Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 5:05 pm Naslov sporočila: Touchpad problem na prenosniku - kurzor skače |
|
|
Na mizi imam dva Asus prenosnika in na obeh se pojavlja en čuden problem s Tochpadom.
Najprej sem testiral en prenosnik. V začetku je bilo s tochpadom vse ok, kasneje pa je začel kurzor poskakovati ko sem ga poskušal premakniti s prstom tako da je precej težko pozicionirati na želeno pozicijo.
Če sem prst postavil na touchpad in ga držal čisto pri miru je kurzor poskakoval, čez nekaj časa je spet deloval normalno.
Ker sem mislil da je touchpad v okvari sem dobil še en prenosnik drug model in nekaj časa je bilo vse ok potem pa se je tudi na tem pojavil isti problem.
Še bolj zanimivo pa je to da se je istočasno pojavilo enako poskakovanje kurzorja tudi na prvem prenosniku.
Čez pol ure ko sem probal še enkrat sta oba delala normalno.
Pomislil sem na motnje, vendar v bližini nisem imel nobene posebne električne naprave.
Na spletu sem brskal in tudi drugi omenjajo preskakovanje kurzorja.
Res je da s prenosnikom večinoma uporabljam miško, vendar mora tudi touchpad delati kadar ga rabim.
Še nikoli do sedaj nisem imel takšnega problema z nobenim prenosnikom sedaj pa z dvema naenkrat.
Zanima me če se je še kdo srečal s takšnim ali podobnim problemom ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri, če obstaja novejši bios od trenutnega ter ga flešni po navodilih proizvajalca in posodobi gonilnike za drsno ploščico glede na točen model prenosnika in verzijo OS-a.
Velikokrat potem dela vse ok. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz.
In sicer na enem službenem pc-ju katerega uporabljam za programiranje razne industrijske periferije. Težava se mi je pojavljala, ko sem testiral en SEW-ov frekvenčni pretvornik. (Movidrive software) Kazalček je nenehno silil na vrh zaslona. Po restartu je zadeva spet nekaj časa delala, nato so se znova pojavile težave. Sumeil sem motje iz frekvenčnika. Vse skupaj sem imel na mizi - frekvečnik je bil celo odprt. Zato sem ga izklopil. Prenosnik sem napajal iz baterije. Težava vseeno ni izginila. Kasneje sem priključil miško. Z njo je delalo normalno.  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ista situacija kot Silvo - na terenu laptop napajan preko agregata ... Veselica, ki jo je rešila šele miška ... Odklop napajalnika je pomagal, ni pa bilo dobro.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.45 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Isto kot silvo. Pa nobene elektrkonike v bližini, ki bi špricala motnje.
Laptop je Lenovo. Proizvajalca touchpada se trenutno ne spomnim. Sem pa prepričan, da je fuč. Novejši driverji niso pomagali.
Sedaj hodim okoli z miško v žepu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.45 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodajam še to, da se problem pogosto omenja na forumih, in da nekaterim pomaga instalacija novejših driverjev. Poskusi najprej to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na kakšnih prenosnikih se vam pa to dogaja?
Na novejših/starejših?
So kapacitivni (multitouch) ali rezistivni? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je to dogajalo na hpju in sicer prvo je miška hotela včasih po svoje, kasneje pa so se črke kar same pritiskale. Problem je bil, da je pod tipkovnico bil en flat kabel čez oster alu rob in ga je preribalo. Ko sem izoliral, dela normalno. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni se (je) to dagaja(lo) na starejši Toshibi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni gre za dva novejša Asus prenosnika G750 in N95.
Sedaj že nakaj ur kurzorja na obeh skačeta.
Sem mislil da mogoče motnje povzroča toplotna črpalka Toshiba estia ki je nekaj metrov stran, sem jo izključil iz napajanja pa je še vedno enako.
Če prenosnik izklopim iz napajanja je malo boljše, če ga premaknem na drugo mesto in priključin na vtičnico je problem enak.
Oba prenosnika imata multitouch. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
@tonko, še 1x, imaš zadnjo verzijo biosa in driverja?
Če, potem daj še drugo roko na ohišje prenosnika, lahko te heca kaka statika. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 12:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Na K95 sem preveril, Driver je zadnji, Bios je zadnji.
Če se z drugo roko dotaknem ohišja ali ohišja usb konektorja je precej boljše, popolnoma dobro pa ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa še noge položi gor. Hec.
Lahko gre res za neko statiko, ki (z)mede delovanje touchpada.
Testiraj še, da se prej razelektriš dotik ozemljitve na vtičnici, radiatorja...) in da noge niso ravno v volnenih copatah po možnosti na tepihu. Zdaj je suh zrak in možnost statike toliko večja. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Še mojih pet centov za tole.
Opazil sem da se to dogaja predvsem na prenosnikih kjer lahko touchpad odstraniš iz ohišja (Asus X50N, HP NX5000) oziroma je touchpad bolj izpostavljen.
Na zadnjem prenosniku ki ga imam (MSI CR6300) kjer je touchpad del ohišja, teh problemov nisem opazil. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|