www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zamenjava in priklop avtoradia

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
union
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:11
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 17, 2006 8:47 pm    Naslov sporočila:  Zamenjava in priklop avtoradia Odgovori s citatom

Imam vprasanje glede priklopa avtoradija.
Iz Opel astre letnik 98 sem vzel original avtoradio in ga zamenjal z novim LG LAC-M3600R s cd-mp3. Seveda je zdaj jasno, da mi na displeju na armaturki v avtu ne kaze vec kar mi je prej pri original avtoradiju in da bo sedaj prazen (ok to sem pricakoval ze pred tem posegom). V armaturni plosci pa se mi prizge opozorilna lucka za napako (mi bo ta skoz gorela; Je to kaj narobe ali le motec faktor s katerim se bom moral sprijazniti?)Ko sem ga priklopil preko ISO konektorjev (2 ISO konektorja) mi cd ok spila postaj pa ne najde. Kot da antena ni priklopljena, ceprav se lepo konekta na novi avtoradio.
Zanima me ali je mozno, da antena sedaj preko novega radia nima napajanja (v kolikor ga potrebuje za ojacevalec; ali ga sploh potrebuje, ker nevem ce je original antena v astri z ojacevalcem )?
Preblem je tudi ta, da postaje ne ostanejo v spominu, ko ponovno vkljucim radio, kar verjetno pomeni, da na spominu (rumen kabel) ni stalnega napajanja.
Ali je to mogoce, da se pri ISO konektorjih iz avta in novim avtoradiu, ki jih v bistvu moras le stakniti skupaj ne ujemajo konektor spomina, napajanje antene?

Ce imate kaj izkusenj s tem bi vas prosil za komentar in kaksen nasvet!!!

Hvala

P.S.: Dodal sem se sliko konektorjev in shemo radia!

konektor v avtu.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  435.36 KB
 Pogledana:  8 krat

konektor v avtu.jpg

shema radia LG LAC M3600R.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  303.78 KB
 Pogledana:  25 krat

shema radia LG LAC M3600R.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 17, 2006 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjati moraš rdeč in rumen plus med seboj, pa bo delal spomin.
dr.otkar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Nov 2006 22:31
Aktiv.: 0.13
Kraj: nekje ob reki savi

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je napisal sulc, zamenjaj rdečo in rumeno žico med seboj, modra - izhod za vklop ojačevalca ali antene mora biti priklopljena na konektor, vidi se potem, ko ti ob vklopu radia na displayu ugasne ura.
Glede lučke za napako, odklopi radio in ga vžgi, če lučke ni, oziroma ti je začela svetit po zamenjavi, mislim da je problem v (modro-rdeči) žici na orig. konektorju, ki je signal za hitrost. Samo odklopi in to je to.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni