www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led lcd poškodba panela

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lipa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Aktiv.: 3.82
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 5:35 pm    Naslov sporočila:  Led lcd poškodba panela Odgovori s citatom

Zanima me, od česa nastane taka napaka na lcd tv-ju?
Videl sem že nekaj počenih lcd ekranov, ampak to je po moje nekaj drugega. Tudi pri izklopljenem tv-ju in obrnjenem pod pravim kotom proti svetlobi je to vidno kot z nečim poškropljeno.

CAM00013.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.63 MB
 Pogledana:  39 krat

CAM00013.jpg

CAM00014.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.14 MB
 Pogledana:  9 krat

CAM00014.jpg

CAM00015.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.39 MB
 Pogledana:  4 krat

CAM00015.jpg

CAM00017.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.7 MB
 Pogledana:  0 krat

CAM00017.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10
Aktiv.: 0.64
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2015 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne morem povečati slike, ampak, ali ni na zgornjem robu zaslona debelejša podolgovata lisa, nad njo pa poškodbe na okvirju?

Lp Marko
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekdo je boksnil v ekran Whistle
lipa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Aktiv.: 3.82
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tv sem dobil "mrtvega" z napako na usmerniku. Noben ga pred mano ni odpiral in nima nobene vidne mehanske poskodbe, ne na zaslonu ne na okvirju. Ko sem ga imel še odprtega, tudi nisem opazil nobene sledi kake tekočine.
Kaj je tisti madež na samem plastičnem okvirju, ne morem več preveriti, ker sem ga danes zvečer tudi prodal v takem stanju, kot ga vidite na sliki.

Vseeno me zelo zanima vzrok napake oz okvare.

PS
Na zgornjem robu zaslona je lisa iz istega "materiala" kot ostali madeži in črte in pike.

s57bat
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Aktiv.: 0.91
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 7:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej hoj!

Najbrž je mehanska poškodba, sem pa že dobil v servis monitorje istega tipa in letnika, ki so imeli podobno napako. Tam je šlo za napako v materialu ali pa proizvodnji.Če si pogledal pod mikroskopom, je bilo videti kot da je material "zgnil" oziroma razpadel.

l.p. Tomaž
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni