www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kloniranje HD-ja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 13, 2015 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti sem izredno veliko uporabljal Ghost-a

Potem Clonezillo, danes sem snel dol Norton Ghosta 15 in 14.

Ne moreš verjet kakšni kreteni so lahko pri Nortonu. Nekaj podobnega kot pri Microsoftu bi se reklo.
Odličen, hiter in nadvse uporaben program Ghost so naredili popolnoma neuporaben.

Sem za foro naredil recovery USB ključek z Norton Ghost 14 pa preizkusil na enem računalniku za Win7. Kljub temu, da sem samo zagnal -zbootal program iz USB ključka mi je ta "pokvaril" inštalacijo Win7 ultimate 64bit na trdem disku tako, da se zadeva noče več bootat.

Clonezilla sicer deluje in tudi relativno hitro vendar ima malce neumne omejitve oz slabosti saj ne zna skopirati večjo particijo na manjšo čeprav je zasedenih podatkov na particiji precej manjša od velikosti manjše particije.

Za kopiranje particije na particijo z enako ali večjo particijo ali celotnega diska na disk pri čemer je ciljni disk večji od izvornega to pa deluje brez težav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2015 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravo čez vikend sem na dveh PCjih delal "clone". Za=bancija do onemoglosti. Poskušal sem naprej z macirum reflect, nato še z acronisom. Medtem ko je acronis enkrat vrgel ven neko napako, drugič pa naredil, je macrium sicer takoj naredil, a se win8 nobenkrat ni hotel zagnati - je takoj javil da so winsi težko poškodovani. Sledilo je dolgotrajno čaranje, obnavljanje MBR, popravilo računalnika z win8 setup dvdjem, vpisovanje vseh mogočih in nemogočih ukazov, da mi je končno steklo. In to na obeh računalnikih enako.
Če bi to prej vedel, bi raje na novo nameščal, bi bil zelo prej gotov...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2015 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Časi do Win7 so minili v skoraj vsakodnevni uporabi priljubljenega Ghost-a.
Bootanje iz flopija, CD ali USB ključka je dokaj hitro pokazalo omejeno grafično kolje v katerem je delovala celo miška največkrat pa je bil zadovoljiv že tab Smile

In je kopiral vse. Poznal je celo kopiranje iz particije na particijo pa čeprav je bila ciljna particija manjša kot izvorna vse dokler je bil zadoščen pogoj da je bila količina podatkov na izvorni strani manjša od velikosti ciljne particije.

Nato je prišel Norton, zadevo kupil takoj zatem še Win7 kjer se ja zalomilo in od takrat so iz enega res odličnega programa naredili eno veliko zelo omejeno sranje Sad

Žal ga dosedaj še ni uspel nadomestiti noben podoben in tako vsestransko uporaben program. Škoda res.

In ja ideja o ponovni reinštalaciji "od nule" je zelo velikokrat časovno manj boleča kot pa igranje z podobnimi a žal nedoraslimi programi.

Če ima kdo od vas boljše izkušnje z dosedaj omenjenimi programi naj jih pove!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2015 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je glavni problem od sedmice naprej tista skrita particija velikosti 100M( ne vem, če jo je že vista imela, je nikoli nisem imel). Tam so zapisani boot podatki, ki se, kot kaže, ne prekopirajo pravilno. In potem je štala.
Namreč, potem ko sem jaz izvedel fixmbr in še nekaj ukazov okoli definiranja glavne particije, sem lahko izvedel "popravilo računalnika" (prej ni šlo). In po izvedenem popravilu so winso končno tekli normalno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.85
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2015 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko prebereš tole temo na Slo-techu , ker se mi ne da še 1x jovo na fato razlagat kot @Duhec. Tam imam tak nickname.
Skratka, za klasičen Disk Clone uporabljam največkrat kar EaseUS Todo Backup Free - ikonca Clone.
Seveda se zavedam, da imajo free verzije omejitve (od hitrosti do kapacitete)ampak za nek preprost Disk Clone (npr. menjaš disk v prenosniku z SSD diskom) so povsem OK.
Skrita particija 100MB (300 pri Win8) nima veze in jo brez težav pregloda.
Se pa nekaterim free verzijam zatakne pri gpt/efi particijah, ki so v Fat32, ostalo pa v ntfs file sistemu v povezavi z uefi biosom. Npr. Hoferjev Medion prednaložen Win8.1 sistem ima na disku 4 skrite (gpt/wre-500MB ntfs, gpt/efi-100MB fat32, gpt/msr-128MB other Think , ter 2. vidni particiji C: kot boot in D: kot Recover (obe ntfs). Tu free verzije za Disk Clone odpovedo. Sem jih nekaj stestiral.
Po vsej verjetnosti plačljive verzije prežvečijo tudi to.

matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.69
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2015 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

W7: na PCju je koda. Instaliraš, aktiviraš in je ok.
W8: V biosu je koda zapisana. Novi sitem na disk in deluje.

Za vse ostalo pa SAMSUNG SSD migration.

Če pa je res potreba po klonu - pa: Hiren - Acronis.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni