|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 1:19 pm Naslov sporočila: ADSL in IPTV preko wi-fi |
|
|
Pozdravljeni.
Zanima me kako zgradit wifi povezavo na razdalji cca 500m, med točkama ni nobene ovire. Ruckus bi rešil problem samo cena 1-2 k€ mi ni všeč.
Težava je v tem, ker na sosednjem hribu (občini) ni prostih paric, da bi pa kdo šel to delat 5 km pa je misija nemogoče.
Nekateri so problem rešili z Ario ampak vsi ne vidijo na Boč. Pri nas pa je dokaj kvalitetno omrežje, ki je bilo zgrajeno predimenzionirano (kabel do vsakega vikenda) zato je veliko paric viška.
A lahko nekdo deli svoj adsl priključek s sosedom po neki razumni ceni? Deljenje interneta ni problem na 2,4G 300 kB dela, ker so še prosti kanali.
LP
carli |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej za Mikrotik SXT na 5GHz ali Ubiquiti nanobridge
Ker omenjaš Adsl predvidevam, da je v igri Telekom (Siol) in ne vem, če ti bo delovalo na "trunk" portu vse naenkrat, ker podvajanje linkov za vsako storitev je drago. _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobro predvidevaš je sponzorjev priključek, sosedu je sicer slika zmrzovala in je zbrisal na Amis - kao da je sedaj boljše 15 -20M ima do modema po parici tako kot ostali.
Ubiquiti-je poznam ker jih tu v okolici veliko od nanoja do grida so pa uporabljeni za internet, delujejo zanesljivo ne bi pa rad odkrival tople vode s konfiguracijo za tv. To bi moralo delovat iz prve in brez zmrzovanja slike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastaviš "ene x" IPje (192.168.111.x) in jih povežeš v bridge.
Pri Mikrotiku je še ena nastavitev, ki lepše zaključuje streame.
Meni dela OK na 2200m, če je lipa suha - ko sem postavljal link je bila namreč manjša in gola. Sedaj pa je zrasla  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni