www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Philips 40PFL5606H/58 L11M2.1E LA

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.68
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 11:58 am    Naslov sporočila:  TV Philips 40PFL5606H/58 L11M2.1E LA Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Ubadam se z omenjenim TV, ki ga je kar dobro oplazila strela. Uspel sem popraviti napajalni modul PLDE-P017A. Zamejal fete na vhodu in LNK 362, ... Na žalost je fuč tudi main board z oznako 715G4722-M1C-000-005X ( WK113). V stiku kaže linijo 3V3
stby. Tu sem pa mrzel. Na servisu stane ta modul 150-200€kar pa je predrago za smiselno popravilo.Na internetu sem dobil kar nekaj takih modulov za ceno 60-80€.
Sprašujem na kaj moram biti pozoren da ne bom dobil mačka v žaklju. Ali je dovolj hardverska enakost in ujemanje konektorjev. Na neki Turški strani( tvmalesi.com)
sem dobil npr tak modul z oznako 715G4722-M1B-000-005B in pravi da je točno za ta model Tv-ja 40PFL... Če ima kdo kaj izkušenj s tem ga lepo prosim za nasvet.

Hvala in lep pozdrav

kastor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10
Aktiv.: 0.64
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 05, 2015 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enakost plošče in konektorjev še ni dovolj. Lani se je kolegu pripetila podobna zadeva. Kupila sva ploščo z ebaya, ki je bila različna le v firmwaru, vsi čipi in priključki so bili enaki. Plošča se je prodajala kot pokvarjena , vendar sem iz prodajalčevega opisa vedel, da je napaka na drugi plošči (T-con). Bila je tako poceni, da se je slačalo tvegati.

Ko sva jo zmontirala v TV je bil glavni problem v tem, da je bila slika zasukana (mislim, da na glavo). Ker je bil hardver popolnoma enak, sem domneval, da je problem lahko le v dveh čipih - v glavnem Flash EPROM-u U4005 v TSOP-48 ali pa v malem I2C EPROM-u U4008 v SO-8 (za glavni kontroler ni praktično nobenih podatkov). No na koncu se je pokazala za pravo kombinacija enega originalnega in enega novega EPROM-a (kaka, se ne spomnim več).

Tudi na kolegovi je bil problem standby 3V3 napetost - namesto nekaj 10mA, kolikor ima zmogljivost standby napajanje, je vlekla preko 1A. Problem je bil v glavnem kontrolerju (Mediatek MT5366). Kontroler bi lahko dobil za nekaj evrov, ker pa nisem vedel v kakem stanju je ostalo vezje, sem se odločil raje za celo ploščo.

Kaj v vezju vleče prevelik tok je enostavno preveriti: vezje priklopiš na dovolj močno 3.3V zunanje napajanje in potipaš, kje se greje.

Lp Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 05, 2015 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sliki je z rumeno označena številka, ki mislim , da ti da pravo verzijo kartice.

DSC_1470.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.26 MB
 Pogledana:  5 krat

DSC_1470.jpg

Nazaj na vrh
bbrane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 05, 2015 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Kastor, to so pa kar dobri napotki. Bom jutri preveril če se dobi kaj ustreznega .

LP

NikoNj
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2015 22:54
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 05, 2015 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Šentjurju je eno podjetje, k se okvarja s prodajo rezervnih plošč za LCD TV. Če rabiš naslov mi [slovenščina je zame španska vas] na ZS [slovenščina je zame španska vas] mejl pa ti bom dav nihov email.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bbrane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kastor, točno taka je številka moje kartice kot je na tvoji sliki, tista iz interneta pa ima samo zadnjo številko 1 namesto 2.
Ali misliš da je vseeno OK ?

LP

stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NikoNj je napisal/a:
V Šentjurju je eno podjetje, k se okvarja s prodajo rezervnih plošč za LCD TV. Če rabiš naslov mi [slovenščina je zame španska vas] na ZS [slovenščina je zame španska vas] mejl pa ti bom dav nihov email.

@ Niko
Popravi svojo "špansko vas" in pripni link firme, ker tudi mene zanima.

LP, stursc
Nazaj na vrh
kastor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2015 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2015 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2015 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni