel original avtoradio in ga zamenjal z novim LG LAC-M3600R s cd-mp3. Seveda je zdaj jasno, da mi na displeju na armaturki v avtu ne kaze vec kar mi je prej pri original avtoradiju in da bo sedaj prazen (ok to sem pricakoval ze pred tem posegom). V armaturni plosci pa se mi prizge opozorilna lucka za napako (mi bo ta skoz gorela; Je to kaj narobe ali le motec faktor s katerim se bom moral sprijazniti?)Ko sem ga priklopil preko ISO konektorjev (2 ISO konektorja) mi cd ok spila postaj pa ne najde. Kot da antena ni priklopljena, ceprav se lepo konekta na novi avtoradio.
Zanima me ali je mozno, da antena sedaj preko novega radia nima napajanja (v kolikor ga potrebuje za ojacevalec; ali ga sploh potrebuje, ker nevem ce je original antena v astri z ojacevalcem )?
Preblem je tudi ta, da postaje ne ostanejo v spominu, ko ponovno vkljucim radio, kar verjetno pomeni, da na spominu (rumen kabel) ni stalnega napajanja.
Ali je to mogoce, da se pri ISO konektorjih iz avta in novim avtoradiu, ki jih v bistvu moras le stakniti skupaj ne ujemajo konektor spomina, napajanje antene?
Ce imate kaj izkusenj s tem bi vas prosil za komentar in kaksen nasvet!!!
Hvala
P.S.: Dodal sem se sliko konektorjev in shemo radia!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
435.36 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
303.78 KB |
Pogledana: |
25 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjati moraš rdeč in rumen plus med seboj, pa bo delal spomin.
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.otkar Član

Pridružen-a: Ned 26 Nov 2006 22:31 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.13 Kraj: nekje ob reki savi
|
Objavljeno: Pon Dec 18, 2006 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot je napisal sulc, zamenjaj rdečo in rumeno žico med seboj, modra - izhod za vklop ojačevalca ali antene mora biti priklopljena na konektor, vidi se potem, ko ti ob vklopu radia na displayu ugasne ura.
Glede lučke za napako, odklopi radio in ga vžgi, če lučke ni, oziroma ti je začela svetit po zamenjavi, mislim da je problem v (modro-rdeči) žici na orig. konektorju, ki je signal za hitrost. Samo odklopi in to je to.
_________________ mislim, da imaš zamašeno žico ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni