|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urosr Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.22 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno zato so zamaknjeni, da lahko narediš tudi trdi kabel z njimi, če imaš kak konektor viška, ga za test razdri, zbezaj en pin ven, pa poglej pod lupo, sem prepričan da bo imel rahlo zamaknjene pine, ravno toliko, da lepo prebodejo mehek kabel ali pa objamejo trdi kabel.
Vseeno pa mislim da so konektorji in klešče vsebinsko toliko blizu, da lahko o tem razgljabljamo v eni temi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
urosr je napisal/a: |
........ če imaš kak konektor viška, ga za test razdri, zbezaj en pin ven, pa poglej pod lupo, sem prepričan da bo imel rahlo zamaknjene pine,....... |
Točno to sem naredil, potem pa napisal gornji prispevek. Tisti, ki ima dva pina (za licno) nima pinov popolnoma nič zamaknjenih.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosr Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.22 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2015 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dandanes je vse možno, imam pa tukaj pri sebi takega na dva pina ki jih pa ima rahlo zamaknjene.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2015 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima konektor dva pina in zamaknjena, ga jaz ne bi uporabil na mehki žici pa če mi plačaš. Zakaj? Mehak kabel se zelo lepo zvija in v takem konektorju se bo pri prvem zobu umaknil levo, pri drugem pa desno. Kontakta ne bo ali pa bo do jutri. Konektor za mehak kabel mora kabel presekati po sredini, to pa lahko naredi samo če ni zamaknjen. Je pa tak konektor vseeno mogoče za silo dati na trd kabel, ker se v tem primeru zobka nekako umakneta - ukrivita levo ali desno, trd kabel pa se ne krivi tako kot mehak, zato je kontakt. Ni lepa rešitev, je pa.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xenon2331 Član

Pridružen-a: Čet 26 Maj 2011 21:05 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2015 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
v službi uporabljam klešče GEDORE za stiskanje RJ-45 ter jih priporočam! Cena pa je približno 130 € .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.27 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Ha sem jih pa tudi jaz ravnokar v roke prijel in ugotovil, da so moje tudi počene in tudi slučajno se mi ni sanjalo, da je počeni del plastika .
Mislim pa, da niso počile zaradi stiskanja, temveč, kot je že nekdo napisal, ker je delavec v tovarni malo preveč pritegnil vijake.
Sam jih bom malenkost odtegnil, da ne bodo počile tako kot na sliki. |
Če te motijo "razpokane" klešče kot mene, lahko zamenjaš.
smatjaz je napisal/a: |
Če je počila plastika, se jo lahko enostavno zamenja - dobi se tukaj za par EUR. |
Smatjaz, hvala za informacijo, res se dobi - sem preveril in dobil.
Kompletna cena se vidi na priloženi slikici.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
92.64 KB |
Pogledana: |
32 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.62 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem se lotil nakupa kvalitetnih klešč za stiskanje UTP konektorjev. In prišel do zanimive ugotovitve.
Že v naprej sem imel v glavi tip klešč, ki sem jih hotel. Najprej najdem nekaj ustreznega pri Unior-ju za okoli 140 EUR. Ker so se mi zdele malo drage, sem pobrskal naokoli in našel enako stvar pri Knipex-u za okoli 110 EUR. Na koncu sledim enemu izmed povezav na prejšnji strani teme in najdem enake proizvajalca Rotonic za dobrih 70 EUR.
Za hitro oceno klešč pripenjam 3 slikice ampak po mojem so vse 3 ene in iste. Pač nekdo štanca, drugi dela rebranding in prodaja. To me je močno presenetilo, saj si nisem predstavljal, da se večji proizvajalci to gredo. Izgleda da pristop "bom dal malo več za dobro orodje pa dobim nekaj bolj kvalitetnega" ne drži vedno. Potencialni nateg čaka na vsakem koraku.
|
44.68 KB |
2 krat |

|
|
150.49 KB |
3 krat |

|
|
44.3 KB |
2 krat |

|
_________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Kranju sem par tednov nazaj kupil identične za 30€
Ročaj je plastičen, ne gumiran, ampak vse ostalo pa izgleda zelo kakovostno.
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi tele niso slabe za dobro ceno.
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobre klešče boš po mojem mnenju našel tukaj. Cena pa žal ni ravno denarnici prijazna. Ampak vse skupaj je vsaj malo odvisno od tega za kaj jih boš rabil. Za občasno uporabo bo tudi kakšen kitajski šrot povsem OK, za vsakodnevno uporabo pa ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2015 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
yacksy je napisal/a: |
Že v naprej sem imel v glavi tip klešč, ki sem jih hotel. Najprej najdem nekaj ustreznega pri Unior-ju za okoli 140 EUR. Ker so se mi zdele malo drage, sem pobrskal naokoli in našel enako stvar pri Knipex-u za okoli 110 EUR. Na koncu sledim enemu izmed povezav na prejšnji strani teme in najdem enake proizvajalca Rotonic za dobrih 70 EUR.
|
V tapravi štacuni stanejo klešče Rotonic 37,35€ + DDV. Kupil prejšnji teden. Dobre so. Če bi dal zanje 70€, bi jih pa še bolj hvalil...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Riven Član

Pridružen-a: Ned 16 Dec 2012 18:33 Prispevkov: 194 Aktiv.: 1.27 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2015 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam Rotonic klešče. Meni delujejo izjemno kvalitetne. Tako da priporočam.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Feb 24, 2015 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
503.68 KB |
1 krat |

|
|
467.63 KB |
1 krat |

|
|
502.17 KB |
1 krat |

|
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni