www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JDM -problemi!!!!!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alex007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Dec 2003 0:19
Aktiv.: 0.24
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2004 9:49 pm    Naslov sporočila:  JDM -problemi!!!!! Odgovori s citatom

Stvar je taka......naredil sem si Jdm programator iz lanske aprilske številke sveta elektronike, kupil dva PIC-a 16F84A in 16F877. Uporabljam Ic-prog 1.05A ter Windows XP. Do tukaj vse lepo in prav, problemi se pa začnejo seveda pri programiranju!!!! Ne pa ne sprogramirat 16f84A, javi napako, kot že marsikomu od vas programming failed at code address 0000h. 16f877 sem sprogramiral brez problema, ga zbrisal, ponovno sprogramiral uspešno in to večkrat. Potem iščem po raznih forumih, po raznih spletnih straneh, da rešim problem. Najdem XP nastavitve za ic-prog, datoteko icprog.sys in glej ga zlomka, ratalo mi je, poskusim ga zbrisati in ponovno sprogramirati in zapet se pojavi že prej omenjena napaka. Poskušam naprej ne pa ne. Merim napetosti, napajalno in vse ostale, in so vredu tako da mi po dveh dneh mučenja nič več ni jasno, kaj je narobe. No prišel sem do ene ugotovitve, namreč PIC-a sploh ni možno zbrisati, ko preverim Blank check mi napiše
"Device not blank at address 0000h" in ko preverim kaj je zapisano na PIC-u ko ga zbrišem(moralo bi pokazat same3FFF), mi pokaže same 3FFF le na prvem mestu 0000.
Ne vem zakaj je tako, čisto sem že obupal, ne vem kaj delam narobe, ima kdo kak nasvet.......je mogoče PIC skurjen???!!!
Že v naprej hvala za kak nasvet.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 11, 2004 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z JDM-jem je kar nekaj "križev" Na podobno težavo sem pri JDM tudi sam naletel. Nikakor nisem uspel obrisat pic-a, ki je imel postavljene "lock" bite (CP_ON) Ugotovil sem, da po večkratnem zaporednem bisanju pic le nekako obrisal. Sumim, da je za nastalo težavo kriv prehiter PC. Zato ti priporočam, da raje poskusiš izdelati kak programator, ki se priključi na paralelni port (LPT) Eden iz med takih je p16pro izdelava je enostavna, strošek izdelava pa je minimalen. Ker orginalni software za polno delovanje ni free (če ga seveda ne želiš registrirati) ti priporočam da snameš Winpicprog ki je free ter ima opcijo nastavitve za prav ta hardware.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alex007
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2004 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja najbrž bo treba izdelati en drug programator. Sedaj me pa zanima, če se da s P16PRO programatorjem sprogramirat tudi PIC 16F877, tako da vezju dodam še 40 pinsko podnožje ter povežem Vpp, RB6, RB7 in seveda napajanje.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2004 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko se spomnim, na zgoraj omenjeni povezavi obstaja tudi 40 pinska varianta. Sam sem za njega izdelal TIV. Poglej na Filemanager v Vezja načrti. Ker sem stvar takrat delal za lastno rabo na tiskanini ni razporeda elementov. Če se boš zadeve lotil si moraš pomagat z orginalnim načrtom.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2004 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razpored v prilogi...

p16pro.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  421.46 KB
 Pogledana:  99 krat

p16pro.jpg

ma73
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 21:56
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2004 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi RB4, to naj bi bil pin 10 za (16f84A) vezat na maso, tako vsaj nekateri priporočajo. in napiši če deluje Wink
Nazaj na vrh
alex007
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2004 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tole z RB4 in maso ne deluje, tako da.......izdelal si bom nov programator
P16pro, pa menda bo kaj bolše.
Nazaj na vrh
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2004 2:38 pm    Naslov sporočila:  seznam elementov za p16pro Odgovori s citatom

Če je že kdo delal p16pro programator, bi ga prosil za seznam elementov. Zanima ma 40 pinska varijanta (za programiranje 16F877). Ploščico imam idelano po shemi pripeti v Filemaneger-ju.

LP, CarpeDiem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2004 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pogledaš help v softweru PICALLW najdeš tudi načrt za P16PRO. Načrt najdeš tudi na avtorjevi strani www.picallw.com
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2004 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma teh tipov programatorjev je preveč. Ni mi jasno zakaj v pdf-ju shema programatorja nima velikega konektorja za priklop na računalnik. Na sliki že izdelane ploščice pa ta seveda je.

Očitno je na priloženem PCBju ICSP koncektor. Confused Ali pa gre to direk na kabel.

Ne bi bilo tako hudo, če nebi že imel narejene ploščice za varijanto s konektorjem.
Sicer so elementi verjetno isti, vendar nebi rad "mutil" po svoje.

Programator delam zato, ker bi rad programiral 16F877 in ga preko Velleman-ovega (preko ICSP) ne znam. BUREK. Seveda se si že prebral navodila za ICSP programiranje (pdf z Microchip-ove strani).

LP, CArpeDiem

p16pro_slika.jpg
 Opis:
Slika p16pro programatorja
 Velikost datoteke:  15.14 KB
 Pogledana:  31 krat

p16pro_slika.jpg

p16pro.pdf
 Opis:
PCB in načrt

Download
 Ime datoteke:  p16pro.pdf
 Velikost datoteke:  104.84 KB
 Downloadano:  25 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrelinoge
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43
Aktiv.: 0.27
Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2005 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa se vrnimo k prvotnemu vprašanju....
Imam JDM programator iz sveta elektronike in PIC 16f876. Do sedaj sem lahko programiral brez problemov, zdaj pa mi je začelo javljati programming failed at code address 0000h. Prebere mi same 3FFF na vseh mestih.
Mislim, da je programator dober. Zgodilo se mi je namreč, da mi PIC naenkrat ni več delal tako kot bi mogel. Mislim, da je ena nogica nehala delovati. Zato so se večkrat segrevali tranzistorji, ki sem jih vklapljal, enkrat pa se je pregreval tudi sam PIC.
Iz tega sklepam, da je pobralo PIC-a in težav ne povzroča programator. Zanima me, če bi mi javilo takšno napako ob pokvarjenem PIC-u, ali pa je le kriv programator?
Programiram z IC-prog-om

Hvala že vnaprej za odgovor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2005 10:19 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

Citiram:
...enkrat pa se je pregreval tudi sam PIC...

Tole ni ničkaj dobro znamenje Sad dvomim, da še deluje .. Confused

egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 1:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, ker ne bo govora ravno v zvezi z naslovom teme, je pa v povezavi z vsebino.

Mogoče ima kdo še kje shranjeno sliko od p16pro, ki jo je pripel Silvo nekaj postov gor? Meni te noče odpreti. Sem pa tudi prebral vse teme, ki jih najde iskalink pod geslom p16pro.Sicer je v TEJ temi pripeta podobna slika brez opisa elementov, kjer se jih večina da odčitati, me pa nekateri upori vseeno begajo. Med drugim sta na sliki dva 1,5k upora, v načrtu pa eden od 1k. Verjetno dela tudi z rahlimi odstopanji od vrednosti na načrtu, vendar dvomim, da silvo med sestavljanjem ni imel 1k uporov? S pomočjo načrta sem sicer progrmator po občutku sestavil, toda mi ne dela. Ko ga prključim na napajanje mi sveti ena rdeča LED, zelena pa precej manj svetlo. Ko pa priključim tudi LPT kabel, pa se mi LED-ice ugasnejo. Sprogramira mi pa seveda tudi ne.

V napajalnem delu pa sem b80c800 izpustil, ker ga nimam doma(pa tudi v ic in hte ga ne najdem na seznamu) in sem zato povezal kar preko ene diode na DC napajalnik. Kaj lahko tukaj pričakujem kakšne težave?

Hvala za pomoč, če se bo komu ki je ta programator že izdelal dalo.

LP, Erik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 6:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fotografije žal nimam pri roki. Z razporedom si pomagaj z načrtom saj je na vezju le par elementov tako, da to ne bi smelo biti problem. Načrt najdeš na avtorjevi strani je tudi v sklopu samega softwara Help->Contents->Hardware->P16pro
Upori sploh niso kritični.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 6:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo našel Wink

p16p.zip
 Opis:
TIV,razpored,foto

Download
 Ime datoteke:  p16p.zip
 Velikost datoteke:  294.65 KB
 Downloadano:  26 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni