|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kvadratnik Neznanec

Pridružen-a: Čet 02 Okt 2014 12:41 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2015 2:17 pm Naslov sporočila: OBD II Ssangyong Rexton |
|
|
Živjo,
iz kitajske sem kupil OBD II adapter, da lahko s telefonom pridem v računalnik. Pri standardnih znamkah (Ford, BMW,...) to deluje odlično, včeraj pa mi je stric pripeljal Ssangyong Rexton letnik 2005 z OBD konektorjem, vendar adapter ne deluje.
Ali kdo ve kako bi lahko rešil ta problem? Nekje sem prebral, da naj bi po OBD II protokolu delovali vsi avtomobili v Evropi od leta 2000... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilnev77 Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.61 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2015 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
OBD II je zakonsko določen standard, za bencinarje od 2001 za dizle od 2004 dalje kateri so bili prodani v evropi za evropsi trg, drugo pa je če je avto uvožen kar je tudi popularno za preprodajalce, saj lahko zasluži velike marže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2015 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
S kaksnim Boschem Esitronic, Würthom, Actio, Autocomom ali cim podobnim bi moralo iti. Kitajski ELM327 pa res pri kaksnem eksotu pocepne - kljub EOBD standardu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni