|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
arko Neznanec

Pridružen-a: Ned 18 Jan 2015 21:05 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.05 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 9:57 pm Naslov sporočila: CB in sedanjost |
|
|
Temo odpiram predvsem zaradi tega, ker me zelo zanima če je to področje še aktivno.
Pred leti ko sem si močno želel imeti svojo postajo, ni zneslo s financami. Zdaj ko sem po dolgih letih prišel do svoje (posojene od kamionarja), pa ugotavljam da je samo še nekaj šumenja in kakšen Rus v etru.
Želel bi si veliko stikov preko CB.
V nadaljevanju imam željo narediti radioamaterski izpit.
Mi lahko kdo da kakršnokoli uporabno informacijo?
Trenutno imam CB President Herbert in anteno SIRIO TURBO 800 S |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je izpit za radioamaterja kar prava stvar, sploh če si želiš veliko stikov. Glede radijske postaje je v našem radioklubu tako, da je neka radijska postaja vedno na razpolago in člani imajo dostop do nje. To je vsekakor zanimivo vsaj tako dolgo, dokler si ne nabaviš kaj svojega. Verjamem, da je tudi v drugih radioklubih tako.
Napiši v profil, iz katerega kraja si, pa se ti mogoče kdo javi z kakšno koristnejšo informacijo. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arko Neznanec

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor Janko. Skušal sem že kontaktirat novomeški radioklub pa nisem zasledil nikjer njihovega el. naslova (mogoče sem bil premalo vztrajen).
Kako zgleda sam izpit? Je to na tak način kot v šoli ali na faksu (koliko vprašanj recimo dobiš), a so tudi kakšna predavanja?
Hvala ti še za te odgovore.
Hvala ti ker si se mi oglasil.
Nazadnje urejal/a arko Sre Feb 04, 2015 6:42 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.86 Kraj: Zelena dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede izpita je še vedno tako, da gre za izpolnjevanje pol, kjer ima vsako vprašanje štiri možne odgovore, pravilno pa moraš odgovoriti na določeno število odgovorov. Vprašanj je malo manj kot 1000, na izpitu jih dobiš 60, pravilno pa moraš odgovoriti na 36 vprašanj. Ampak se ne prestrašiti. Če se vsaj malo pripraviš, mogoče koga kaj vprašaš, ali pa še najboljše, če radioklub organizira tečaj in na koncu izpit, je to vsekakor prednost. Je pa dobrodošlo, ne pa nujno, če imaš malo predznanja iz elektro stroke.
Vprašanja se najdejo TUKAJ , treniraš pa lahko tudi sam: LINK .
Če bo še kaj, pa samo vprašaj. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arko Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2015 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč. Še to, pa ne bom več težil. Kako poteka in koliko časa traja tečaj?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 8:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
glede tečaja pa ni nekih napisanih pravil. Pravila so določena le za opravljanje izpita. Tako se tečaj običajno prilagodi poslušalcem in njihovim željam. V glavnem bi se naj malo predelala celotna snov. Mi smo imeli ob zadnji organizaciji tečaja 6 srečanj po 2 uri. To govorim o vprašanjih in odgovorih, če pa je slučajno želja tudi po izpitu iz telegrafije, kar na žalost že kar nekaj časa nismo počeli, pa se je tečaj vlekel skoraj 3 mesece, če se prav spomnim, dvakrat na teden po ena ura telegrafije in ena ure teorije. Je pa bila takšna izvedba tečaja dosti bolj kvalitetna za poslušalce in zahtevnejša za predavatelja. Ona prva verzija je bolj "šnel kurs", hi.
Ni pa obisk takšnega tečaja obvezen za opravljanje izpita, je pa zelo dobrodošel. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arko Neznanec

|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje lahko dobim kdaj in kje se bo kakšen tečaj izvajal? Ali je obvezno da si član radiokluba če hočeš opravljati tečaj in opravit izpit? Jaz bi šel na tečaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
arko je napisal/a: |
Sem iz Novega mesta. Skušal sem že kontaktirat novomeški radioklub pa nisem zasledil nikjer njihovega el. naslova (mogoče sem bil premalo vztrajen).
|
Ko si že tukaj zaupal od kod si, bi bilo dobro, da to vpišeš tudi v svoj profil.
Glede tvojih zanimanj pa : Poišči svoj najbližji radioklub. radi ti bodo svetovali in te sprejeli v svoje vrste. Vse kar te zanima in še več boš dobil tam.
LP, stursc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni