|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2015 7:48 pm Naslov sporočila: Problem s hard diskom - Chkdsk |
|
|
Danes se mi je izgubilo precej podatkov na D disku verjetno tudi malo po moji krivdi.
Na SSD disk C: sem pred pol leta na novo instaliral Windowse, stari disk z windowsi pa sem spravil če bom še kaj na njem potreboval.
Stari disk C: z Windowsi sem že pred enim mesecem ponovno nekaj rabil in iz njega zagnal sistem.
Danes sem ponovno v računalnik vstavil stari disk in verjetno s tem naredil velik problem.
Ko sem računalnik danes vklopil so bili že odprti nekateri programi, ker sem po zadnjem zagonu sistema s tega diska po izklopu računalnik dal v mirovanje (pred mesecem) in sem zatem stari disk odstranil in vstavil novega.
Danes s starim sistemskim diskom nisem mogel dostopati do diska D: s podatki, videl sem datoteke in direktorije, kopirati in brisati se pa ni dalo. Naredil sem ponovni zagon in ob zagonu se je samodejno zagnal Chkdsk in naredil sranje in veliko direktorijev in datotek xxx.chk.
Čeprav mislim da ne obstaja, vseeno sprašujem če je kakšen Undo program za Chkdsk ali kakšno orodje s katerim si bi lahko kaj pomagal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 438 Aktiv.: 2.29 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2015 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam občutek da so podatki do približno enega meseca nazaj normalno dostopni.
Ali je možno da se je od kje prepisala stara vsebina MFT tabele izpred enega meseca ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2015 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prej je šlo za kak slab sektor ali več njih v fat tabeli ali blizu nje. Če bi sistem prepisal rezervno fat tabelo preko prve tega ne bi bilo. Očitno gre za slabe sektorje, zato tudi auto chkdsk ob zagonu in kopica .chk datotek.
jaz sem to reševal tako, da sem samo spremenil končnico v recimo .jpg, za katere sem vedel, da so slike ali v .doc za word dokumente. Če je tega res veliko se posluži super free programčka CHK-MATE , ki to mukotrpno delo določanja končnice na osnovi headerja datoteke opravi on.
Poročaj.
p.s.
In ne dajaj starega diska kot boot diska ampak samo kot zunanjega (drugega) ne pa boot. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2015 10:37 pm Naslov sporočila: Re: Problem s hard diskom - Chkdsk |
|
|
tonko je napisal/a: |
stari disk z windowsi pa sem spravil če bom še kaj na njem potreboval. |
V bodoče raje uporabi VmWare converter in cele Windows-e spravi v virtualen računalnik.
Tega potem lahko z VmPlayerjem poganjaš na katerem koli računalniku..
Se obnese - preverjeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni