www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TurboCNC zagon in težave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.94
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 7:18 pm    Naslov sporočila:  TurboCNC zagon in težave Odgovori s citatom

miha28 povej mi prosim kako ta turbocnc dobim čez celi zaslon ker mi ga da zgoraj desno povečat se pa noče.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dingo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52
Aktiv.: 1.15
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ervinja je napisal/a:
miha28 povej mi prosim kako ta turbocnc dobim čez celi zaslon ker mi ga da zgoraj desno povečat se pa noče.

Zaženi ga v dosu

miha28
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Jul 2005 20:53
Aktiv.: 0.10
Kraj: Suhadole

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TURBOCNC 3.1A verzija je zadnja, ki je bila na netu brezplačna. S to delam še sedaj, čeprav sem kupil za 60$ to, ki je sedaj na netu, ki pa ni kompletna in je za delo s strojem neuporana. Turbocnc vedno zaženi v DOSu, sicer ni nikoli 100%. Jaz sem že autoexec nastavil tako, da se mi že zažene program. Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo XP nima dos kaj patu naredit.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi si en boot CD s turbocnc, naprimer...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dingo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 27, 2006 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Naredi si en boot CD s turbocnc, naprimer...

To je lahko le začasna rešitev(za testirat), ker bi moral vsakič na novo nastavljat parametre, ker se na cd ne da shranjevat.
Ker ta program dela na starejših računalnikih, je najbolje kupit eno "staro kišto" za drobiž in gor dat dos sistem od kakih Win 95/98 ali kak starejši dos.

Lp Blaž

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 27, 2006 12:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti .ini file imaš lahko na disku. Jaz sem potem našel en star računalnik, ki je namenjen samo za cnc...
miha28
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Jul 2005 20:53
Aktiv.: 0.10
Kraj: Suhadole

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 27, 2006 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno zaženi TURBOCNC v DOSu, sicer boš imel težal cel kup, pa vedel ne boš, kaj ti žre živce (praksa).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 27, 2006 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ervinja je napisal/a:

Pritisni alt + enter. Da ti nazaj pomanjsa pa pritisni isto kombinacijo.
Nazaj na vrh
dingo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 27, 2006 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
Tisti .ini file imaš lahko na disku. Jaz sem potem našel en star računalnik, ki je namenjen samo za cnc...

To pride v poštev samo v primeru, da imaš particijo fat ali fat32.Potem pa itak lahko daš cel program gor.
Čeprav obstajajo neki programčki, ki berejo tudi ntfs iz dosa , in jih konfiguriraš
autoexec in config.sys, samo se ne spomnim imena.Požrejo pa toliko spomina , da ti noben himem in emm386 ne pomagata, tako da verjetno TurboCNC v tej konfiguraciji z ntfs nebi delal.

Lp Blaž

ervinja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2007 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miha28 mi lahko malo poveš kako ga naj zaženem turbocnc v dos-u ne gre mi.Sedaj sem si nabavil en 400Mhz računalnik z win98.Lahko mi malo napišeš na ZS.
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.98
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2007 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz za stare DOS programe uporabljam Microsoft VirtualPC, ne vem pa, kako se bo obnesel z CNC mašino. Za vse ostalo je super.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni