|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zajla Član

Pridružen-a: Sob 20 Nov 2010 15:15 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.10 Kraj: Š.Turn
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 12:47 am Naslov sporočila: vse je relativno |
|
|
V ćasu počitnic med šolanjem na Vegovi in kasneje na Tržaški 25 sem prebil veliko časa v Leku v Mengšu. Tako je bil čas koristno izrabljen, dinarčki pa so tudi prav prišli ( da sem jih potem med letom znosil k Mlademu tehniku). Torej tam smo radio poslušali kar s telefonsko slušalko, germanijevo diodo in uporabo strelovoda. To je bilo možno, ker so takrat (dobrih trideset let nazaj) Domžale oddajale še s polno močjo, Mengeš pa tudi ni prav daleč od Domžal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Knjige Leopolda Andree-ja:
Radio : osnovni pojmi iz radiotehnike, Ljubljana, 1927.
Radio : nauk o radiotehniki, Ljubljana, 1928.
Radio-aparat : njega sestava, napake in motnje, Ljubljana, 1929.
Aisberg, Eugène: Sedaj vem, kaj je radio, Ljubljana, 1932 (prevod iz esperanta).
Elektrika – proizvajanje, uporaba, nevarnost, Celje, 1936.
Osnove radiotehnike : priročnik za radioamaterje, Ljubljana, 1949.
Radijski krožek za pionirje : uvod v radiofonijo, Ljubljana, 1949.
Vse sem imel, sedaj mi manjka Osnove radiotehnike 1949 in nekaj izvodov Radijskega krožka, je bilo več izdaj in različne barve ovitka. Knjiga Sedaj vem, kaj je radio pa je kriva za mojo ljubezen do elektronk in kasnejših gradenj sprejemnikov.
Če ima kdo višek se priporočam! _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sierra5 Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2014 17:51 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.61 Kraj: Bled - JN76BJ
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
sebastiant je napisal/a: |
Knjige Leopolda Andree-ja:
Radio : osnovni pojmi iz radiotehnike, Ljubljana, 1927.
Radio : nauk o radiotehniki, Ljubljana, 1928........ |
Lepo.. , da se malo pohvalim , imam knjigo od Dr. Walter Daudt - RADIOTEHNIKA II.dio ''Upotreba elektronki u prijemnicima, pojačalima i odašiljačima'', izdana 1948, izdala Radiostanica Zagreb..
Vprašal bi te pa, če mogoče veš, ali seveda kdo od ostalih bralcev tega posta, komu bi zaupal, da mi obnovi knjigo (hrbet je popolnoma fuč - razpada) Osnove radiotehnike od Andree Leopold-a 1949. V našem koncu ne poznam nikogar, ki bi se s tem ukvarjal.
Pa lep pozdrav C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam te knjige Walter-jeve knjige, tudi tu je bilo več izdaj.
Knjigoveznico boš našel tu:
TISKARNA KNJIGOVEZNICA RADOVLJICA, D.O.O.. Za Potokom 1, Bled 4260 Bled. _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
sierra5 je napisal/a:
.. zakaj so pa galenit imeli v Železarni Jesenice pa ne vem, verjetno (ugibam) so ga dodajali kakšnemu jeklu....
Se mi zdi da je dodan v atomatno jeklo, "šlosarji" rečejo: svetlo vlečeno jeklo |
.
AVTOMATNO ŽELEZO se uporablja za to da se ostružki lomijo sami vase in zato ne zapacajo orodja (stružni rezkalni noži ) ali ga celo onemogočijo stem da se naredi vozel iz odstružnega traku _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni