www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Baterija za rocno uro Casio
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bgrguric997
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Feb 2014 22:01
Aktiv.: 0.11
Kraj: Ribnca

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2015 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj to za reset sem ze gledal na yt ja pri.moji uri mores baje s pinceto spojit plus pol baterije z nekim acc na uri in potem jo s tem resetiras . Nevem bom videl pa javim kako bo . Ce mi ne rata jo se vedno lahko nesem urarju .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 19, 2015 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poročaj kaj in kako ker me res zanima kako je s tem ponastavljanjem ure.

Nazadnje urejal/a laura Pet Mar 20, 2015 2:43 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2015 7:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Zakaj pa naj bi bila ura iztrošena po menjavi baterije Shocked

Saj ne da se elektronika iztroši. prvo kar se izrabi, ni več dobro tesnenje pri gumbih. Kot drugo, ker gre za plastično uro, in ker je govora o slabo bateriji -> stara ura - je čas, da se ohišje polomi tam, kjer je pritrjen pašček. Je pa res, da potem ni vec tak problem vodotesnost, ker namesto ročne nastane žepna ura. Angel
Nazaj na vrh
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2015 7:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne vem zakaj bi bila zamenjava baterije takousodna za tesnenje ure. seveda ne škodi če tesnilno površino očistiš, samo tesnilo pa namažeš z kakšno silikonsko mastjo ( na tanko!!). glede samega ohišja pa mislim da pri casio ni treba skrbet in zdrži več kot marsikatero kovinsko, f-91W je preživela že kar nekaj bomb Shocked
Nazaj na vrh
T0RN4D0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 23:58
Aktiv.: 0.41
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2015 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

F91W sem nosil pred 15 leti in sem jo kakšna tri leta nazaj ponovno odkril in jo sedaj spet nosim. Ampak jo na nekje 2 leti kar menjam, ker vmes faše kakšno prasko, pa pasek gre proti koncu, baterija in se mi ne da j* pri uri za 15€ Smile
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2015 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm...
Citiram:
According to The Guardian, "the Casio F-91W digital watch was declared to be 'the sign of al-Qaeda' and a contributing factor to continued detention of prisoners by the analysts stationed at Guantánamo Bay. Briefing documents used to train staff in assessing the threat level of new detainees advise that possession of the F-91W – available online for as little as 4GBP – suggests the wearer has been trained in bomb making by al-Qaida in Afghanistan."[5] United States Military intelligence officials have identified the F91W as a watch that terrorists use when constructing time bombs.

Jaz bi bil previden Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2015 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je tudi DURACELL (baterija) sumljiv Think
bgrguric997
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 23, 2015 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj najbrz ce jo enkrat odpres naj nebi skodilo tesnilom. Kaj pa neke jcb baterije ima kdo izkusnje z njimi. Zakaj pa so ti duracell sumljive zaradi izlitja ali kaj.
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozorno si preberi vse (tudi Hmm) kar je napisal MadMax pa ti bo jasno...
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O kvaliteti Duracell baterij je bilo že kar nekaj diskusij. Še ena majhna ilustracija.

Burekcell_01.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.92 MB
 Pogledana:  29 krat

Burekcell_01.JPG

Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve strani odgovorov za eno preprosto vprašanje. Po moje je najbolje, da greš do katerekoli najbljižje trgovine, kjer imajo omenjeno baterijo, jo kupiš in vstaviš. Katerekoli znamke že je, je vseeno. Baterija stane manj kot evro in debatirat o tem katera je boljša je nesmisel. Nobena ne bo zdržala tako dolgo kot prva.
Moje mnenje pač.

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No šalil sem se na ta račun da so tisto uro uporabljali teroristi za "peklenske" stroje(MadMax-Hmmm) in je bila zraven tudi Duracell.
Kar se pa baterij tiče pa ponavljam- vse ti je to isti "šmorn".

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa se nekaj v navezi z Obelix-ovo sliko- tipicna napaka pri uporabi baterij. Shame on you

1. nikoli uporabljat stare in nove........
2. nikoli ne polnit
3. odstraniti ko ni v uporabi
4.
5. nikoli ne uporabljati razlicnih baterij skupaj...

Sicer ne hvalim nobene znamke, pa tudi kritiziram ne, ampak pri tem primeru gre pa gotovo za zelo uzaljenega uporabnika Duracella, ki se je sam v svojo skodelo pokakal. Sedaj so pa vsi ostali krivi za njegovo nesreco.
Nazaj na vrh
Minerva
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 21 Mar 2015 16:57
Aktiv.: 0.02
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O kvaliteti baterij (in ostalega):

Bog je ta svet ustvaril v 6. dneh.

Vse ostalo, pa je Made in China.
Nazaj na vrh
bgrguric997
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2015 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa sem končno zamenjal baterijo original je bila notri panasonic. Ko sem uro odprl je bilo okrog tesnila polno umazanije . Nato sem jo vzel ven iz ohisja odstranil baterijo in dal novo. Nato sem se ocistil oz vzel ven en gumbek ker se je toliko blata nabralo pod njim da se ga ni dalo potisnit do konca noter in ni vec prijelo. Nato sem okoli lezisca ocistil in sestavil. Opral sem tudi tesnilo in pokrovcek in sestavil. Dal sem jo tudi v vodo zaenkrat nic ne pusca. Sem kar zadovoljen . Ure nisem rabil resertirat sem samo vstavil novo baterijo in je spet zacela delovat samo nastavil sem jo. No ja pa smo spet nekaj novega probali . Hvala vsem za odgovore . Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni