www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

iščem dobre rj-45 klešče
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosr
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11
Aktiv.: 0.22
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno zato so zamaknjeni, da lahko narediš tudi trdi kabel z njimi, če imaš kak konektor viška, ga za test razdri, zbezaj en pin ven, pa poglej pod lupo, sem prepričan da bo imel rahlo zamaknjene pine, ravno toliko, da lepo prebodejo mehek kabel ali pa objamejo trdi kabel.

Vseeno pa mislim da so konektorji in klešče vsebinsko toliko blizu, da lahko o tem razgljabljamo v eni temi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

urosr je napisal/a:
........ če imaš kak konektor viška, ga za test razdri, zbezaj en pin ven, pa poglej pod lupo, sem prepričan da bo imel rahlo zamaknjene pine,.......

Točno to sem naredil, potem pa napisal gornji prispevek. Tisti, ki ima dva pina (za licno) nima pinov popolnoma nič zamaknjenih.

urosr
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11
Aktiv.: 0.22
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dandanes je vse možno, imam pa tukaj pri sebi takega na dva pina ki jih pa ima rahlo zamaknjene.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ima konektor dva pina in zamaknjena, ga jaz ne bi uporabil na mehki žici pa če mi plačaš. Zakaj? Mehak kabel se zelo lepo zvija in v takem konektorju se bo pri prvem zobu umaknil levo, pri drugem pa desno. Kontakta ne bo ali pa bo do jutri. Konektor za mehak kabel mora kabel presekati po sredini, to pa lahko naredi samo če ni zamaknjen. Je pa tak konektor vseeno mogoče za silo dati na trd kabel, ker se v tem primeru zobka nekako umakneta - ukrivita levo ali desno, trd kabel pa se ne krivi tako kot mehak, zato je kontakt. Ni lepa rešitev, je pa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xenon2331
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Maj 2011 21:05
Aktiv.: 0.12
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 16, 2015 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

v službi uporabljam klešče GEDORE za stiskanje RJ-45 ter jih priporočam! Cena pa je približno 130 € .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.27
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:

Ha sem jih pa tudi jaz ravnokar v roke prijel in ugotovil, da so moje tudi počene in tudi slučajno se mi ni sanjalo, da je počeni del plastika Brick wall .
Mislim pa, da niso počile zaradi stiskanja, temveč, kot je že nekdo napisal, ker je delavec v tovarni malo preveč pritegnil vijake.
Sam jih bom malenkost odtegnil, da ne bodo počile tako kot na sliki.

Če te motijo "razpokane" klešče kot mene, lahko zamenjaš.

smatjaz je napisal/a:

Če je počila plastika, se jo lahko enostavno zamenja - dobi se tukaj za par EUR.

Smatjaz, hvala za informacijo, res se dobi - sem preveril in dobil.

Kompletna cena se vidi na priloženi slikici.

Zamenjano.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  92.64 KB
 Pogledana:  32 krat

Zamenjano.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.62
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se lotil nakupa kvalitetnih klešč za stiskanje UTP konektorjev. In prišel do zanimive ugotovitve.

Že v naprej sem imel v glavi tip klešč, ki sem jih hotel. Najprej najdem nekaj ustreznega pri Unior-ju za okoli 140 EUR. Ker so se mi zdele malo drage, sem pobrskal naokoli in našel enako stvar pri Knipex-u za okoli 110 EUR. Na koncu sledim enemu izmed povezav na prejšnji strani teme in najdem enake proizvajalca Rotonic za dobrih 70 EUR.

Za hitro oceno klešč pripenjam 3 slikice ampak po mojem so vse 3 ene in iste. Pač nekdo štanca, drugi dela rebranding in prodaja. To me je močno presenetilo, saj si nisem predstavljal, da se večji proizvajalci to gredo. Izgleda da pristop "bom dal malo več za dobro orodje pa dobim nekaj bolj kvalitetnega" ne drži vedno. Potencialni nateg čaka na vsakem koraku.

Knipex_110.jpg
 Opis:
Knipex 97 51 12
 Velikost datoteke:  44.68 KB
 Pogledana:  2 krat

Knipex_110.jpg

Rotronic_70.jpg
 Opis:
Rotronic NoName
 Velikost datoteke:  150.49 KB
 Pogledana:  3 krat

Rotronic_70.jpg

Unior_140.jpg
 Opis:
Unior 427/4BG
 Velikost datoteke:  44.3 KB
 Pogledana:  2 krat

Unior_140.jpg

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Kranju sem par tednov nazaj kupil identične za 30€
Ročaj je plastičen, ne gumiran, ampak vse ostalo pa izgleda zelo kakovostno.

Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi tele niso slabe za dobro ceno.
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem dal za take klešče 10€, v Sloveniji.

http://ttc.si/mrezna-oprema/orodja/i_2917_klesce-za-rj45-4wd

Sicer so pa take klešče od 7$ naprej pri poševnookih. Pomembno je samo, da vse pine stisne na enkrat, da ne "zalomi" konektorja.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobre klešče boš po mojem mnenju našel tukaj. Cena pa žal ni ravno denarnici prijazna. Ampak vse skupaj je vsaj malo odvisno od tega za kaj jih boš rabil. Za občasno uporabo bo tudi kakšen kitajski šrot povsem OK, za vsakodnevno uporabo pa ...
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2015 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

yacksy je napisal/a:

Že v naprej sem imel v glavi tip klešč, ki sem jih hotel. Najprej najdem nekaj ustreznega pri Unior-ju za okoli 140 EUR. Ker so se mi zdele malo drage, sem pobrskal naokoli in našel enako stvar pri Knipex-u za okoli 110 EUR. Na koncu sledim enemu izmed povezav na prejšnji strani teme in najdem enake proizvajalca Rotonic za dobrih 70 EUR.

V tapravi štacuni stanejo klešče Rotonic 37,35€ + DDV. Kupil prejšnji teden. Dobre so. Če bi dal zanje 70€, bi jih pa še bolj hvalil... Mr. Green
Nazaj na vrh
Riven
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Dec 2012 18:33
Aktiv.: 1.27
Kraj: Vojnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 05, 2015 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam Rotonic klešče. Meni delujejo izjemno kvalitetne. Tako da priporočam.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Clipboard02.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  503.68 KB
 Pogledana:  1 krat

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  467.63 KB

Clipboard03.jpg

Clipboard01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  502.17 KB

Clipboard01.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni